üzenetek

hozzászólások


norvik
(aktív tag)

Búcsú... Több, mint két éve vettem részt a telefont, újonnan. Vagyis, kéz alól, de bontatlan csomagolásban. Néhány nap múlva, már nem ez lesz a fő telefonom, nyugalomba fog vonulni. Az utódja szintén Sony, csak immár a sorban a negyedik Xperia 1. Ezzel azt hiszem, elmondtam róla azt, hogy elégedett voltam vele. Nem tökéletes, de azt hiszem, ezt hajszolni fölösleges, ilyet csak akkor találnánk, ha magunknak építenénk telefont. A hamvukba hullt moduláris telefonokra van, aki emlékszik még?
Utólag írni róla kritikát, jóval egyszerűbb, hiszen több évet töltöttem el vele.
Pozitívum: nyúlánk alkat, jó kézben fogni, az egykezes mód sem okoz gondot. Nagyon jó minőségű kijelző, beégés ma sincs rajta. Még ma is megfelelően gyors, , amire szükségem van, gyorsan, akadás mentesen fut rajta.
A kamerája tudj isten milyen. Alig fotóztam vele, akkor is csak papírokat, gyors notesz funkció szerűen. Van komoly fényképező gépen, így az ilyen jellegű tudása sosem érdekelt.
Ez volt a semleges rész.
Most pedig jöjjenek a negatívumok.
Nincs vezeték nélküli töltés. Egy idő után nagyon zavaró, mert az USB C port a rengeteg le és fel csatlakozás után annyira elkopott hogy a kábel saját súlyától kizuhan belőle. Az akksi lehetett volna izmosabb is. Végül, egy olyan hiba, ami gondolom nem túl sok embert érint. Egy l terás micro SD kártyát látja ugyan,, de már nem tudja kezelni. Elvben tudnia kéne. Vele ellentétben az LG V20, ami nagyjából 8 éves modell, gond nélkül kezeli...
Az akkumulátor gyorsan öregedett, drasztikusan csökkent a képernyő időm. Talán én használom túl sokat...
Több negatívumot nem tudok sorolni, vagyis tudok, de azok nem feltétlenül a telefon hibájából adódnak.
Egyszer esett egy nagyot, hátul az üveg betört, a vízállóság oda lett. A baleset tokban többet, az eset után nem is néztem, azt hittem, nem történt baja. Jóval később vettem észre. A mai napon meghalt az ujjlenyomat olvasó. Nem akarom így tovább használni. A szerviz nem megoldás. Ok, a törött hátlapot tudnák biztosan cserélni. Ahogy az usb C portot is. Az akksit, és az ujjlenyomat olvasót is. Néhány dologra megoldás lenne, de ettől még nem kezelné az egy terás kártyát, és nem lenne benne vezeték nélküli töltés.
A fenti dolgokat nem sorolnám a készülék hibái közé. Lehet, hogy az esésnél sérült annyira, hogy most, évek után meghalt az ujjlenyomat a olvasó.
Nem cserélgetem notóriusan a telefonokat. Amennyiben az új Xperia négyes beválik, és nem töröm azt is össze, hosszú ideig meg fog maradni.

üzenetek