[RIOS ERROR] [Re:] Redmi Note 7 - nota bene - LOGOUT.hu Hozzászólások [RIOS ERROR]

üzenetek

[RIOS ERROR] [RIOS ERROR]

hozzászólások

[RIOS ERROR]

azimut
(aktív tag)
[RIOS ERROR]

A fiam törött telefonjának története. A kiindulási pont egy kiflibe hajlított, kijelzőtörött, és a fiam által (hát, izé... nem megfelelő eszközökkel) szétszedett telefon, egy dobozban.

Kizárólag ujjgyakorlatként, érdeklődés szintjén álltam a felújításnak, tudtam, hogy nettó gazdasági totálkár. Első menetben Aliról vettem keretes kijelzőt és hátlapot. Az összeszerelés megvolt, de az akksi miatt nem indult a telefon, amin egy csavarhúzó által okozott lyuk figyelt, hát ugye, szétszerelési probléma. (Félreértés ne essék, a fiamat nagyon szeretem, inkább díjazom, hogy a megismerés vágya hajtotta)

Akksit itthonról rendeltem, mindegy milyen alapon, de olcsót. Telefon indult, pár napig működött, de miközben lemerült, és usb-n nem kommunikált, továbbá tölteni sem lehetett, arra jutottam, hogy a töltésvezérlő panel is megsérült. Ezt, és biztos, ami biztos alapon az átvezető szalagkábelt az Aliról megrendeltem.

Mivel a hátlapot korábban botor módon feltettem, egy kis sütögetés után ismét leszedtem, panel és kábelcsere után működőképessé varázsoltam. A bootloader nyitással sokat matyiztam, mert a saját telefonomat évekkel ezelőtt nyitottam, elfelejtettem. Jó hír: nincs várakozási idő, OF és custom rom innentől pillanatok alatt felment.

Ami az utóbbi időben a telegramon megjelent, mindet kipróbáltam, néhányat pár perc alatt leváltottam, párral néhány napig küzdöttem. Az AICP és CrDroid kimagaslóan teljesít, amennyiben valakinek a vanilla bejön (appok az Aurora store-ból). Zenelejátszónak, Volumio vezérlőnek, kvázi táblagépnek, és ha megtetszik valamelyik rom, tesztelésre használom.

Másfél hónapnyi várakozás és kb. 17 000.-Ft befektetés után egy apró hiba áll fenn: a kijelző a duplakoppot nem ismeri (nyilván valami gagyi utánzat), pár képponttal a képkivágás is feljebb csúszott, az akkuidőt nem tudom, Android 13 óta minden rom zabálja az energiát, továbbá telefonálásra sem használom. Mindent összegezve vállon veregettem magam, tapasztalatot szereztem szerelés ügyben.

üzenetek

[RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR]