üzenetek

hozzászólások


Stewev
(friss újonc)

nekem is ez a gondom
lett valami megoldás a problémára? :F


tomy86
(addikt)

Biztonság app adatainak törkése elvileg megszünteti a problémát.


azimut
(aktív tag)

Én voltam, a 6.11-nél megakadt a tű... Erre jött a 7.0.

Az xda fórumot olvasgatom, november közepén október végi hozzászólás volt az utolsó, innen gondoltam.


cirkus
(aktív tag)

sikerült igen, mégpedig a biztonsági app legújabb frissítésének visszavonását kell végrehajtani.


aelod
(veterán)

A képernyő tükrözés másnak sem működik miui12alatt? Eddig megtalálta a tvt most egyáltalán nem...


sanyo68
(újonc)

Nekem ugyanúgy működik, mint eddig.


rothfb
(veterán)

Sziasztok. Adott egy Redmi Note 7 MIUI12-vel két simkártyával.
Hívásra az van beállítva, hogy a híváskor tudjam eldönteni, kiválasztani, hogy melyik simmel akarom hívni. Ez eddig normálisan működött is, viszont most bár ugyanúgy megjelenik a két simkártya (Telekom és Digi) és eldönthetem melyikkel hívom a másik felet, viszont az egyiken elkezd visszaszámolni 5 másodpercet. Ez nagyon zavaró. Ha nem nyomok egyikre sem, akkor amelyiken visszaszámol, azzal automatikusan hívja a másik felet. Ezt nem akarom, eddig nem számolgatott vissza, hanem volt időm eldönteni, mit akarok. Nem találom, hogy hol lehet kikapcsolni ezt a visszaszámolósdit. Ez a hülyeség a MIUI12-vel jött.
Valakinek van valami ötlete, hogyan lehetne, hogy híváskezdeményezésnél ne számoljon vissza?


szergely86
(csendes tag)

Minden névjegynél megjegyzi h előzőleg melyik kártyát választottad, ha nem számol vissza akkor azt a névjegyet még nem hívtad mióta ez a rendszer van rajta, ha törlöd a hívásinfót tiszta lappal kezdesz és minden névjegy hívása előtt rád bízza a döntést amíg nincs előzmény infója a tárcsázónak. Mi baj van ezzel?


rothfb
(veterán)

Egyáltalán nem szeretném, hogy visszaszámoljon. Miui11 alatt nem tette. Most miért nem tudom kikapcsolni? A "baj" az, hogy később is dönthetek úgy, hogy másik simmel hívnám azt, akit már előzményben megjegyzett és ebben az esetben 5 másodpercem van dönteni. Ami pedig pl egy napsütéses időben nem biztos, hogy egyből látok a kijelzőn. Így nem elég az 5 másodperc.


Gloob
(addikt)

Esetleg a hívás előtt eldönteni, hogy mit is szeretnél az sem járható út? Ha nem, akkor a playon annyi tárcsázó van, mint égen a csillag. Nagyon sok a dual simes is, és van közöttük nagyon jó is. Igaz, fizetősek a full verziók, de zömmel pár száz Ft, esetlegy 1-2 ezer. Annyit talán megér. Ha nem, akkor marad az egyéb alternatív forrás, vagy a visszaszámolás. Esetleg még szóba jöhet a rom cseréje. A Xiaomi.eu romon nincs ilyen visszaszámolás. Igaz, az nem is a google féle tárcsázó!


wjoe
(tag)

Beállítások, SIM-kártyák és mobilhálózatok, legalul van olyan kapcsoló , hogy Remember SIM preferences? Ha igen, kapcsold ki. Ezután mindig megkérdezi, hogy melyik kártyáról menjen a hívás.


rothfb
(veterán)

Most nincs a kezemben a telefon. Nem a sajátom, Samun nincs ilyen gond...:D
De nem emlékszem, hogy lenne ilyen kapcsoló, de majd megnézem. Ugye nem az a gond, hogy nem kérdezi meg, hanem, hogy visszaszámol. Nem értem minek ez a feature, főleg, hogy MIUI11-en nem volt ilyen hülyeség. Vagy ha már van, miért nem lehet kikapcsolni.


