üzenetek

hozzászólások


bollokcs80
(Korrektor)
Blog

Jó gépek, de ahogy Alice is írja, noti helyettesítésre tényleg nem feltétlenül alkalmasak. Én még az S7-nél próbáltam (gyári billentyűzetes tokkal), de részben a konstrukció, részben a DeX hiányosságai miatt multitasking-élményben nem tudta azt hozni, mint egy átlag windowsos noti.

Tartalomfogyasztásra tényleg jók, csak ahhoz meg szerintem a többségnek drágák (és nagyok). Egy Xiaomi Pad 5 vagy egy Ipad a feléből megvan és tökéletesen ellátja a feladatát.

(A cikk megjelenésekor amúgy a samsung.com-on kuponokkal egy kicsit lejjebb tornázható az ára, a 128-as, Wifi-s pl 220 ezer körül jön ki és adnak hozzá egy A7 Lite-ot ajándékba.) :C


ROBOTER
(addikt)

Azért arra a sziklára lerakós képet fájdalom volt nézni. Értem én, hogy bemutató darab, de azért egy kis elox maradhatna rajta.


F.B.I.
(veterán)
Blog

Jó cucc, de durván elszállt a forint, S7-em van, 4G változat, majdnem fele áron volt 1 éve.


Somatom
(veterán)
Blog

Felhasználási módtól függ. Egy noti sosem tudná kiváltani munkában a tabomat.
Az S7+ tokkal pont A4 méret. Patentül belecuppan a motorom tanktáskájába. Sokkal jobban hordozható, mint egy laptop.
Vezetés közben jobb kezelni az érintőképernyőt, mint a klaviatúrát. Ráadásul a klaviatúra útban van. A notikon nincs GPS, anélkül meg munkára alkalmatlan.

[ Szerkesztve ]


mrbego
(aktív tag)

Én ezt sosem tudtam megérteni, hogy miért kell telefont/tablatet erdőben, kavicson, sziklán stb. fotózni :F :F :F
Tényleg fájdalom nézni nekem is. Talán akkor tudnám elfogadni, ha pl. valami strapabíró cuccról lenne szó. De így...
Na meg tabletet én még sosem használtam kint szabadtáren, csak lakásban/szobában.
Régebben itt a MA-nán jobb termékfotók voltak (értsd: jól látható tárgyfotózással, és nem újításokkal, hogy vigyük erdőbe a tabletet).


doooo
(veterán)

Lényegtelen dolog, de főkamera meglepően jó, alsó-középkategóriás mobilok szintjét simán megüti, sőt.
Minden másban meg hozzák a(z elődök által meghatározott) kötelezőt, főleg a +.

Remélem az év második felében végre sikerül beruháznom egyre. A jelenlegi, lassan 5 éves (de már 6 éves SoC-vel szerelt) Tab S3-am után ég és föld lesz. :DDD
Addigra meg talán az ár is kicsit lejjebb kúszik, bár tekintve, hogy azt is 4-5 évre veszem, azért szívesebben adok ki többet érte. Konkurense (főleg ami Magyarországon is megvehető perpillanat) úgysincs Androidon, iPad-en meg sokáig agyaltam, de ismét lemondtam róla. Ahogy a sokkal jobb árban levő Tab S7 Lite-ról is (az erősebb, wifis verzióról), túl sok volna a kompromisszum, meg a visszalépés, akár a mostani tabomhoz is viszonyítva.


Luck Dragon
(nagyúr)
Blog

Köszönöm a tesztet , már vártam . :R


kozma1986
(tag)

Ses.hu oldalon nincs valami kupon esetleg?


asdf_
(veterán)

