üzenetek

hozzászólások


Archttila
(veterán)
Blog

De ha jól olvasom akkor a Szemptemberi frissítés megoldja majd.

Megelőztél :P

[ Szerkesztve ]


Fall-N
(veterán)

Ajajj, akkor lehet marad így. :F Engem nem a lakatolás izgat, hanem az osztott mód meg a PIP. Mondjuk az előbbi ott van a felső ikonsoron, de a PIP?

fluttershy: Igazad van az alkalmazásokkal kapcsolatban. De szerencsére vannak jó és takarékos programok is. A Facebook soha nem volt jó. Messengerből meg nekem elég a Lite. Viszont végső soron belátod te is, hogy csak kell a minél több RAM. Nyilván nem jó ez így, de ha elérhető áron van 6 GB-os modell akkor nem érdekel. Optimalizálni úgysem fog mindenki.

[ Szerkesztve ]


22Dávid22
(aktív tag)

Erről küldenél egy képernyőképet? Nekem se az osztott képernyő, se a PIP nincs ott. Előbbit legfeljebb úgy tudom elérni, ha a kezelőgomboknál beállítom, hogy valamelyikre pl. hosszú érintésre tegye osztott képernyőbe az aktuális alkalmazást.


Fall-N
(veterán)

Igazad van, eltűnt onnan is. A lebegő ablakot is csak akkor lehet aktiválni, ha értesítés jön és alsó részén lejjebb húzzuk.

Az osztott képernyő meg már sajnos régóta nem működik a gombos navigáción hosszan nyomva. Régebben a négyzet ikon (appswitch) hosszan nyomásásra jött elő. Közben szembe jutott, hogy azt személyre lehet szabni, így az osztott képernyőt elő lehet hozni a navigációs gombok hosszan nyomására beállítva. Gyorsbillenytűk néven fut a beállitásokban rákeresve. Sajnos a lebegő ablakok így sem hozhatók elő. Esetleg valami shortcut segédprogrammal valami intent segítségével elő lehetne csalogatni.

Szerk.: Közben látom ezt te is leírtad, csak kapkodva olvastam. :B

[ Szerkesztve ]


22Dávid22
(aktív tag)

Közben rátaláltam, az Irányítóközpontban lehet olyan gyorskapcsolót kirakni, ami az éppen használt appot lebegő ablakba rakja (ha támogatja az adott app).


Fall-N
(veterán)

Jajj tényleg, az nekem ki is van rakva, csak nem jutott eszembe. Köszi hogy eszembe jutattattad. Látszik, hogy jobb helyen volt az alkalmazás váltóban.


_stick_
(őstag)

Sziasztok!
Megjött nekem a frissítés, utána volt egy FR és belaktam a telefont.

Az a gondom, hogy a alkalmazás értesítéseknél nem villog a telefon alján a fehér kis led, csak, hogyha nem fogadott hívásom van.
Tapasztalt valaki ilyet?


Bl.Gyo.
(őstag)

én is feltettem pár napja, manuálisan. kicsit laggos, mindíg gondolkodik ha valamit csinálni akarok benne, mint ha akkor töltené be azt a funkciót. pl. dnd-ből, rezgőre rakom vissza, 1-2 mp-re megáll és utána váltja át, vagy ha az alkalmazás váltót előhívom ott is gondolkodik mire a tartalom megjelenik, meg ilyenek. előzővel nem voltak ilyenek.

[ Szerkesztve ]


aelod
(veterán)

Se FR-t nem csináltam se semmit. Nekem mintha fluidabb lenne az egész mint korábban.


Bl.Gyo.
(őstag)

hát ha majd nagyon agyamra megy a dolog, csinálok egy FR-t ha akkor se jó, akkor felteszem a pixel experience-t. nem szoktam romolni amíg jó a rendszer, de ez idegesít. olyan mint ha 1GB ram lenne benne, hogy mindent újra kell töltenie, még az egyszerű rendszer funkciókat is.

[ Szerkesztve ]


aelod
(veterán)

Az app drawer egy erőforrás igényesebb dolog után nekem már az előzőn is laggolva jelent meg ikonról ikonra...


22Dávid22
(aktív tag)

Szintén.
Amúgy már nem tudom, hol olvastam, de Android 5.0-ban jött be az ART motor, ennek most nem ecsetelem a lényegét. Már nem tudom, melyik Android verziótól kezdve, de kicsit variálták a dolgot, gyártói beállítás, de általában jelenleg kb. hibriden működik a korábbi Dalvik motorral vegyítve. Röviden, amikor a telefon frissül, az egész ART-os rész megy a kukába. Viszont mindig, amikor a telefon használaton kívül van, és töltődik, akkor megvizsgálja, hogy mely alkalmazások futnak gyakrabban, azokat lefordítja ART-osra, a többit menet közben csinálja a Dalvikhoz hasonlóan. Tehát elvileg frissítés után idővel be kéne állnia, én legalábbis minden frissítés után töltésnél 100% után még fent szoktam hagyni egy ideig, majd újraindítom a telefont. Nem mértem sose, lehet placebo, de nekem úgy tűnik, mint ha valóban segítene rajta.


aelod
(veterán)

Nem placebo.
Eddig este rádugtam töltőre és reggel levettem. Viszont egy ideje be van állítva az auto kikapcs maj be és érezhetően fürgébb.


azimut
(aktív tag)

Egy kifejezésbe kapaszkodnék: "auto kikapcs". Na, ez az egy dolog, amit a custom romok nem tudnak - legalábbis az én crdroidom. Szóval nekem nagyon hiányzik, tud-e valaki megoldást erre?

(Minden másban eseménytelen a kedvenc rom-om, minden flottul működik)

[ Szerkesztve ]


22Dávid22
(aktív tag)

Félig off: A legutóbbi frissítés óta mint ha egy kicsit jobban merülne a telefon nyugalmi állapotban is. A beépített akkustatisztika szerint többet van ébren, viszont mostanában volt szükségem néhány új appra is. Van a BetterBatteryStatsnak alternatívája, ami még működik? Ha jól látom, az már egy ideje nem frissült, az Oreo a legutolsó verzió, amit támogat, de amúgy sem működött rendesen, amikor a legutóbb használtam (root nélkül legalábbis).


junkpod
(nagyúr)

Tudnál bővebben is segíteni esetleg az osztott képernyő bekapcsolásával? Rendszeresen használtam eddig, úgy hiányozna.
Amúgy általánosságban pattogósabb, gyorsabb a 12.5 rendszer nálam.


Fall-N
(veterán)

Gombos navigáció kell és arra kell beállítani hosszú nyomásra az osztott képernyőt. Célszerű a négyzet gombra. A beállításokban keress rá a gyorsbillenytűk kategóriára, ott lehet beállítani. Sajnos gesztus vezérlésnél ilyet nem lehet, pedig általában azt használtam eddig. Bár a gombos gyorsabb az tény.


junkpod
(nagyúr)

Jól eldugtak, a kezmozdulatok menü alján van a gyorsbillentyuk... Köszönöm.


junkpod
(nagyúr)

Jönnek azért váratlan dolgok, hát valóban sokkal fokyekonyabb a rendszer.
A Google naptár widget-et használtam, megpróbáltam újra kirakni de nem engedi a méretet változtatni, korábban ezt lehetett. Erre valami ötlet?


t_a_m_a_s
(őstag)

Örök hála, egy hónapja ezt keresem....

üzenetek