üzenetek

hozzászólások


Piotor
(tag)

Ez engem is érdekel. Mondjuk csak márciusi és nem is használom sokat, akciós Alza 24 hó garival.


warfernom
(tag)

Hello a mai napon be adtam a készülékemet a Sony/RDM-Electronic KFT. szervizbe. Azt mondták 2 éven belüli készülékben cserélik az aksikat. Vagy mega a füleseket cserélek most nem tudom melyik de nekem mind 2 jó. Majd kíváncsian várom milyen lesz utánna. :))


ArGab
(őstag)

Jótálláson felül - ami erre a fülesre kötelezően 1 év mivel 100k alatt van - EU szabályozás miatt van 2 év szavatosság is. Annak keretében kötelesek foglalkozni vele ha a termék vagy gyártás hibájából eredő gond van. Márpedig hogy tömegével jönnek elő az akkugondok 1-1.5 év után, itt minden bizonnyal erről van szó. A jelenlegi sunnyogás, és "ha valaki utánajár, rájön erre, beviszi jótállás lejárata után, és akkor foglalkozunk vele" helyett ezt illett volna egy globális visszahívási programmal orvosolni.

Amúgy nekem Budafokin azt mondták akkut nem cserélnek bennük, hanem bevizsgálás után vagy az egyik vagy mindkét fülest cserélik egészében. Viszont nekem hétfőn lesz 1 hónapja hogy ülnek rajta. :(

[ Szerkesztve ]


warfernom
(tag)

Jó csak valahol elfogadják valahol nem. De mindegy be került a szervizbe ez a lényeg aztán remélem kapok egy jobbat vissza. XD
Lehet fel kéne hívd őket mi van a termékkel. :/


ArGab
(őstag)

Na, közel 6 hét után visszakaptam. Cserélték, de csak a jobb oldalit. A bal még nem ment tönkre annyira. :F


ArGab
(őstag)

Hát, nem mondom hogy boldog vagyok. Ugyan nem volt feltöltődve egyik sem teljesen a tokból kivéve, de 1.5 óra után a jobb 58%, a bal meg 24%-on áll (AAC, zajcsökkentés).


Takuun
(aktív tag)

Na az utolsó pár hozzászólás meggyőzött, hogy ne ne ezt a fülest vegyem. Nincs más amit kinéztem, jelenleg egy Edifier W240-et használok, csak szerettem volna egy komolyabb fülest. De akkor az nem ez a Sony lesz.


warfernom
(tag)

FRISSÍTÉS!
A mai napon vissza is kaptam a füleseim. Vagy is nem teljesen mert konkrétan 2db új xm4 et kaptam. Csak a dock maradt ugyan az. Az aksijuk meg teljesen jó 6 órája használom és még nem kellet a dockba raknom.
és kevesebb mint 1 hónap alatt cserélték. :R


Kasya
(nagyúr)
Blog

A heten a fulesem hasznalhatatlanna valt (2.0.1-es SW): A gond az, hogy megjeleneskor vettem, tehat a 2 ev gari 2 honapja lejart. Van lehetoseg javittatasra, vagy csak uj keszulek vasarlasa johet szoba?


ArGab
(őstag)

Van egy marha hosszú reddit az akkuhibáról: [link]

Magyarországon számlához kötik és csak 2 éven belül foglalkoznak vele, amíg a kötelező szavatosság tart. Sony nem javítja a hibát, csak egészében cserélik az egyik vagy mindkettő fülest, amiért reddit alapján jótállás nélkül elkérik egy új listaárának felét. Ha itthon is így megy, én nem biztos hogy kifizetném, mert ki tudja a másik fele is meddig húzza még, meg a csereként kapott is (redditen már jelezték páran, hogy régebben csereként kapottak is kezdenek haldokolni), mert nagyon úgy tűnik általános tervezési/gyártási hiba az oka.

Szintén reddit alapján többen nekiálltak saját maguk cserélni az akkut, ZeniPower Z55H a pontos típus és van már iFixit leírás is: [link]. De én megfelelő tapasztalat és szerszámok hiányában nem biztos, hogy neki mernék állni.

[ Szerkesztve ]


Kasya
(nagyúr)
Blog

:R
Lehet megprobalom kicserelni, mert nem veszithetek semmit sem. Igy is kuka....
Annyira szeretem pedig ezt a fulest, hogy nem szivesen valtanek masra. Ugynakkor a bizalom nagyon lecsokkent, hogy az XM5-ot valasszam :( .

[ Szerkesztve ]


ArGab
(őstag)

Igaz, ha amúgy is kuka egy próbát megérhet a csere hátha, csak sajnos a csereakku is megvan 7-9k, plusz egyéb szerszámok, megfelelő ragasztó, stb. :(

Én is szeretem nagyon, de tuti nem vennék még egy XM4-et és nem is ajánlom senkinek. De még egy XM5-öt sem vagy bármely más Sony-t, mert már másik típusnál is előjött ugyanez a hiba. Elég hatalmas csalódás ez a márkában. Nem is elsődlegesen maga a hiba hanem ahogy kezelik.