Nagyon rég kerestem már a Tab S2-m utódját, de tudjuk milyen a tabletpiac, két széle van csak, olcsó hulladékok, amik már két éve is hulladékok lettek volna, ha akkor jelentek volna meg, meg elképesztő, sokszor teljesen irreális áras csúcstermékek. Valaki szerintem elrontott egy picit valamit valahol, így igen baráti áron jutottam hozzá egy S8+-hoz. Talán másfél hete nyomkodom, egy műanyag/gumi tok mindenképp kell majd hozzá, mert ahhoz szoktam hozzá, és nagyon kényelmetlen az éles éleket fogni. Gépelni valóban kényelmetlen fektetett módban, még széthúzott billentyűzettél is, ott inkább átpörgetem potréba, bár úgy meg kicsit fejnehéz (netezek rajta főleg, így a 4:3 képarány sokkal jobb lett volna és így fejnehéz sem lett volna, de olyat sajnos már nem gyárt senki, már ennek is örülni kell, hogy legalább 16:10 és nem 16:9, főleg, hogy a virtuális gombok egyből el is lopják a plusz magasság kb. felét).
Egyelőre egy fő bajom van, a billentyűzettel, de annak is a sw-es oldalával, hogy valami elképesztően hulladék prediktív szótárat raktak mögé, nem tudom ki spórolt ezen és mennyit, de elbeszélgetnék vele egy sötét sikátorban. Egyszerűen megdöbbentő, hogy milyen szavakat (és mennyit!) nem ismer, így ékezetes szavaknál lehet visszamászkálni és belerakni az ékezeteket kézzel, mert a tablet nem ismeri a szót, egyszerűen lehetetlen folyamatosan írni rajta, mert folyamatosan menni kell javítgatni. És nem, nem arról van szó, hogy a régi cuccom megtanult egy csomó szót, és felkínálja azokat és amiatt érzem ezt, tényleg katasztrófa a szótár. Ujjlenyomattal nekem nincs gondom, fekvőben és állóban is kéri (ugyanazon a helyen természetesen, hisz a szenzor helye nem változik), jól érzékel, 97%-ban beveszi elsőre. Jó, hogy végre van double tap, így az értesítéseket el lehet olvasni feloldás nélkül, vagy csak csekkolni egyáltalán, hogy van-e valami üzenet, mert ugye fizikai home button már nincs, azt nem lehet nyomkodni. Notification light persze megint nincs, pedig a front kamera működését visszajelző led van, biztosan belehaltak volna, ha azt erre is használnák :W de majd valami 3rd party program gondolom/remélem megoldja. Nem tudom, ez csak nekem új, vagy valamikor útközben már megugrották, végre a vibra meglétét nem az LTE vonzza (mint régen), így a wfi modellben is benne van. Egy bajom van még, de ez képlékeny még és jobban ki kell tapasztalni, így egyelőre csak zárójelben írom, a SOT, én úgy érzem, nagyon hamar kell tölteni, keveset bír, hogy messze nem használtam annyi órát, hogy már töltő után kéne sírnia, de ennek felfedezése és konkrét számoknak való utánajárás még in progress, ezt majd még pontosítom (mondanám, hogy visszavonom, de azt nem érzem benne).
A hangja elképesztő ugrás a Tab S2-höz képest, és nem csak amiatt, hogy már 4 hangszóró van, nem csak kettő, mert régen fekve oldalra szólt, plusz egyet még fixen el is takart az ember, én elég háklis vagyok, hogy valami hogyan szól, de ez egész rendben van (más kérdés, hogy se filmet, se sorozatot nem nézek majd rajta így ez engem kevésbé érint, de mégis jó, hogy néha, amikor valami hang kijön az enyémből, az nem valami herélt borzalom, de gondolom a normális hangszórókat már a töménytelen streamingelés miatt nem lehet ellazsálni, mint anno valami prüntyögő szarrral. A toll az meg van, totálisan nem érdekel, sosem fogom használni semmire, erről majd ír más valamit. Remélem, 6 évet ez is elmegy majd, mint a korábbi, ami így most lassan nyugdíjba megy.

[ Szerkesztve ]


janeszgol
(félisten)

Tetszenek ezek a tabletek. Engem a tavalyi szériából is a Tab S7 fogott meg, és itt is a legkisebb verzió a befutó. Árban is nagyon jónak találom.

Az összefoglaló oldalon az üzemidő leírása pontatlan lett. A nagy 6 órás böngészést tud, míg a kicsi 11-12 órát? Gondolom az 16 óra lesz.


Hallosz
(senior tag)

"Vezetés közben jobb kezelni az érintőképernyőt, mint a klaviatúrát. Ráadásul a klaviatúra útban van. A notikon nincs GPS, anélkül meg munkára alkalmatlan."

Vezetés közben jobb kezelni az érintőképernyőt, Egy kamionostól rémísztő ezt olvasni :R :)

Bátortalanul jelzem, hogy az én munkakörnyezetemben tökéletes választás a noti és a tablet is. :K


Hallosz
(senior tag)

+1 Teljesen igazad van, abszolút trendi, de teljesen életszerűtlen.

A másik amitől a falnak megyek, az ok az összehasonlító fotók, ahol átlósan egymáson, egymás mögött vannak fotózva a készülékek. :W

Na ebből állapítsa meg valaki, hogy melyik nagyobb, vastagabb, szélesebb?
(vagy csak az optikai csalódás miatt tűnik nagyobbnak)


Somatom
(veterán)
Blog

Mi ebben a rémisztő? A modern autókon már szinte minden érintőképernyőn keresztül kezelhető.


Shyciii
(veterán)

Igen, és ez elég nagy baj, ha menetközben engedi a menüt tallózni. De remélem nem engedi, mert nekem a 2006-os Alfa-m sem enged a sima menüben jártkálni, pedig nem félre, oldalra kell néznem, csak a kormányra.
Most gondold el pl Tesla és társainak a nagy kijelzője középen van. Odanyúlsz tapicskolni, ide-oda menüben, mert nincs mindenre közvetlen elérés, és egyrészt a kezed sincs a kormányon hosszú másodpercekig, se a szemed. Ez kb annyira balesetveszélyes, mikor a mobilokat nyomkodják menetközben. Míg egy régi autónál még a légkondi bekapcsolása, vagy módosítás is töredék idő alatt megvan, és még csak oda se kell nézni, mert mindig ott van a megfelelő gomb, vagy tekerő.


nozs23
(addikt)

Tettszenek ezek a tabletek, az iPad Pro is.
De ezek még mindig nagy telefonok, kicsit több multitasking/desktop tulajdonsággal. Tartalomfogyasztásra drága, munkára elég limitált. Ha egy S8+-t veszünk billentyűzettel akkor már majdnem ott vagyunk méretben és árban, mint egy M1-es Macbook Air, ami körberöhögi teljesítményben, akkumulátorban és általános felhasználhatóságban. Igaz, tapogatni nem tudod, ami bevallom kényelmes tud lenni olvasáskor, de kapsz egy sokkal jobb billentyűzetet és touchpadot. Nem beszélve a közel 10 éves supportról.

[ Szerkesztve ]


PirosHello
(senior tag)

Tavaly én is Tab S3-ról váltottam, mert már az üzemideje nagyon karcsú volt. Tab S7+ lett a befutó, akcióban nagyon kedvezően jutottam hozzá. A különbség tényleg ég és föld, mintha egy Fordból átülnél egy Lexusba. A WIFI6 nagyon gyors, online játéknál (COD Mobile) legmagasabb felbontáson is gördülékeny (alacsony késleltetés), HBO Max streamnél pedig gyönyörűek a színek és a részletezettség. Az üzemideje pedig sokkal jobb, mint az S3-é volt anno..... Én galaxy buds pro-val hallgatom, a hangzás is elképesztő...A hétvégi bevásárlós jegyzetelésről, amit egy két mozdulattal átküldök a mobilomra már ne is beszéljünk...még 4 évig biztosan nem kell vennem másikat. :R


Danipicur2
(tag)

Egyszer fogtam kezemben a Tab S8 Ultrát egy Samsung Store-ban, na, azt én 2 kézben is alig bírnám megtartani, méretben elég nekem a 8. Gen iPadem :R


kchris78
(veterán)

Hát, nekem S7+ 5Gm van, ez csak egy facelift kb az újabb procival.. (ami viszont 865+ helyett 2 gennel újabb igaz a 865 viszont pluszos és jobban eltaláltnak mondják) Lecserélni abszolút semmi értelme.


vicze
(félisten)

A tablet nem notebook, a notebook nem tablet. Vannak átmenetek és egyeseknek néminemű átjárhatóság, de egy Macbook Air nagyon nem tablet és úgy 0 szempontból alternatíva.
Aki notebookot akar azt vegyen...

