üzenetek

hozzászólások


kpityu2
(őstag)

A Samu figyeli a tápfeszt is meg az áramot is, ha valami nem ízlése szerint van lekapcsolja a gyorstöltést. Valami olyan kell ami stabilan tudja az 5.2V-ot 2A mellett is.


schferenc77
(aktív tag)

Sziasztok!
Évek óta megvan ez a tab, most a leutóbbi online oktatás alatt munkára fogtuk. Tök jól ment, néha kicsit lassú, de működik. Múlt péntektől viszont nem megy a mikrofonja. a beszélgetést lehet hallani, de minket nem hallanak. Ami fura, hogy:
- Skype-on és Teams-en is ez a helyzet (teszt hívásokkor, vagy ütemezett értekezleten is)
- jack csatlakozón keresztül sem megy a mikrofon. Hallani hallunk a fülesen, de a mi hangunkat nem viszi tovább
- BT kihanogsítón is hallani hallunk, a mi hangunk nem megy át

Az alkalmazások engedélyei között a Mikrofon engedélyezve van. Működött éveken keresztül, most egyszerre megállt. Ötlet (a factory reseten kívül)?


sanoma01
(újonc)

Pedig tuti valami jogosultság para lesz ez...
Legrosszabb esetben factory reset, aztán hajrá.
Próbálok kutakodni, hogy hol van mikrofon jogosultság állítási lehetőség.


schferenc77
(aktív tag)

mind Teamsben, mind Skype-ban a Beállítások/Alkalmazások részben az adott app-nak van engedélye a Mikrofonhoz...


schferenc77
(aktív tag)

na, egy restart megoldotta, de azért érdekes, hogy így ledöglött a mikrofon része (beépített, BT, jack részen is)...


rgabesz55
(kezdő)

A szeptemberi akku dícséretem most visszanyalt. :) 6,5 év után elkezdett púposodni az akku. Először enyhén éreztem a hátlapon, de tagadásban voltam máig. :D Ma viszont állandó újraindulást is produkált, ezért szétszedtem és sajnos szemmel is jól látható a púp az akkun.
Van tipp, hogy honnan érdemes beszerezni újat?
Alin 4-5 ezer körül futnak gyárinak mondott darabok, itthon árulják néhányan ugyanezt és utángyártott akkut találtam még kb kétszer ennyiért. Az ár kevésbé, a megbízhatóság annál fontosabb lenne.

[ Szerkesztve ]


amtibacsi
(aktív tag)

Én rendeltem ebayről kínait 7500 Ft-ért a kisebbik tabhoz, meg sem nyekkent vele :(( Inkább itthon vennék már csak a gari miatt is.


Prien
(addikt)

Sokszor használtad töltés közben vagy csak szimplán megadta magát?
Azért ez nem túl jó hír nekünk.
Sose volt szimpatikus a beépített akku, de a világ 2016 óta végleg ebbe az irányba fordult a telefonoknál is.

Én Samsung szervizbe vinném.


rgabesz55
(kezdő)

@amtibacsi: Igen, pont ilyen félelmem van a gyárinak mondott Ali-s akkukkal kapcsolatban, vagy ami még rosszabb, hogy működik, de tönkrevág valami mást.

@Prien: Nem tudom miért feltételeztem alapból, hogy a szerviz már nem foglalkozik ezzel, de javaslatodra írtam nekik és 15e-ért kicserélik. Le is adom még ma. Köszi a tippet! :)

Korábban szinte soha, az utóbbi fél évben viszont előfordult, hogy töltés közben is szólt róla 1-1 meccs, de nem számottevő alkalommal. Egyébként teljesen kiment a fejemből, hogy ebben Li-polymer akku van és nem Li-ion, pedig ennek valóban nem tesz jót a használat közbeni töltés. Érdekesség, hogy a Zenbookban is polymer akku van, de itt alapból van egy szoftver, ami képes 58-60% és 78-80% között tartani az akkut, hogy növelje az élettartamát, pont a melegedés elkerülésével. Illetve a párom előző telefonja (Huawei P10) is polymer akkus, ami meg 2 év után púposodott fel annyia, hogy a masszív fém készülékház miatt a kijelzőt tolta ki előre döbbenetes módon. Pedig azt nem használta töltés közben.

Szép kilátások valóban, de azért hozzá kell tegyem, hogy 6,5 év egy sokat használt akkutól elég szép élettartam, kiegyezek vele. Persze jobb lenne, ha ma is kb 2 mozdulat lenne bárkinek a csere, de jelenleg más irányba halad a piac és nincs nagy választásunk.

[ Szerkesztve ]


sanoma01
(újonc)

Én magamnak cseréltem akkut, aliról vásároltra és tökéletesen működik vele.
Ezt is gyárinak kamuzzák, rajta is volt a samsung logo meg minden... szóval még az is lehet, hogy eredeti...
A lényeg, hogy nem veszem észre, hogy (közel fél év távlatából) csökkenne a kapacitás, és rendszeresen használom autóban is töltőre dugva navigálni, filmet nézni stb...
Semmi bajom nem volt még, reméljük így is marad. :)


Prien
(addikt)

Ezt nem tudom, hogy a polymer akku jobban púposodna, mint az ionos, nálunk egy Alcatel nagyitelefonban púposodott fel a li-ion, meg sok éve egy zsebwifiben (Huawei hordozható router), amit még anno garanciában cseréltettem. Az is li-ion volt.

