üzenetek

hozzászólások


junkpod
(nagyúr)

A képek csak illusztrációk, a típus megnevezés a kulcs.
Megrendeltem az újat, a másikat meghirdettem eladásra, itt HA-n is.

[ Szerkesztve ]


rebla
(aktív tag)

igen!
Én is rendeltem , igaz kék de nem izgat:
[link]
Itt is írták hogy illusztráció. Kicsit nagyobb mint a régi tokom, de illeszkedik mindenütt.
Kellett a flipes, mert melóba is használom.

[ Szerkesztve ]


azimut
(aktív tag)

A fiam törött telefonjának története. A kiindulási pont egy kiflibe hajlított, kijelzőtörött, és a fiam által (hát, izé... nem megfelelő eszközökkel) szétszedett telefon, egy dobozban.

Kizárólag ujjgyakorlatként, érdeklődés szintjén álltam a felújításnak, tudtam, hogy nettó gazdasági totálkár. Első menetben Aliról vettem keretes kijelzőt és hátlapot. Az összeszerelés megvolt, de az akksi miatt nem indult a telefon, amin egy csavarhúzó által okozott lyuk figyelt, hát ugye, szétszerelési probléma. (Félreértés ne essék, a fiamat nagyon szeretem, inkább díjazom, hogy a megismerés vágya hajtotta)

Akksit itthonról rendeltem, mindegy milyen alapon, de olcsót. Telefon indult, pár napig működött, de miközben lemerült, és usb-n nem kommunikált, továbbá tölteni sem lehetett, arra jutottam, hogy a töltésvezérlő panel is megsérült. Ezt, és biztos, ami biztos alapon az átvezető szalagkábelt az Aliról megrendeltem.

Mivel a hátlapot korábban botor módon feltettem, egy kis sütögetés után ismét leszedtem, panel és kábelcsere után működőképessé varázsoltam. A bootloader nyitással sokat matyiztam, mert a saját telefonomat évekkel ezelőtt nyitottam, elfelejtettem. Jó hír: nincs várakozási idő, OF és custom rom innentől pillanatok alatt felment.

Ami az utóbbi időben a telegramon megjelent, mindet kipróbáltam, néhányat pár perc alatt leváltottam, párral néhány napig küzdöttem. Az AICP és CrDroid kimagaslóan teljesít, amennyiben valakinek a vanilla bejön (appok az Aurora store-ból). Zenelejátszónak, Volumio vezérlőnek, kvázi táblagépnek, és ha megtetszik valamelyik rom, tesztelésre használom.

Másfél hónapnyi várakozás és kb. 17 000.-Ft befektetés után egy apró hiba áll fenn: a kijelző a duplakoppot nem ismeri (nyilván valami gagyi utánzat), pár képponttal a képkivágás is feljebb csúszott, az akkuidőt nem tudom, Android 13 óta minden rom zabálja az energiát, továbbá telefonálásra sem használom. Mindent összegezve vállon veregettem magam, tapasztalatot szereztem szerelés ügyben.


maczera
(aktív tag)

:C


Mercutio_
(félisten)

"A bootloader nyitással sokat matyiztam, mert a saját telefonomat évekkel ezelőtt nyitottam, elfelejtettem. Jó hír: nincs várakozási idő, OF és custom rom innentől pillanatok alatt felment."

Nem lehet, hogy azért nincs várakozási idő, mert a te "usered" már korábban a Xiaominál átment az azonosítási procedúrán?


azimut
(aktív tag)

Az azonosítási procedúra is a matyizás része volt.


aprokaroka87
(nagyúr)
Blog

Ha esetleg valaki úgy gondolja... ;)


0xmilan
(addikt)

iOS-ben most 16.4 az aktualis verzio, az ala nem adom. :D


Reignman
(aktív tag)
Blog

2 és fél év után lecseréltem a note 7et egy note 11re. Furcsa, de nekem nem volt gondom vele, hibátlanul, gyári szoftverrel volt használva. A note 11 nagy ugrás, kijelzője, gyorsasága, akuideje mérföldekkel jobb. Következő remélem 3 év múlva egy note 15 lesz... :)


miqlas
(őstag)