Macbookra 1év support van után fizetsz mint a katonatiszt. MacOS-re semmilyen "szabály" nincs ahogy esik úgy puffan. macOS Ventura-ral kiesik minden, ami 2017 előtti és minden x86 supportja megszűnik pár éven belül. Adott főverzióra, pedig 2 pár ritka esetben
3év támogatás van.


Franklin
(addikt)

Prediktív gépelési problémákra ajánlom a Fleksy appot. Ég és föld a különbség.


kchris78
(veterán)

azért azt hozzátenném hogy ez a support rövidség most egyedi eset az architektúra váltással, amúgy a macos is hosszú éveken keresztül telepíthető volt régebbi gépekre is. M1 szerintem sokáig támogatást fog kapni. (nyilván váltás esetén érdemes odafigyelni hogy ne az előtti verziót vegye meg ha olcsó is, vagy akkor számoljon ezzel)

[ Szerkesztve ]


nozs23
(addikt)

Okés, akkor egy drága tablet Netflixre meg pörgetni. De ezt nem mindenki látja így, ezért erőlteti a Samsung is a Dexet, meg a billentyűzeteket.

Macbookra 1év support van után fizetsz mint a katonatiszt.

Hogy érted? Előző 2013-as MBP-mat 2020-ban utoljára frissíteni a legfrissebb OS-re. De az igaz, hogy ez semmire nem garancia és a 10 év is túlzás volt ezek szerint.
Jótállás pedig itthon 250k felett 3 év mindenre, beleértve az Apple cuccokat is. Samsung "up to four generations of Android OS upgrades" ígérete nagyon maximum 4 évnek tűnik, de igazából eddig semmilyen trackrecord nem támasztja ezt alá.

[ Szerkesztve ]


Somatom
(veterán)
Blog

Egyáltalán nem értem, hogyan lehet ezeket párhuzamba állítani. Az IOS -es hardveren nem fut Android, a Samu tabokon meg nem fut IOS.


nozs23
(addikt)

Ultrabookokat és high-end tableteket párhuzamba állítani azért nem ördögtől való, főleg akkor ha a Samsung vagy akár az Apple erőlteti és fejleszti a desktop élményt, ad ehhez tartozékot és aktívan így promózza a termékét stb. Az általam felhozott MBA sem iOS-t futtat amúgy. Elfogadom, ha valakinek ez megéri. Mégegyszer, nekem is tettszik, csak drága játékszernél nem tartom többre.


Somatom
(veterán)
Blog

Mert csak játékszernek tekinted, nem munkaeszköznek. Nekem hatalmas segítség a munkában. A desktop feature meg arra jó, hogy otthon se kelljen számítógép. Rádugom a tévére és ennyi. Azon kívül fut rajta a tévé, az HBO Max, Netflix, stb. Nincs is otthon külön tévé előfizetésem. Meg, ugye így otthon sem webes felületen nézem a Gmail -t, vagy a Térképet, hanem kliensben, ami sztem sokkal jobb.

[ Szerkesztve ]


kchris78
(veterán)

én is otthon egy ideig külső monitor, bill és egerrel, es dexxel használtam. Teljesen jó volt. Anélkül meg bill. Ssh kliens, rdp kliens.. office365.. simán sokkal jobb mint amit pár éve tudott ez a kategória nyujtani köszönhetően az usbc-nek.


kchris78
(veterán)

Dex-szel szintet ugrott szerintem az Android. Főleg hogy appok is vannak mostmár pl Office365... RDPvel olyan mintha egy windows-os gép előtt ülne az ember.. Egy BT-s egér egy külső bill. Mondjuk utóbbiból ha nehezet vesz az ember akkor ha cipelni kell akkor gyorsan elér egy notebook szintet..

