üzenetek

hozzászólások


terra052
(őstag)

Már ezért érdemes volt megvenni a tabit... :DD


punisher1
(aktív tag)
Blog

Igen,ahogy mondod,mindenképp nyertem.Feltettem a Slim romot pár nap próba jön aksira is kíváncsi leszek, anno az omni-t is szerettem.Arra is emlékszem mikor feltettem a lollit hát az katasztrófa volt nem tudom jó irányba változott-e azóta, de láttam már jó pár kiadás van belőle.Hiányzott ez hiába,mikor az előző P5100-tól megváltam az egy Tab 3-as miatt volt jobbnak gondoltam 8" 1,5GB ram 16GB tárhely Mali-400 GPU Wi-Fi verzió volt.Minden ok volt vele de hiányzott a romolgatás(igaz arra is fellelhető pár custom rom),kb olyan mint mikor jó volt a Note-on,S2-esen stb romolgatni erre megvettem az S4-est és vége.Azon már Knox van ami számol-ugrik nem úgy mint ezekeknél itt nincs knox itt max néha a Triangle van reset counter és annyi... Az S4-hez meg hozzá nem tudok nyúlni főleg,hogy még garanciális is,néha ott is elgondolkodtam milyen jó volt romolgatni a régebbi galaxy telefonokon.Nem tudom valaki emlékszik-e még rá,esetleg még használja is valaki az UOT Kitchen-t ahol status bart,ikonokat,lockscreen-t stb lehetett készíteni én sokat csináltam.Az oldal még megvan azóta is a kedvenceimbe.Ha valakit érdekelne itt van:
[link]
Úgyhogy én azt mondom éljen a romolás és ez a kis közösség még sokáig!

[ Szerkesztve ]


this is life
(Ármester)

Kb 15-20 custom rom volt rajat, cm-tol a slimlp-ig szinte minden ... rendszer szinten volt egy ket porgos , jo rom, de a bongeszes es tsai amire hasznalom , kevesnek erzem a vasat , lomha... s most nem is egy pc-vel hasonlitom a bongeszes tempojat, hanem a lumia820 az etalon... ezert is lenne jo egy x86 alapokon nyugvo , w10 tab ., igaz abbol mar 11-12 colos ...


punisher1
(aktív tag)
Blog

Nem tudom nekem a böngészéssel nincs gondom Chrome-ot használom szépen rendben megy.Lumiám volt egyszer az 535-ös tipus igaz alsókategóriás a lumiák között.Bejött nagyon a stabil és jó sebességű rendszer, nagyon tetszett ugyanakkor volt ami nem tetszett benne.Például pár program amit nem adtak ki rá köztük a Horizon Go így TV-t nem tudtam vele nézni de ez nem a Lumia hibája hanem a fejlesztőké.Nem értem egyébként,hogy miért nem adnak ki windows phone-ra alkalmazásokat.Vagy nem látnak benne jövőt,vagy ennyire csúszik a fejlesztés erre a két dologra tudok gondolni.Tudom,sokat olvastam panaszkodó emberekről,hogy kevés a kiadott alkalmazás de ez nem igaz.Van sok alkalmazás,csak kevesebb a használhatatlan program mint a play áruházban található hisz ott találunk azért rengeteget. Nem tudom pedig szerintem a Microsoft jó úton halad már csak a felhasználó barátibb kezelésen kéne még csiszolniuk.Gondolok itt arra pl,hogy jó lett volna ha pl lista nézetet meg tudtam volna változtatni rácsnézetre és ne csak le-fel görgetéssel menjen.Valamint ha SD kártyáról tudtam volna alkalmazást telepíteni de az se sikerült igaz annyira nem is merültem bele akkor a témába.Lehet így akarják megelőzni,hogy csak biztonságos alkalmazások települjenek.De kicsit zárkozottnak éreztem ezáltal az egészet akár az iphone amit mai napig csak státusz szimbólumnak tartok,igaz a rendszer stabil ez kétségtelen ugyanakkor nem felhasználóbarát.Tehát androidban ezt a nyitottságot szeretem engedi,hogy a felhasználó testreszabja és ezáltal személyesebbé teszi.Ez olyan mintha a lakást nem rendezhetném be úgy ahogy én szeretném na jó ez lehet egy hülye hasonlat de biztos érted a gondolatomat.Na nem akarok regényt írni később felmerült a Lumia 930 ötlete de elvetettem úgy döntöttem várok még a lumiával és meglátjuk milyen irányba megy az egész.Látom most is egy csúcsgépet dobnak majd piacra két verzóban rendben az erős hardver a gördülékenység a kinézet meg minden.Ha mellé a fejlesztés is ilyen gyorsan menne az jó lenne, már nem a Microsoft oldaláról nekik csak a felhasználói szinten kéne csak javítaniuk.Hisz sokan emiatt idegenkednek többek közt az egésztől egy nyitott világból egy zártabba menni....Na jól el is kanyarodtam a témától és a lumiát taglaltam elnézést be is fejezem....Nos a windows tablet ahogy korábban írtam nekem is tervben volt de várok még azokkal is ha a nagyobb tárhellyel és jó GPU val rendelkezőek emberibb áron lesznek.Ott viszont azt látom,hogy mind olyan egyforma 10-11 colosak mindegyikhez adnak billentyűzetet pont olyanok mint egy netbook,csak itt levehető a bill,érintős a kijelző,és könnyebbek.

