üzenetek

hozzászólások


Narxis
(nagyúr)
Blog

Én is csak 85%-ig töltöttem amióta megvettem és a gyorstöltés ki van kapcsolva.


Narxis
(nagyúr)
Blog

2 héttel a gyári visszaállítás után talán mintha jobb lenne az üzemidő, 120Hz-en használom és csak 85%-ig van töltve most is, ugyanúgy mióta megvettem.

Itt a mai kép az akkuhasználatról: [kép]


Narxis
(nagyúr)
Blog

Mégse jó szerintem, kikapcsoltam ezt a 85%-ra töltést így többször mértem 100%-ról töltve, 6 órát bír 100%-ról 1%-ra úgy hogy csak MX Player Pro-val néztem sorozatot rajta, a sorozat a tableten volt de amúgy sincs benne SIM kártya, csak wifit használok. 10% alatt már másodpercenként esett 2-3%-ot, valami nem okés ezzel az aksival. Oké, hogy 120Hz-en van de ez akkor is sovány szerintem, 8 órát bírnia kellene, úgy hogy tényleg nincs más app rajta. MX player, TVtime, solid explorer. Ennyi. Szerintem az aksi kuka. Bár ez a 6 óra nem a világvége, ha nem akarom mindig szinte csontra meríteni akkor inkább 5-5 és fél óra amit bír.

[ Szerkesztve ]


PirosHello
(senior tag)

[link] Itt 16 490Ft a csere és 1-2 óra alatt meg van. Előre egyeztetés szükséges.


Narxis
(nagyúr)
Blog

Az a baj, hogy vidéki vagyok. Amúgy itt 45 ezret mondtak rá, ha én viszem az aksit akkor 30 ezer és nincs rá garancia... mármint a beszerelésre.


PirosHello
(senior tag)

Az háromszoros ár (és az akksira is rátesznek), de a szerelést horror áron csinálnák meg, mikor egy gyakorlott szervízesnek ujjgyakorlat és tényleg 2 óra alatt megcsinálja. Ennyiért biztosan nem vennék bele új akksit, mert pofátlanság, de Te tudod.... :((


Narxis
(nagyúr)
Blog

Szerintem erőt veszek magamon és megcsinálom én.


PirosHello
(senior tag)

yea :K
Nekem a pesti bolt megfelel, oda fogom vinni nyáron. :R


Narxis
(nagyúr)
Blog

Yeah, akkor majd esetleg elviheted az enyémet is, elküldöm neked. :D

Amúgy google értékelések között láttam ilyen 5 csillagos értékelést, hogy valaki javítandó telefont GLS-el elküldte nekik.

btw itt van, hogy 12 órát kéne bírnia videózással. [link] Akkor ezek szerint az aksim 50-60%-os kapacitáson lehet? Durva lenne.


PirosHello
(senior tag)

Letöltött videókat, nem online videózásnál a 12 óra ki is jött újkorában (WIFI zabálja az akkut). Most letöltött videókat BT fülhallgatóval (a BT is fogyaszt nem keveset) olyan 7 órát tudom nézni. De ez reális avulás 2,5 évesen. :K


Narxis
(nagyúr)
Blog

Na ki lett cserélve az aksi. Elvileg a tárcsázóban *#9900# kóddal be lehet lépni egy menübe ahol törölhető a battery stats és most lemerítettem 1%-ra, hogy feltöltsem teljesen. Ezt ajánlott megcsinálni állítólag, és Galaxy S21 után már valami szervizes mókolás is kell ahhoz, hogy az új aksit új aksinak ismerje fel a rendszer? A S7 Plus pont az S21 előtt került forgalomba 1 évvel szóval itt még elvileg nem kell.

Kíváncsi leszek...


kpityu2
(őstag)

Sziasztok. Tapasztalt valaki olyat, hogy egyik napról a másikra nem megy a töltés? Mágneses töltőkábelt használok, még az se lehet, hogy a ki-be huzogatástól megfáradt. Pont azért használok mágneses csatlakozót. Kivettem a mágneses csonkot, de hiába dugok rá akármilyet, ha elkapja akkor is csak minimál áram (300 mA) csordogál.


hunluigi
(senior tag)

Tudom, hogy már sértő módon evidens a kérdés, de több töltőfejet, kábelt is próbáltál?


kpityu2
(őstag)

Persze. Végigpróbáltam mindet. Vezetéket is, töltőt is. Samsung töltők. "de hiába dugok rá akármilyet". Kifújkáltam. Ellaposított fogpiszkálóval óvatosan körbetörölgettem.
Csak azért kérdem, hogy van-e valami ismert típushiba, vagy küldhetem szervizbe. :O


PirosHello
(senior tag)

Ha eddig ment a gyorstöltés most meg nem, akkor nem biztos, hogy mechanikai eredetű a hiba (kitisztított csatlakozóval az esetek 95%-ában az USB-C csati rögzítése belül elenged a töltöelektronikáról), lehet töltésvezérlő hiba is. Szervízt javaslom.
Milyen mágneses töltőkábelt használsz, amely támogatja a QC3.0 szabványt és USB-C/USB-C végű? Kerestem, de csak 3A-ig találtam, 5A-est nem. A gyári 45W-os töltőhöz kellene.
Köszi előre is a választ. :R

[ Szerkesztve ]


kpityu2
(őstag)

Alzás 3A-es, nekem megfelelt így is. Ezeket használtam sokáig, de már nem kapható: [link] Most ilyet vettem, ezzel volt szerelve amíkor lehalt. [link] De van kerek forgatható is, csak azt nem szeretem. Vigyázni kell ezeknél a nagy árammal, mert ha rossz a kontakt akkor rendesen felhevül a csatlakozó.


PirosHello
(senior tag)

Nekem mindenképpen az 5A/9V-os kell, mert a Samsung 45W-os gyári töltője ezen tölti a gépet. Köszönöm, de nekem ezek nem jók (az adapterem kimenete is USB-C-s). Most találtam egy ilyen kábelt 0,5 m-es hosszban, meg egy rátehető 90 fokos adaptert, ami már mágneses. :R


kpityu2
(őstag)

Teszel egy linket hozzá? Ki tudja mikor jön jól.


PirosHello
(senior tag)

Az adapter [link] és a kábel [link] .


kpityu2
(őstag)

Thx. :R

üzenetek