Plusz infó, Android13-al a google támogatni akarja jobban a tablet méretet az appok estében.


vicze
(félisten)

Pontosan mit erőltet rajta? :U Opció.
Egy erősebb tablet szükséges az értelmes webes élményhez, mert a oldalak erőforrás igénye igen magas, főleg hanem nem a szerencsétlen mobil nézetekre korlátozod magad, meg van aki játszik ezeken és rengeteg egyéb tartalom fogyasztás. Szerintem Netflix-et 1x nem néztem rajta.

Tudod a Macbook Air-ről elég nehezen kapod la billt és teszed 500g-ossá...
Apple 1év garanciát ad bármilyen termékére, minden más fizetős, Mo.-n szerencsésebb a jogalkotás jelnleg.


bostone
(addikt)
Blog

Ez már oly sokszor ki lett vesézve, hogy mi a különbség a munka és a szórakozásra használt eszközök között. Annyiszor felötlik a téma, hogy azzal tele lehet pakolni egy konténert.

A hardver már gyakorlatilag készen áll, hogy milyen szoftvereket mire fejlesztenek az más kérdés.

Ezek a tabletek kiválthatják az otthoni PC-ket teljes mértékben, ha átlagfelhasználóról beszélünk, persze minden speciális kívánalom nélkül.

Viszont láttam már helyszíni megbeszélést, ahol épület terveket prezentáltak. Egy kolléga notival zsonglőrködött bemutatni a jövőt a helyi vezetőségnek, egy másik tablettel, amin egy kesztyű szerű tok volt. Asztal sehol...

Mobillal sem célszerű szeget beverni, mégis munkaeszköznek számít, ha már itt tartunk.

Üzemi környezetben még mindig tartja a bástyákat a Microsoft, lehet ez sosem fog változni, pedig egy vállalatirányítási rendszer valószínűleg egy takarékosabb megoldáson is elfutna, mint a Windows.

Robotok, marók, lézervágók stb. mind saját rendszeren dolgoznak. Csak a programok megírása történik Windows-on.

Az Office szinte bármilyen eszközön elérhető, ha fizeted a havidíjat.

Igazán csak az a kérdés, hogy a Google és az Apple milyen viszonyt ápolnak a Microsoft-al, hogy a jelenlegi helyzet fenn áll még mindig.


Squirrel
(őstag)

Pedig engednek a mai autók a menüben piszkálni. Ezzel először egy volvo xc90-esben szembesültem, az pedig jó 5-6 éve volt. A tesla enged játszani, youtubot, netflixet is nézni, csak megkérdezi, hogy sofőrként vagy utasként néznéd. Sofőrként nem enged.


nozs23
(addikt)

Apple 1év garanciát ad bármilyen termékére, minden más fizetős, Mo.-n szerencsésebb a jogalkotás jelnleg.

Ez nem Apple specifikus, gyártók országonként eltérő garanciát vállalnak. USA-ban ugyanúgy egy év jár bármilyen Samsung termékre, mint az Applenél.


doooo
(veterán)

Na, milyen érdekes, amit az üzemidőről írsz... mindig dicsekedek vele a környezetemben, hogy ennyi évesen is milyen meglepően jó a Tab S3 üzemideje... akkor ezek szerint nem mindenkinél van/volt így. :DDD Tényleg meglepően jó, ez a legutolsó problémám ezzel az öregecske tabbal, de azt sem kétlem, hogy az új modellen majd érezhetően jobb lesz. :B


doooo
(veterán)

Sosem az előző generáció tulajai a célközönség. ;) Akár mobilról, akár tabletről van szó.


moleculez
(veterán)
Blog

Nézd, az hogy a Te életedbe nem illik egy tablet, az nem jelenti azt hogy általánosan egy drága játékszer. Egész egyszerűen nem való mindenkinek, nem mindenkinek van rá szüksége.
iPad Air 4-em van: rengeteg mindenre használom, többször nyúlok hozzá, mint az MBA-hoz.
A tabok egy szintig tudják helyettesíteni a laptopokat, de nem teljesen a kérdés az hogy kinek mennyire, és hogy ez mennyit ér a usernak.