[ Szerkesztve ]


terra052
(őstag)

:R
Köszi a linket ezt az UOT-t nem ismertem ,jól hangzik, belemélyedek.


punisher1
(aktív tag)
Blog

Nincs mit, :) majd írj mit sikerült kreálnod.


this is life
(Ármester)

A chrome-val , nagyjabol nincs bajom , a tempoja elfogadhato ,de a betuk merete kifog a szememen , az allando dupla kopp meg el is menne de a paragrafusok , oldalak tordelesenek hianya mar inkabb fajo. A tobbi bongeszo meg el megy kategoria egy osszetettebb weblapon. Itt a dolphint hasznalom , nem terheli a hw-t.
De hogy az ms telefonjairol is szot ejtsek, az sd-re telepitest vagy a cyan, vagy a denimmel megkapta. A zartsaga miatt stabil szefintem , az appok kevesebb api-hoz , sw komponenshez fernek hozza igy kevesebb gubancot okoznak, illetve a stabilitas masik oka a zart es virtualizalt kornyezetben valo app futtatas. Az alkalmazas felhozatal inkabb amolyan elmegy kategoria, nem az a baj hogy nincs, hanem az hogy a masik ket platformhoz kepest szegenyesebb konfiguracioval ,sokretuseg hianyatol szenvednek. Az meg hogy relativ keves app van a wp elterjedesenek alacsony foka lehet , de ez ordogi kor ha nincs app keves a felhasznalo , ha keves a felhasznalo akkor nem lesz app , mert nem eri meg eroforrasokat pazarolni ra, plusz ezek mellett wp gyarto, kb van 10-15 droid meg kismillio. Amugy a w10m se lesz megvaltas , igaz jobban testre szabhatova valik a rendszer, stalan az uwp appok is sokat hoznak a konyhara , de szerintem ez keves lesz az udvosseghez. Jol jartal hogy kimaradt a 930 , egy kisse szenved a konstrukcios hibaktol , illetve a benne levo snapi proci eros , de futt is mint a rezso, es ez hosszu tavon nem gyer be , levalo kijelzo, megpusztulo hatlapi mikrofonok , amik hianya miatt ,megzavarodik a zajszures es alig hallanak a tulso vegen , mert az sw nem tudja lekezelni a mikrofonok hianyat. Aztan hogy a 950-s sorozat milyen lesz, az majd kiderul.
Windows tab , relativ eros hw-el a core-m lehetne , de nem barati az aruk, jatekra meg tovabbra is korlatozottan alkalmasak (persze az aruhazban levokkel nix gond) de ha komolyabb jatekot , es vagy alkalmazast akarsz rajta futtatni azert mar elverzik a vas . Amugy amire egy atlag tabot hasznal az ember az uj atom sockal szereltek is elegek,meg kicsit tobbre is .Nah en is jol el wineztem egy droidos tab forumjan .

uot helyett az xposed-ben is sokat lehet modingolni :) , en is igy csereltem akksi ikont es egyebeket, illetve a kezelo gombokat azzal kuldtem ki a regi szokott helyukre (balra) meg ami jo add on-ban telepitettem hozza a youtube adawayt es nyista reklam a youtube appban .. imadni valo ..

