üzenetek

hozzászólások


Wasp91
(aktív tag)

A 12.5ös frissítés után mennyire ajánlott a Factory Reset?


vlevi
(nagyúr)

Köszi, így sikerült feltelepíteni.
Gond nélkül felment, de a verziószámon kívül nem tudom, hogy van-e valami látható változás???
Ja. Igen, rögtön észre is vettem.
Korábban az időjárás, óra, naptár ikonjai a kezdőképernyőn mutatták a hőmérsékletet, a naptári napot, és az óra ikonja is a pontos időt mutatta. Még az app drawerben is. Most viszont egy semmi kis általános ikonja van mindegyiknek. Próbáltam a két gyári téma között állítgatni, hátha visszaáll arra, hogy mutassa a naptári napot, saötbbit, de sajnos nem :(


Archttila
(veterán)
Blog

Az minden frissítés után ajánlott :D


rebla
(aktív tag)

Nekem jelzett.. OTA frissítés...


zsola32
(őstag)

Nekem is megjött...


Fall-N
(veterán)

Egyet észrevettem. Eltűnt a vonal a navigációs vezérlésnél. Mondjuk csak a gyári MIUI Launcherrel működött. Én szerettem, de bugos volt. Mostanában a Nova 7 volt nálam alap. Át is költözött a beállítása a gyári launcher beállításai közé, rendszernavigáció néven.

[ Szerkesztve ]


aelod
(veterán)

Én azt nem használom. Felraktam de eddig semmi különös változás.
Fr-t nem csinálok, lusta vagyok újra belakni:DD


rebla
(aktív tag)

Szokásos sájomi frissítés... Mondom este már nem töltögetek, majd reggel... Aha,el is tűnt a lehetőség. Múltkor is így jártam :DD Tudom... le lehet tölteni stb .. egyenlőre megvárom a tapasztalatokat :)


22Dávid22
(aktív tag)

Akik a korábban itt írt módszerrel nem csinálták vissza áttetszővé az értesítési központot, a frissítés után még mindig szürke gyárilag?

Amiket én eddig észrevettem:
- augusztusi patch (Ennek azért örülök.)
- más bootanimáció
- nincsenek elő ikonok (bár ezt említették előttem)
- aki váltani akar a régi és az új stílusú értesítési központ között, valahogy ez az opció kimaradt a beállításokból, már csak kereséssel lehet elérni

Szóval igen, szerintem se szólt nagyot ez a frissítés, és valami azt súgja, nekünk ez volt az utolsó.


vlevi
(nagyúr)

Azt hittem, az új értesítési központ változik majd egy kicsit, de sajnos semmi.
Nekem nagyon hiányzik onnan az, hogy mutassa a mobilnet forgalmat.
A hagyományos értesítési központra ráfért, erre vajon miért nem?
Nem is olyan egyszerű megkeresni a mobilnet forgalmat, kicsit melyre el van dugva a beállítások között :( ezért lenne jó, ha az értesítési központ rögtön tudna mutatni.

[ Szerkesztve ]


aprokaroka87
(nagyúr)
Blog

Egyáltalán az benne van ami az EEA changelog-ban benne van?

Mondjuk elnézve pl a Kínai stabil változat changelog-ját, nekem úgy tűnik hogy egy csomó minden ki maradt, bár lehet ott jobban körbe van magyarázva a dolog :D


Fall-N
(veterán)

Nincs a frászt. Vannak élő ikonok.

Elviekben a GDPR-nek kell megfelelnie az EEA ROM-nak. Sok különbség nincs a Globalhoz képest. A Kínai az más, de évek óta a felhasználók akarják, hogy stock közelibb legyen a MIUI, így kissé felhígult az eredetihez képest.

[ Szerkesztve ]


vlevi
(nagyúr)

Nekem az be van kapcsolva, mégsem műxik :(


Fall-N
(veterán)

Nekem a gyári, klasszikus nevűvel működik.A dinamikus ikonok, hogy az aktuális értéket mutassa, az valóban eltűnt, ha arra gondoltok.

[ Szerkesztve ]


vlevi
(nagyúr)

Igen, arra gondolok. Így gyakorlatilag ezek az ikonok értelmüket vesztették. Legalábbis a korábbi formában nem lehet őket használni.
Nem volt pl. szükség külön időjárás widgetet kirakni, elég volt a hőmérséklet kijelzése, mert, ha pontosabb infó kell, úgyis el kell indítani az alkalmazást.
Az óra, naptár is ugyanez, elég volt ránézni, most viszont valami más módszer kell rá, hogy ezt megjelenítse. Tudom, nem egy világmegváltó dolog volt, de nem hinném, hogy komoly oka lett volna kiszedni.
Ezek az apró, érthetetlen marhaságok azok, amik bosszantanak a MIUI-ban, pl. ide sorolva azt is, hogy a zártképernő értesítő sávjában nem mutatja az értesítéseket, ha már egyszer feloldottad a zárolást. Miközben az értesítési sávon (feldoldott képernőn, a home screenen) ott vannak.


kanyi51
(senior tag)

Ha visszanézel a MIUI történetekben, láthatod hogy egyre "rosszabb" lett minden frissítés után.


Fall-N
(veterán)

Egy bug viszont van így nem tudom elkerülni az FR-t lehet. Az alkalmazás váltóban, ha hosszan nyomok a kártyára akkor nem jön be a menü ahol lehet lakatolni, osztott képernyőre rakni stb. Egyből az alkalmazás adatlapjára dob.


22Dávid22
(aktív tag)

Ennyi a changelog, a szokásos sablon "megint minden szebb/jobb/gyorsabb lett", a Jegyzetek alkalmazást pedig nem használom, sőt, debloat során le is szedtem, arról nem tudok beszélni.
[kép]
Bár az is igaz, hogy a MIUI-ban mindig a kínai kiadás volt az, ami minden újítást megkapott, meg azt is érdemes megjegyezni, hogy ez a telefon sem a legújabb Androidot futtatja, és nem is most jött ki.

[ Szerkesztve ]


rebla
(aktív tag)

Köszi az infókat, asszem marad a miui 12 egy ideig...


Fall-N
(veterán)

Ne az a baj. Sokszor volt felmérés, hogy mi jön be a globális piacon. Rendre a stock Android közeli jött ki nekik. Ezért tisztult már le a MIUI. Újabb telefonokon már a tárcsázó is a gyári Google, meg az üzenetküldő is a Google Messages.

Kérdésem nektek is bugos az alaklmazásváltó? Vagy változtattak rajta?

[ Szerkesztve ]

üzenetek