Somatom
(veterán)
Blog

De, miért kell egy laptopot helyettesíteni? A laptop az laptop, a tablet meg tablet. Egyik sem tudja teljes értékűen helyettesíteni a másikat.


nozs23
(addikt)

Szerintem ez hulyeseg.
Egy M1-es iPad-et konkretan egy dual boot feature valaszt el attol, hogy normalisan lehessen laptopkent lehessen hasznalni (persze az extrakent vasarolhato billentyuzettel). A gyartok dontese, hogy ezt -egyelore- nem adjak meg nekunk.
De androidon is voltak mar ilyen Windowsos probalkozasok.


Somatom
(veterán)
Blog

Nekem eddig csak droidos tabjaim voltak (sajnos, az IOS kevés az én használatomhoz). Egy laptopot ölébe vesz az ember, felnyitja és tudja használni. Egy tablet billentyűzetes tokkal nyeklik-nyaklik. Kell hozzá egy asztal nevű hardver is. Ez nem mindíg adott (pl. utazás közben).


vicze
(félisten)

Nagyon ritkán értünk egyed, de most igen. :DDD

Vannak amúgy speciális esetek, mint részben a tied, amikor egyesek számára kiváltja, de többnyire vagy az egyik vagy a másik kényelmetlenebb az adott feladatra, már pusztán a forma miatt.

#37: Fú, hogy imádtam a Sony Z4 Tab billjét. beleraktad és képzeld megállt benne mint egy laptop és még értelmes touchpadje is volt, miért is csinálna bármi olyat? :(

#36 nozs23: Az gondolom felettébb nem zavar, hogy a MacOS semmilyen touch inputot nem támogat, és a felülete 20éves semmilyen formában nem érintéses vezérlésre van kitalálva. Nem tudom vagy 8éve mondogatják, hogy jöjöjöj, csak épp nem jön...
Nézzük meg milyen elképesztő sikeresek a Windows tabletek, az alkalmazások töredéke támogat touch inputot, legjobb esetben is tollat, a túlnyomó többség használatlan érintés vezérléssel, és maga az OS felület is ahogy Mac esetében is. És akkor a felbontások és skálázódás miatti problémákról semmit nem mondtam, és ez nem az OS hibája, hanem az appoké amik semmilyen formában nincsenek erre felkészítve.

[ Szerkesztve ]


moleculez
(veterán)
Blog

Amúgy magát a jelenséget én sem értem, de attól még van :DDD
A dolog hátterében szerintem a könnyű használat állhat, kisebb tömeg (bár egy ipad pro + magic keyboard nehezebb mint egy macbook air :W ), és talán elmondható hogy a mobil rendszerek reszponzívabbak mint az asztali társaik. De amúgy én azt vallom, hogy a megfelelő eszközhöz megfelelő szerszám.


Somatom
(veterán)
Blog

A legtöbben irodai alkalmazásokból indulnak ki. Pedig, azon kívül is van sok felhasználási mód. Mi eleve úgy kapjuk az új vontatókat, hogy egy tablet van a műszerfalon. Maga a tablet kivehető, viszont a tartója fixen be van rögzítve. Egy Vehco nevű, flottakezelő program fut rajta. Ezen kapjuk a melókat, így látják a pozíciónkat, figyeli az időinket, stb. Sok rakodóhelyen is tableteket használnak a targoncások adatrögzítésre. Ezeket a feladatokat nehéz lenne laptoppal megoldani. Szvsz. ahogy egy tablet nem tud kiváltani egy tabletet, úgy egy laptop sem egy tabot.