wenti5000
(csendes tag)

Sziasztok, egy olyan probléma merült fel, ami nem is biztos a telefon hibája, de eléggé rá gyanakszom. Bejött a miui 12 frissítés, 12.0.2 van jelenleg felrakva, és a problémám a mobilnettel lenne. Lehet hogy a Telekom sara, majd őket is megkérdezem, de az a gond, hogy a telefon mérése és a Telekom app számlálása között gigabájtos eltérések vannak. Az már feltűnt, hogy a frissítés után ha a telefon hotspotként üzemel, akkor annak a forgalmát a telefon nem jelzi ki. Valamint a telefon szerint 50-60 megabájt adat csurgott le, a Telekom appnál viszont már másfél GB mínuszban vagyok, azért ez nekem nem áll össze. Az automatikus frissítések ki vannak kapcsolva, illetve csak wifin engedélyezett. Ma reggel is 600 MB mínuszban voltam, miközben csak a Spotify ment, ami Magenta 1-ben nem is számol adatforgalmat. Közel két hét alatt majdnem sikerült lelakni a 20 GB-ot, pedig az elmúlt hónapokban jóval durvábban használtam a netet, és még a felét is alig sikerült kihasználni. Szóval nem kizárt, hogy a Telekom a ludas, de ez a probléma most jelentkezik, mióta bejött a frissítés.


aprokaroka87
(nagyúr)
Blog

Első kérdés.
Telekom esetén van valami számlázási ciklus vagy hasonló?


wenti5000
(csendes tag)

Igen, minden hónap 8-a, a telefonnál is eszerint állítottam be.


aprokaroka87
(nagyúr)
Blog

Akkor lehet jobb lenne felvenni a kapcsolatot a Telekom-al, az is lehet hogy csak fals számítás történt.

Egyenlőre én visszaraktam a miui 11-et.

[ Szerkesztve ]


aelod
(veterán)

A telefon és a szolgáltató mérése szinte biztos, hogy nem fog egyezni. Pár óra insta pörgetés is szépen megdobja már az adatforgalmat nem, hogy egy hotspot-


wenti5000
(csendes tag)

Igen, ezekkel tisztában vagyok, hogy a 2 mérése nem stimmel, de pont az a baj, hogy a telefonnál kéne jóval többet mutatni, hiszen megy a Spotify, Facebook, Messenger, Instagram, HBO GO folyamatosan, amiket a Telekom nem számol a Magenta 1-es díjcsomagban, és az elmúlt hónapokban nem is volt semmi gond, ezzel szemben most pont a fordítottja történik, a telefon alig jelez adatforgalmat, míg a Telekom folyamatosan pörög. Eleve hogy fogyhat le közel 1 GB alig 2 óra alatt, ha csak olyan appot használok, aminél nem is nézi a szolgáltató a forgalmat? Újra is volt indítva, mindent kilőttem, automatikus frissítések alapból tiltva, még a hotspot se ment a "megfigyelés" közben. Közel fél éve használom ezt a díjcsomagot, ennél jóval durvábban "netezek", és eddig majdnem mindig megmaradt a havi keret fele, most meg fél hónap alatt elfogy mind? Én itt sötét mágia jelenlétét érzem. :(((
Mondjuk az is igaz, hogy kb este 8 után durván belassul a net, egy hülye videót nem lehet megnézni, és az oldalakat is lassan tölti be, de ezt betudtam a tilalomnak, hogy mindenki egyszerre cuppan a hálózatra.
Mindenképp rákérdezek a T-nél, ha lesz időm, csak gyanús hogy akkor kezdődött minden, amióta bejött a frissítés.


aelod
(veterán)

Aha. Érdekes...
Hát akkor lehet. Mindenképp egyeztess a szolgáltatóval.


aelod
(veterán)

Nekem egyáltalán nem. Töröltem a tv-n is a párosított eszközökből a telefont de így sem látja...

üzenetek