üzenetek

hozzászólások


aswmaster
(tag)

szia

Igen, csak alkatrészek vannak a fixshopban, a javítást én magam csinlátam :)
Bocsi, azt nem is néztem, hogy te a javítást ki szeretnéd adni. De amúgy nem tudom, mennyire szoktál szerelni/barkácsolni, de nem egy NASA agykutatás a művelet.

Hátlapot én vettem, mert elég szar leszedni sérülés nélkül (meg a ragasztót körbe amúgy is meg kéne venned külön, egy új hátlapon meg alapból rajta van). Én ez alapján a videó alapján csináltam, igazából az akksi csere meg az USB egység cseréje nem egy vész, esetleg nézd meg:
https://www.youtube.com/watch?v=rs0DvvBXleA

Üdv,

ASWmaster


MaCS_70
(félisten)

Szoktam barkácsolni, elektronikai szereléseket is beleértve, és éppen ezért nem merek hozzányúlni a telefonhoz. Mindent szerelő, NYÁK-készítő, sokmilliós szerszámparkkal rendelkező ismerősöm sem vállal ragasztott telefont.

Ezért mindenképpen szerelőre lenne szükségem.

MaCS


nggabi
(nagyúr)
Blog

lcdpont (pont) hu ez nem raklám akar lenni, de értenek hozzá és jó arcok. amúgy 2 perc leszedni az akkufedelet. ha már az usb a kijelzővel van egyben, na akkor jön a córesz :DDD én régebben ezt úgy vállaltam h vagy sikerül vagy nem. 80%os arányban sikerült kb...

[ Szerkesztve ]


MaCS_70
(félisten)

Köszönöm a választ!

Ez mit jelent: "ha már az usb a kijelzővel van egyben"?

Te már nem vállalsz ilyesmit?

MaCS


nggabi
(nagyúr)
Blog

de nem ám :D


MaCS_70
(félisten)

Ez sajnálatos -- de köszönöm az átirányítást! :R

MaCS


Hauptmann
(addikt)

Köszi a szerviztippet, nekem is aktuális már az akkucsere.


OFF
(csendes tag)

Múlt héten cseréltek akksit a telefonomban. 2023.gyártású Samsung akksi lett beépítve. Sokkal jobb lett, de nem tudja azt amit újkorában. Valószínűleg ebben közrejátszik a lekapcsolt 3G és a gyenge 4g.


#64638144
(aktív tag)

Én is ezt tapasztaltam.


MaCS_70
(félisten)

Én az öt éves rendszeremen tapasztalom azt, hogy akár nyugalomban is erősen melegszik és természetesen sebesen merül az akku. A saját akkualkalmazása szerint a Viber képviseli a fogyasztás 50%-át.

A statisztika szerint az akku egyébként 75%-os kapacitást nyújt.

Nálad milyen állapotról történt a csere?

Köszönettel: MaCS


OFF
(csendes tag)

Független app 75%-ra írta. 20% töltöttségről amikor hideg érte kikapcsolt a készülék és alig vette a töltést. Új akksival nincsenek ilyen problémák.


Hauptmann
(addikt)

Melyik appot használjátok az állapotfelmérésre?


MaCS_70
(félisten)

Én a saját gyárit és az AccuBattery-t.

Érdekesség, hogy miután szegény telefon éppen a háttérbe szorul, három hete nem volt bekapcsolva, és ezalatt 100%-on maradt a kijelzett töltöttség. Tehát nem az akku önkisülése lett drámaian nagy.

MaCS


Hauptmann
(addikt)

Merre van a saját akkutesztelő program? Én nem találom.


MaCS_70
(félisten)

Beállítások - akkumulátor.

MaCS


Hauptmann
(addikt)

Eszközkezelő/Akkumulátor van nálam, de ott nincs tesztelési lehetőség.


gerner1
(veterán)

Én, egyetlen APP eredményeiben sem bízom [de, legyen ez (is) az én fogyatékosságom]. Saját tesztelési módszerben, és az azokból kinyert korábbi eredmények összevetésével következtetek az akku-degradációnk mértékére, vagy annak jelentősebb károsodására.

A témakörhöz fellelhető információk hátterével, általánosságban elmondható (ha naponta 1db töltési ciklust számolhat az : "x" készülék), hogy havi 0,8-1,1% körüli ezeknek a modern Li-x akkuk degradációja (napi ~1% a kisülési veszteség) .

Szóval, aki esetleg régebb óta mér -valamilyen- saját módszerrel, az általában tud mihez képest viszonyítani , és (hitelesített műszeres mérésén kívül) ezzel inkább FOR -ban lehet (szerintem), mint bármi mással.


OFF
(csendes tag)

Én is ezeket használtam. Most váltottam S24 Ultrára felkeléstől mostanáig merült 22%-ot az akksi, azonos felhasználás mellett. Valszeg az öregedő technika és a 3G hiánya kozza a NOTE9 gyorsabb merülését.


MaCS_70
(félisten)

Én S23+-ra váltottam. Az új akkuja impozáns...

De fáj a szíven a Note9-ért, gondolkodom a megmentésén.

MaCS


Hauptmann
(addikt)

Aki már cserélt akkumulátort, hogy áll képernyőidővel? Nekem elvileg cseréltek, de 2,5 óránál több nem jön össze, és napi kétszer kell tölteni. Emlékeim szerint, amikor új volt a telefon, 4 óra volt kb.

üzenetek