[ Szerkesztve ]


nozs23
(addikt)

Miről beszélsz? Ki akar tapicskolni egy desktop OS-t?
Dual boot értelme az lenne, hogy ha rárakod a billentyűzetet, meg egeret, akkor Mac-ként tudod tudod használni. Ennek jelenleg semmilyen technikai akadálya nincs, tekintve, hogy ugyanazt a chipet használják az iPadek, Macek, de még az iMac is. Elméletben tökéletesen ki tudna váltani egy mai MBA-t. Igaz, azon van plusz egy port, meg kevésbé billeg az öledben, nagyjából ennyi a különbség.

#37Somatom

Az Apple horror áron adott billentyűzete egész normálisan működik ölben is, nem csak asztalon. De ez megint csak hardver design kérdése. Mivel a gyártók nem akarják kiváltani a notebookokat, így nem is terveznek ehhez igazán.

[ Szerkesztve ]


Somatom
(veterán)
Blog

Milyen billentyűzetre gondolsz? Nekem van eredeti Apple BT. billem, még a GalaxyS2 -höz vettem. Az egy külön hardver. Az ölembe fektethetem, de a tab nem áll meg magától a levegőben. További hátránya, hogy nem világítanak a billentyűi.

[ Szerkesztve ]


nozs23
(addikt)

Somatom
(veterán)
Blog

Ennek sem tudod szögét szabadon változtatni úgy, mint egy laptopét.

[ Szerkesztve ]


nozs23
(addikt)

Annyi mozgastered nincs, mint egy notebooknal, de tudos módosítani a szoget (ha a magic keyboardos caset nezed te is). De pont ezt mondom, hogy ha akarnanak tudnanak tervezni hardvert/szoftvert tervezni, hogy teljes mertekben kivalts egy notebookot, de meg nem tartunk itt. Mindenesetre az Apple van ehhez a legkozelebb a jelenlegi chipjeivel. Csak pont ok akarnak eladni neked egy macet es egy ipadet is.


Somatom
(veterán)
Blog

Az iPad nálam elhasal a korlátozásaival. Pl. hogy nem tud írni NTFS meghajtóra. Csereberénél nem mondhatom a kollégáknak, hogy nem tudok nektek filmeket Linux disztrókat másolni a Wines háttértáraitokra. Ezt a Samu tab csont nélkül megoldja.

[ Szerkesztve ]


vicze
(félisten)

"Miről beszélsz? Ki akar tapicskolni egy desktop OS-t?"
Te akarod egy tableten használni? :U
Nincs ember a Földnön, aki dualbootozni akar, főleg nem egy tableten. Pont egy tablet form faktorának lényegét veszíted el.

Az Apple billje 350$-os kiegészítő, ami kizárólag asztalon áll meg és semmi máson nem stabil/használható értelmesen.

[ Szerkesztve ]


Somatom
(veterán)
Blog

Miiii??? Az az izé 350 Dollár? Ezeknek teljesen elmentek otthonról.


vicze
(félisten)

A Samsung hasonlója 200$, ami pont ugyan olyan elmebeteg. (Ugye promóban ingyen adták hozzá, így az értéke pont annyi.)
Samsung jó ideje követi az Apple árazását sajnos, na meg mindenki más is, olyan mértékben túl van árazva minden, hogy hihetetlen.
5éve egy jó nagy pofont adtam volna magamnak, ha ennyit fizetek egy tabletért... 7éve a "túlárazott" és Z4 Tab fele ennyi volt, és nem volt 100% infláció 7év alatt. (20%-ot se éri el)


nozs23
(addikt)

Használtad már? Nem csak asztalon áll meg, de nincs olyan stabil, mint egy laptop.

Nincs ember a Földnön, aki dualbootozni akar, főleg nem egy tableten.

De, van. Nem is kevesen, konkrétan minden iPad Pro cikk/threadben ezért bömbölnek.

Pont egy tablet form faktorának lényegét veszíted el.

Hogy veszíted el, nem értem komolyan? Rárakod billre - Mac, leveszed róla iPad OS. Gyakorlatilag ugyanezt csinálná a Samsung is, csak a Dex nem igazi desktop replacement.

[ Szerkesztve ]

üzenetek