[ Szerkesztve ]


Piotor
(tag)

Azért ez nem egy szívbillentyu csere. Plusz gyanús, hogy amiket első körben cserélnek valahol felújítja a Sony és azokat adja később csereként, míg van kint garanciális xm4.

[ Szerkesztve ]


Piotor
(tag)

.

[ Szerkesztve ]


ArGab
(őstag)

Ma végre visszakaptam második körből is. Most cserélték a balt, de az a jobb oldali amit augusztusban cseréltek és nem is használtam két hetet sem viszont tropa. 70 percnél járok, teljes töltésről indulva, AAC és ANC nélkül, és már szólt hogy a jobb oldalt rakjam tokba. Most 10%-on áll, az újonnan cserélt bal oldali meg közben 91%-on. Kezd elegem lenni ebből, már július eleje óta csak szervízbe járok és 3 hónapja ott pihent valahol, erre most harmadszorra is vihetem vissza megint. :O

Amúgy a szervíz szerint az, hogy cserélik egyik vagy mindkét fülest az javítás, tehát a jótállás csak a szervízben töltött idővel nő.

[ Szerkesztve ]


Piotor
(tag)

Hagy kérdezzem mennyit használod naponta a fülest? Vagy hetente.


ArGab
(őstag)

Mármint amikor még nálam volt, június előtt?
Változó, de szerintem egyáltalán nem használtam sokat. Olyan soha nem volt hogy minden nap elővettem volna, max heti 3-4 nap inkább, a tipikus inkább csak 2-3, de volt hogy kevesebb. Home office esetén 1-3 óra között volt használva ilyenkor alkalmanként. Ennél több csak ha irodába mentem, akkor 3-5 óra plusz 2*40 perc utazás az adott nap. De ilyen max heti egyszer volt, sőt, kevesebbszer.

Abban a két hétben miután először visszakaptam a jobb cseréje után használtam minden nap legalább egyszer vagy kétszer merülésig, mert a bal oldali gyanús volt és nem is értem azt miért nem cserélték. Már mikor én visszakaptam, olyan 2,5 óráról indult és két hét után 1 óra alá esett. Most, hogy 1 hónap után ismét visszakaptam a bal cseréje után, elvileg ugyanaz a cserélt jobb oldali modul ami augusztusban még 60% felett jelzett amikor a bal lemerült, most 60 perc használat után jelzi hogy tegyem tokba mert mindjárt lemerült és <80 perc alatt kikapcsol.

Ha azért kérdezted hogy a használat tette-e tönkre, szerintem nem. Redditen azt gyanítják a szoftver vágta (vágja) tönkre frissítéskor. Most másik szervízbe vittem vissza és itt kicsit mást mondtak. Egyrészt szerintük második évre csak szavatosság van már a termékre és így nekem kellene igazolni, hogy a hiba a gyártás során keletkezett. De azt is mondták szóban, hogy mivel ez "szoftver okozta" hiba, és van "2 év szoftveres garancia" a termékre, ami nem tudom mit kellene jelentsen, de ezen indokkal cserélik őket 2 éven belül. És ellentétben a másik szervizzel, itt azt is mondták hogy 6 hónap szavatosság jár a cserélt modulokra. Amúgy pedig out of stock az egész kontinensen, ezért van hogy legalább 4-6 hét mire Sonytól kapnak cseremodult.


Piotor
(tag)

Köszi. Azért kérdezem, mert nekem is hasonló a felhasználás módja. Na mindegy, meglátjuk mi lesz.


warfernom
(tag)

Sony/RDM-Electronic KFT. Be vittem és a kollégám is mind a kettőnknek teljesen ki cseréltek a készülékeket. Én csak őket ajánlom. :)


Piotor
(tag)

Vettem egy airpods pro 2 legújabb modellt, van iPhone is itthon. Hát, kár volt. Lehet out of the box jó az airpods, csak ha ez a Sony rendesen be van állítva egymás mellé se lehet rakni a kettőt. Az apple music valamit trukkozik, azzal ok a dolog minőségben meg van ez a fejforgatos parasztvakitas, a sonyval viszont az amazon music jött be legjobban, tidal stb nem szól jól nekem vele. De egy Sultans of Swinget elég indítani és el is dőlt a meccs. A Sony olyan dinamikával küldi a labdobot, mintha ott lennék előtte, nem is beszélve a magasról/középről. Wow. TWS szinten ez nem semmi azért, amit tud. Ok akkuproblem, gondoltam eladom míg jó sok garancia van rajta, hát marad stabilan. Egy dolog miatt marad az airpods is, kocsiban a Sony zajszurojet használva hányingerem lesz, az airpodstol nem. És legalább olyan jó a zajszurese, az iszonyúan bejött. Nem is nyomja úgy a fülem, bár egész nap azt se lehet hordani

[ Szerkesztve ]


ArGab
(őstag)

Egy kissé talán ingerült telefon után visszakaptam a harmadik, már egy hónapja tartó körből is. Összesen csak 4 hónapig tartott az ügy. :(((

Ez a páros - egyelőre - jónak tűnik, végre 100%-ra töltődik mindkét oldal és óránként kb 10-12% merülést mutat. Aztán hogy meddig tart ki vannak kétségeim, mert Redditen kezdenek megjelenni akiknek már régebben cserélték és most újfent előjött gyors a merülés pár hónap után. De mivel itthon továbbra is számlához és 2 évhez köti a Sony a szervizelést, hamarosan minden jótállásból/garanciából kifutok.

