üzenetek

hozzászólások


k850
(addikt)


Niceboy HIVE pods2 készülékhez (kb. 30 ezer Ft volt), mérföldekkel jobb a hangzása WF-1000XM4-nek, de kényelmesebb a Niceboy számomra.
Féltem, hogy állandóan ki fog jönni a fülemből, szerencsére stabil, pedig futni is szoktam vele. A tesztben felmerült, hogy a szivacsos rész hamar tönkre fog menni, eddig semmi gond vele.
Ami nekem egy kicsit negatív, a töltő doboz teteje egy kicsit laza és nyikorog, olyan gagyi hatása van.
A másik a zajszürés, a tesztben ódát zengenek róla, én is azt hittem, hogy nagyon szuper, nem rossz, de mióta meg van a nagy testvére WH-1000XM4 azóta tudom, hogy mi a zajszűrés. :D
Na WH-nak igazán remek, ha otthoni használatra kellene, akkor én inkább az utóbbit javaslom.
A WF-1000XM4 megbízhatóan működik, szuper hangzás, számomra kicsit negatív, hogy kicsit nagy, nem a legkényelmesebb.
Ha van rá anyagi fedezet, akkor nem gondolkodnák rajta, de ha kicsit teszel hozzá, akkor inkább a WH-1000XM4.
:D


kevinbest
(tag)

2 kérdéaem lenne a fülessel kapcsolatban ami nagyban befolyásolo tényező nekem :D
Iphonrol valtottam s22 ultrara, az air pods promat használom jelenleg, viszont az a funkcio nagyon hiányzik hogy ha kiveszem a fülemből a fülest megáll barmilyen tartalom(youtube, online film/sorozat stb). Ilyet tud ez a füles? Ill 99% ban csak az egyik fulest szoktam használni javarészt a bal oldalit ez jár itt bmi hátránnyal?


need
(addikt)

Az a helyzet nagyon gondolkodóba estem hogy meglepem magamat egy ilyennel.. nem bánnám ha volna valami jó kis akció :DD


Locutus
(veterán)

Abban mennyire jó ez a készülék, ha szándékosan a külső hangokat akarom áteresztetni vele, sőt, akár erősíteni is? (mint egy hallókészülékkel lényegében)


insyde5
(aktív tag)

hallókészüléknek nem ajánlanám, de pl egy tömegközlekedésen jelentösen felerösiti a magánbeszélgetéseket :D. Amit szabadon, nem hallasz ki a beszélgetésekböl, fülessel bizony hogy mindent tisztán érthetöen hallok.


Locutus
(veterán)

Igazából ennyi lenne a lényege.

A környezeti hangokat mindkét oldali mikrofonnal gyűjti sztereóban? Tehát a hangok iránya is megállapítható?


insyde5
(aktív tag)

Igen, irány szerint hallod.


Attas
(aktív tag)

Sziasztok

Boldog és elégedett tulajdonosa lettem december elején a WF 1000xm4 -nek. Firmware -vel kapcsolatba kérdeznék. Mindenhol azt olvasom, hogy az 1.4.2 a legfrissebb. Az enyémen alapból 1.5.0 van. Hogy lehet ez?


TGYI
(csendes tag)

Kedves Fórumozók!

Kb másfél hónapja használom a fülhallgatókat. Általános értékelésem, hogy jók, de nem tökéletesek. A világért sem akarom a Sony fan-eket megbántani és készséggel elhiszem bárkinek, hogy ez a világ legjobb/legrosszabb (a nem kívánt törlendő) fülhallgatója. Nem vitatkozom.

Viszont jól jönne egy kis segítség. A legnagyobb problémám a fülem hallójáratához történő illeszkedés - hiánya. Készséggel elhiszem, hogy ez a félig gyúrható csuda csodajó általában, de az én fülemhez nem illeszkedik. Elég régen volt egy Koss-om, ahhoz adtak ettől sokkal elasztikusabb és ragacsosabb fekete dugaszokat, de az sem jött be nekem. Ami nálam működik az a szilikon gumiharang, ez a bal fülemmel kielégítő, amit tökéletesen meg tudok ítélni, és a szoftveres vizsgálat is ezt mondja. Ennek ellentéte a jobb, mindkét módszerrel vizsgálva rossz. Biztos én vagyok kripli, de a jobb hallójáratom sokkal oválisabb és az alsó végén levő kis görbületi sugarú kanyart nem tudja bevenni, azaz tömíteni egyik gumiharang sem.

És akkor a kérdés, kérés: tud-e valaki javasolni valamilyen speckó szilikonharangot? A könnyen elréhető harangocskákat kipróbáltam, nem tömítenek a jobb fülemen. Illetve tud-e valaki valami más megoldást, pl. a hallójárathoz illeszkedő gyártást, vagy extra méretű szilikonharangot? Volt-e másnak ilyen problémája és hogy tudta megoldani.
Ez a félig jó, félig rossz verzió, teljesen használhatatlan.

Váron a válaszotokat előre is köszönettel!