... én még kitartok :D
Az enyém novemberben lesz 4 éves, az akkuja még most is 88%-os. A kompetitorok sajnos mind - nekem - túl nagy kijelzõvel érkeznek.


tomy86
(addikt)

Én egy hónapja váltottam Samsung A53-ra. De én is csak azért vettem új telefont, mert március végéig volt elérhető a 40 ezres állami támogatás + a szolgáltató is adott még kedvezményt a legolcsóbb csomagra vállalt hűségért. Így 86 ezerért nem volt rossz vétel, bár az el...tt ujjlenyomatolvasója miatt többször is falhoz vágtam volna legszívesebben :(( A Note 7 pedig édesanyámnál váltja a nem éppen fiatal (6 éves) Samsung J3-ast.


lacentos
(aktív tag)

Az enyém is hasonló korú,de mostanában úgy látom kezd akadozni görgetésnél itt ott. Tiédnél nincs néha ilyen gond ?

[ Szerkesztve ]


Mercutio_
(félisten)

Nálam lassan fél éve egy Note 10S váltotta, de a több ramból eredő előnyökön (ritkábban dob ki app-ot, nem tölt újra a böngésző) kívül más difit nem érzek.
Ehhez persze hozzátartozik, hogy nem játszom, nem megy spotify és egyéb online cucc (max. néha on-line rádió)
Ami hiányzik az az értesítő led, az AOD Xiaominál elég érdekesen van értelmezve :U

A Note 7 még a fiókban, lusta vagyok feldobni apróra és azt se tudom mennyit kapnék érte.

Ja és egy kérdés: Van valahol lépésenkénti részletes leírás hol és miket kell beállítani, kikapcsolni, hogy megszűnjön a Xiaomi-s fiókhoz kapcsolása a készüléknek?:R


tomy86
(addikt)

"Ja és egy kérdés: Van valahol lépésenkénti részletes leírás hol és miket kell beállítani, kikapcsolni, hogy megszűnjön a Xiaomi-s fiókhoz kapcsolása a készüléknek?"
Korábban ezt találtam. Nem tudom, hogy azóta változott-e valami.

[ Szerkesztve ]


crok
(nagyúr)
Blog

Egy kicsit de nem számottevően, pl. i.mi.com-on most a jobb felső sarokban az account info-nál van a Manage devices de ugyanoda megy a főképernyőn a Settings is.. a Find device-t is érdemes megnézni hogy onnan is eltűnik-e.

De alapvetően még mindig annyi hogy telefonon is kilép, i.mi.com-on is töröl és kész. Utána már csak a többi account-ból lépnék ki ugyanígy (Google, mindenmás..).


Mercutio_
(félisten)

Köszi Urak:R ha majd elakadok sivalkodom:D


zorzy4
(őstag)

Annyit nem kapnál érte, mint amennyit tartalék telefonnak ér. Nálunk is az maradt.


cappa72
(nagyúr)
Blog

Tartalékfonnak ideális, használati értéke több, mint a forgalmi.

Enyém most kezdett el akkucsökkenést produkálni.
Ennyi idősen megbocsátható.
Megnézem lehet-e akkut rendelni hozzá, hátha még egy 2 éves ciklusra életben tudom tartani.


zodo
(nagyúr)
Blog

~3 éve pihen a fiókban.
Nem tudom feléleszteni töltéssel mert piros állapotjelző villog de semmi reakció.

Neten keresve aksi csere vagy legalábbis szervízt igényel.
Mennyi lehet a költsége ill. Pesten hova érdemes menni ez ügyben?


rebla
(aktív tag)

"piros állapotjelző villog de semmi reakció."

Én még csak fehér led-el találkoztam a redmi note 7-en....

üzenetek