[ Szerkesztve ]


punisher1
(aktív tag)
Blog

A dolphin böngészőt nem ismerem még eddig nem próbáltam ki.Chrome-Firefox ez a kettő van a tabon.Majd kipróbálom és az xposed-et is mert azt se ismerem.Hát igen a zártsága miatt sok embernél ez nem bejövős ezen javíthatnának és mindjárt elterjedtebb lenne és menne a fejlesztés is.A 930-asnak akkor utána is olvastam és tudtam a kijelzőgondról besárgul stb, és asszem bár nem vagyok már benne biztos abból kihagyták a glance screen-t is ami sok embernek nem tetszett.Te egyébként melyik windows tabbal szemezgetsz kíváncsi vagyok.Nemrég megnéztem az Acer Iconia W1-810 tesztjét hát örületes volt mennyit gondolkodott a tesztelő már meg se várta mire betölt a windows áruház :).


this is life
(Ármester)

Mivel eromu nem kell nekem , ezert vagy az asus t100 chi, esetleg egy pentiummal, cerkaval szerelt medion tab, talan az acer switch, de ez utobbi csak vegso esetben lenne.Amugy ha wp akkor az 1020 ami meg mindig bejovos nekem a kamera miatt.
A wp sose lesz oly eltejedt szerintem , mi t a droid , az ms keson kapcsolt, mint a nokia es bb, es ez a hajo kisse elment. Xposedhez root kell , utana ha telpult es frissult , akkor egy restart utan adhatod hozza a modulokat , melyeket beallitasz , aktivalod es ismet restart...wifi ,cpu tempot , homersekletet rakhatsz ki vele, tuzfalat rakhatsz a rendszer ala ...stb az acet 810 felejtos, 1 giga ram , szuk keresztmetszet, nem gyoz majd a rendszer a nand flashre swappelni... win tabbol minimum 2-4 core ,2 giga ram es 64 giga belso tarhely ...ja es mivel vakeger vagyok 10 coll.

[ Szerkesztve ]


punisher1
(aktív tag)
Blog

Ki fogom próbálni milyen.Én kezdésnek az olcsóbb kategóriákat nézegettem meg ezt találtam még nem tudom milyen lehet Lenovo miix 2 de ez csak 8"-os,és Samsung P8510.

[ Szerkesztve ]


terra052
(őstag)

Ha nem titok, kb mennyiért megy most egy P5100?


punisher1
(aktív tag)
Blog

Én 35-ért vettem.


this is life
(Ármester)

Volt miix 2-esem , a tempo jo volt , csak kicsi volt , ha meg feljebb skalaztattam a winnel akkor elege faramucin nezett ki . Ezt leszamitva patent kis masina. Amugy azon filozok , lehet kinabol rendelek egy win tabot , valami szep nagyot 11-12 colosat...

[ Szerkesztve ]


this is life
(Ármester)

Sziasztok!

Bucsuzok a klubtól, tabletet valtottam , de azert benezek neha. Nem bántani akarom a p5110~et , mert jo szolgalatot tett, de elhaladt mellette a kor. A valtassal egy egesz mas droid felhasznaloi elmenyhez jutottam win8,1 kisereteben (hybrid tab). Tovabbi elvezetes hasznalatot es sokaig kitarto akksit kivanok nektek.


terra052
(őstag)

:R


Hunter2
(addikt)
Blog

hozzám került egy GT-P5110, annyit tud hogy amint elindult az android 5-10 másodperc után újraindul.
Recoverybe nem lehet lépni mert csak odin mód van, odin-nal meg nem tudom újrarakni az egész szoftvert mert a csík felénél failt ír ki.
Odinnal próbáltam CWM-et rakni rá de annak ellenére hogy simán végig megy a PASS-os is a telepítés.
következő indulásnál most is csak ODIN mód van.
Valami ötlet esetleg?


this is life
(Ármester)

Valoszinuleg lbemaradt ,felbe szakadt egy rom telepites , nálam akkor csinalt ilyet mikor szetrugtam veletlenul az usb kábelt , onnantól kezdve csak a flash mod jott be, de ne aggodj ezen , ra kell tenni a megfelelo gyari romot, a kerdes legfeljebb az hogy a szamitogepeden az oprendszerrel melyik odin mukodik jól . Ha mar van mukodo tabod , akkor mehet a cwm ra .


Hunter2
(addikt)
Blog

3.07, 3.09. 3.10-est próbáltam. az első kettővel flasheltem eg yrahedli telefont már és mindegyik simán ment, csak ez ilyen.
Lehet hogy sérült az eMMC, azért nem megy fel.


this is life
(Ármester)

Megeshet hogy az emmc elfaradt, es csereltetni kell...mert elvileg ha jo a flashelo szoftver es az oprndszer alatta , akkor mennie kene , ha csak nem lett nagyon szetcseszv a regi tulaj altal a emmc particios tablaja , esetleg probalj egy repartos romot odinnal ... vagy mar probaltad ?

[ Szerkesztve ]


Dragovich
(csendes tag)

menyit ér most kb használtan egy Samsung Galaxy Tab 2 10.1?

üzenetek