[ Szerkesztve ]


rgabesz55
(kezdő)

5 nap után kaptam egy sms-t a Samsung szerviztől, hogy "nem történt javítás" és vigyem a gépem. Azaz hiába adtak mailben típusszám alapján ajánlatot, nincs és nem is lesz már akku. :C
Rendeltem kb egyből egy német utángyártott verziót, Alit nem volt kedvem kivárni.
Szóval én is saját magamnak cserélem, majd beszámolok az eredményről.

@Prien
Én még li-ionost nem láttam púposodni, de jó tudni, hogy egyikkel sem lehet kimaradni a "jóból". :D

[ Szerkesztve ]


Prien
(addikt)

Én nem mernék nekikezdeni az akkucserének, nagyon vékony a tab, a keret is hamar sérül.
Fogalmam sincs, mi lesz, ha életciklusa végetér.


zseko
(veterán)
Blog

Én sem nagyon mernék nekikezdeni, főleg, hogy az enyémnek a hátlap sarkából már le van törve egy darab. Pár hónapja körömmel megpiszkáltam, és lepattant :Y
Az amire értelmét látom cserélni, a 7-es széria, de eszement ára van :(

[ Szerkesztve ]


rgabesz55
(kezdő)

Nem nehéz egyébként. A hátlap pikk-pakk lejön, egy műanyag gitárpengetővel sérülés nélkül megoldható. Az akkut meg négy csavar tartja és 3 kábelt kell kihúzni, aztán bedugni.

Korábban már kicseréltem a bronz keretet egy Aliról rendelt darabra, mert nagyon lepattogott a festék addigra és zavart. Az valamivel bonyolultabb volt, de van hozzá Youtubeon segítség. A sim és microsd ajtókat is cseréltem, ezt külön kellett megrendelni, mert nem része a keretnek. Azóta csodásan néz ki a gép, a mai napig imádom ezt a designt. :)

[ Szerkesztve ]


Prien
(addikt)

Nincs ragasztva sehol? Bevallom, nem nézegettem szétszedős videókat.


rgabesz55
(kezdő)

Nincs ragasztva se a hátlap, se a keret. Ez még nagyon könnyen szerelhető típus.

A hátlap a műanyag kereten látható halvány szürke rész apró lyukainál kapcsolódik. Leszedni úgy érdemes, hogy egy saroknál körömmel óvatosan alányúlsz és egy vékony, lapos műanyag tárgyat úgy 1 cm-re betolva végighúzol a szélén. Sorban kipattannak a kapcsok és lent is van a hátlap. Fontos, hogy amíg nem pattant ki több ilyen kis kapocs, addig ne próbáld feszegetni, mert eltörheted. Elsőre talán ijesztő hallani a "ropogást", de nem okoz semmi gondot. Visszafelé meg a helyére illeszted a hátlapot, végig simítod a kezeddel a széleit és kész is van.

Persze amíg nincs baja, addig nem ajánlott szétszedni. :)

[ Szerkesztve ]


rgabesz55
(kezdő)

Na igen, első alkalommal én is majdnem így jártam, de találtam egy videót, amiben elmagyarázták, hogy több ponton kell kipattintani a kapcsokat és csak utána szabad elemelni a szélétől a hátlapot, különben eltörhet.

Nekem is az a gondom, hogy a 7-es szériát leszámítva egyikre sem cserélném le ezt. Viszont kell az amoled (megszerettem), szóval csak a 7+ jöhet szóba. Amennyit dolgozom talán meg is érdemelném, hogy meglepjem magam. Még valami bullshit dumát is tehetnék mellé, hogy majd így meg úgy használom munkára is, hogy racionálisabbnak tűnjön a döntés, de ordas nagy kamu lenne. Hiába jó, ennyiért inkább nem kell :N

[ Szerkesztve ]


zseko
(veterán)
Blog

Én nem leszedni akartam, csak megpiszkáltam körömmel, mert olyan volt mintha el lenne kicsit válva. Valószínűleg el lehetett repedve, amiatt, hogy egyszer-kétszer már odakoccant valaminek, így amint erőt fejtettem ki rá, már le is pattant.

Én sem mondanék le az amoledről, így nálam is csak a 7+ ami lehet. Ja, ilyen kamu magyarázatot én is tudnék indoknak, pl. 'szeretnék megtanulni valamennyire rajzolni és ehhez van toll, és megvettem már a programot is hozzá régebben' bullshit (amúgy valóban megvettem anno az Autodesk SketchBook-ot a rajzolás miatt, csak ezen a mostanin nem az igazi), vagy a másik igazán kedvenc önmagyarázatom, hogy 'amúgyis 8-10 évre szánom, így csak havi 2-3e forintba kerül' :D Sajnos a 'munkára is jó lesz' eszmét csak nagyon nyakatekerten tudnám belemagyarázni :DDD
Egyébként ha olyan 210e-ig bezárólag meg lehetne kapni, akkor már valószínűleg igen elgondolkodnék rajta.


Prien
(addikt)

Használt TabS 4 vagy S5e nem jöhet szóba? Lényegesen olcsóbbak.

Lassan ott tartunk, hogy egy telefon és egy táblagép beleugrik az 1 millóba összesen. Ami azért vicc, hiszen 2 évvel később alig érnek valamit az Android piacon...

üzenetek