Amúgy friss kommentek szerint USÁ-ban már full refund-ot biztosít a Sony még a garanciaidő lejárta után is, vagy cserét XM5-re, mivel már 3+ hónap a várakozás XM4-es cseremodulokra.

[ Szerkesztve ]


bobby_30
(tag)

Sziasztok! Nekem az lenne a kérdésem hogy van-e jelentős különbség hangzásban az xm 4 füles, illetve az xm sorozat fejesei között. Akinek van összehasonlítási alapja és megoszaná, annak nagyon örülnék. Leegyszerűsítve az érdekelne hogy a fülhallgató mellé érdemes-e egy fejhallgatót is beszerezni, vagy lényeges különbség nincs köztük hangzásban. Előre is köszönöm a segítséget.


k850
(addikt)

Szia! :)
Nekem van egy WH-1000XM4 fejhallgató és
WF-1000XM5 ill. még egy WF-1000XM4 is fülhallgató.

Van összehasonlítási alapom. Hangzásban nem egy kategória a fejhallgatók (WH-1000XM4), sokkal szebb és kényelmesebb, mint a fülesek. Hangzásban is sokkal kifinomultabb. Egy hátránya van a másik kettőhöz, hogy problémás hordozása.
A két füles nagyon hasonló, WF-1000XM5 kicsit kényelmesebb, valamivel kisebb és talán nem annyira feltűnő jelenség.
A tesztekben agyon dicsérték, szerintem az WF-1000XM4-nek jobb a basszus hangzása, öblösebb, nagyobb térhatású, de ezt a típus véletlenül se vedd meg. Majdnem mindenkinél előjött az akku probmléma.

WF-1000XM5 fülesemmel eddig még nem volt semmi gondom, remekül szól, nagyon profi, de a fejhallgatóm WH-1000XM4 közelébe se jön.
A Sony Centerben kipróbáltam az utódját, nagyon hasonló a hangzása.
Én ezt ajánlom neked, ha nem fontos a szállítása.
😃


bobby_30
(tag)

Köszi, nagyon hasznos volt a hozzászólásod. 👍 Annyi hogy nekem van egy xm4 fülesem, több mint 1,5 éve /nincs akku problémám/, és e mellé vennék elsősorban otthoni használatra egy fejhallgatót.


qltsar
(addikt)
Blog

Elnézést, rossz helyre ment :B.

[ Szerkesztve ]


mad1
(veterán)

de a fejhallgatóm WH-1000XM4 közelébe se jön.
hi
ez most azt jelenti hogy az mx5 fules jobban szol mint az mx4 es fejes,vagy forditva ertelmezem?


k850
(addikt)

Hát valóban eléggé zavarosan fogalmaztam.
WH-1000XM4 🎧 egy magasabb kategória, nem szerencsés a bedugós fülhallgatóval összehasonlítani.
WF-1000XM4, WF-1000XM5, egy nagyon jó eszköz, de meg sem közelíti a nagy testvért.

A két bedugós füles közül a WF-1000XM4-nek nekem jobban tetszik a basszus hangzása.
Ettől függetlenül, majdnem minden tesztben jobban tartják az WF-1000XM5.
Remélem már igy érthetőbb.😊


mad1
(veterán)

Tokeletes valasz,koszonom. :R


Attas
(aktív tag)

Sziasztok! WF-1000XM4 boldog tulaja vagyok már 1 éve! (még nincs akku probléma) viszont a halló járatba illeszkedő memória szivacsok kezdenek elhasználódni! nekem méretben a zöld színű jó. Elvetemült ötlet lenne, ha van itt a fórumon olyan tulaj, akinek ettől eltérő méret a jó és azt használja, hogy cseréljünk szivacsot? Én adok olyat amit ő használ (original új természetesen), és cserébe elkérem az ő zöld színű pamacsát, ami meg neki nem kell. Az a helyzet, hogy vettem már kínai több gyártótól is, de sajna nem az a minőség. Szóval ha valakit érdekelne szívesen cserélnék.

Köszönöm előre is a válaszokat


bobby_30
(tag)

Szia! Megnèztem ès sajnos èn is pont azt hasznàltam el. Èn egyèbkènt mióta elhasznàlódott, egy Huawei fülesről leszedett szilikonnal hasznàlom, amivel viszonylag elègedett vagyok. Nèha a zajszűrès nem úgy működik, de kibírható. Eredeti szivacsos lehet valahol beszerezni?


Piotor
(tag)

Az melyik, a közepes a zöld?

üzenetek