[ Szerkesztve ]


Attas
(aktív tag)

Üdv! Alin nézz körül. 6 féle méretben kapható hozzá szilikonharang. Nincs más ötletem. Bár ha a gyári gumi, ami elég jól felveszi a hallójárat alakját és ez által már eleve jól elszigeteli a zajokat, nem jó, akkor a szilikon hogy lesz jó azt nem tudom.. De érdemes talán kipróbálni.


TGYI
(csendes tag)

Köszönöm az ötletet! Nagy szerencse és segítség, hogy szépen be van méretezve a rajzon. Nagy pech, hogy az én harangjaimből a nagyok pont 14 mm-es átmérőjűek :-(


takcslajos1
(tag)

Sziasztok!

Rendeltem Alzaboxba egy ilyet 59990 ft-ért. Kérdés, hogy érdemes ténylegesen átvenni, elégedettek vagytok ezzel? Van egy WH-1000XM5 fejhallgatóm, de vannak helyzetek, amikor egy kompaktabb, ugyanakkor jól szóló "kistestvér" jönne jól.
Illetve azt olvastam, hogy az ehhez adott gyári memóriaszivacs(?) párnák messze nem tartanak örökké, és nem találtam olyan helyet (eddig) ahol gyári minőségű pótokat lehet vásárolni. Garanciális hibának számít ez?


k850
(addikt)

Hát érdekes vásárlási szokásod van, előbb rendelsz, utána kérdezel. 😁
A szivacs miatt én is aggódtam, de eddig még nincs vele semmi gondom, peddig már több éves. Az is igaz, hogy nem minden nap használom.

Nagyon jól szól, a külső hang szűrés nem olyan jó, mint a WH1000XM4, (nekem ilyen van) ill. nekem hosszú távon nem kényelmes.

Futáshoz nem ajánlom, de nagyon jól szól .
Nem fogsz benne csalódni, de nem a legkényelmesebb.


eszement24
(aktív tag)
Blog

Alig másfél évesen a jobb oldali akkumátor alig másfél órát bír és a töltőtok is elkezdett szarakodni töltés szinten. Ez valami eszméletlen nagy csalódás.

Mit lehet ezzel kezdeni? A töltőtokban még csak ki tudom cserélni az akksit, de a fülesben hogy a tökben speckó eszközök nélkül?
Valaki belefutott ebbe?

Emagos, 100 ezer alatt volt, szóval tavaly decemberben lejárt róla a gari.


KRSoos
(csendes tag)

Pontosan ugyanezek a jelenségek állnak fent pár napja nálam is. Másfél éves lesz és a jobb füles akkumulátora alig bír egy órát, míg a tok is hol érzékeli, hogy rádugtam a hálózatra tölteni, hol nem (először azt hittem kontakthibás lett).

Én azt tervezem, hogy a héten vagy márkaszervízbe viszem vagy pedig vissza a Westendbe ahol vettem. Ahogy utána néztem sokaknak kicserélték gond nélkül (akár gari nélkül is).

Alapvetően szerettem (ill. szeretem, nem temetem még), bár akadtak vele problémák is. Az eleinte nagyon jó zajszűrés minősége szerintem romlott, a telefonhívásoknál pedig rendszeresen panaszkodott mindenki, hogy érthetetlen vagyok. Kicsit szomorú ez a teljesítmény egy prémium terméktől.

Te mihez kezdesz a füleseddel?


warfernom
(tag)

Szia mi a helyzet a szervizzel próbáltad?
Nálam is pont ugyan ezek a problémák. Februárban lett 1 éve hogy meg vettem szóval a garit vesztettem de a jobb oldali az nagyon durván kezdi megadni magát az aksi.
Füles még jól szuperál csak maga az aksi lett gyatra. :/
Én is a héten rá írok valamelyik szervizre hátha ki cserélik benne az aksit.


ArGab
(őstag)

Pont most álltam neki keresgélni ugyanilyen okok miatt. 1.5 éves és az elmúlt néhány hónapban durván bezuhant az akku kapacitása. AAC, zajcsökkentés nélkül, moderált hangerővel alig tud 2 órát. NC be vagy headsetként meeting közben alig valamivel több mint 1. Nálam is a jobb oldal sokkal gyengébb, legalább 1.5* gyorsabban merül és sokszor tokból kivéve már csak 80-90% között van.

[ Szerkesztve ]


k850
(addikt)

Ugyanezt tapasztaltam én is, ez biztosan nem egyedi hiba.
Nagy csalódás ez a Sony füles! :W


sh4d0w
(félisten)
Blog

Bocs, a matek nem stimmel.

Ha másfél éve 80, most pedig 100 rugó a cucc, akkor nem 20, hanem 25%-ot dobtak rá.


ArGab
(őstag)

Sony ügyfélszolgálat annyit tudott mondani vigyem szervizbe. Üllői úti Triwarden elküldött, mert ők PS-sel foglalkoznak. Budafoki úton bevették kivizsgálásra, mert 2 év szavatosság vonatkozik rá vásárlástól. Vásárlást igazoló számlára szükség van. Írok majd ha kiderül mi lesz vele.

üzenetek