[Re:] [Szoszo94:] Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel! - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


lenovomen
(aktív tag)

Interfészen belül -> LAN, WAN - ban átírva Override MTU-t 1472-re megoldotta. :U Nem tudom mi ez az érték pontosan, de az a lényeg, hogy most működik.

[ Szerkesztve ]


herdsman12
(őstag)

Nem vágom miért ez a x.. stílus, rossz napod volt? :F


lenovomen
(aktív tag)

Mégse jó, valamiért nem szereti a telefonomat.. egy darabig működik, aztán elveszti a kapcsolatot, fent van hálózaton, de nincs net.


Watercolour
(aktív tag)
Blog

Semmiféle stílusbeli probléma nem volt. A probléma kétrétű. Egyrészt az, hogy nincsen problémád, ezért látszólag keresel magadnak, a másik pedig az, hogy egy évtizedes, már mémmé vált tévedésre tapintottál rá a Linux memóriakezelésével kapcsolatban.

Ha a technikai magyarázat érdekel, akkor szimplán annyi történik, hogy a Linux kernel (és sok egyéb másik OS is) fájlműveletekhez gyorsítótárnak használja a nem használatban lévő memóriát, mivel a memória szabadon tartása felesleges pocsékolás. Amikor másoltad a filmedet, akkor némi adat gyorsítótárazódott a memóriában. Majd a kernel kiüríti a gyorsítótárakat, ha kell neki másra.

TLDR: Ne nézegesd a memóriahasználatot.


herdsman12
(őstag)

??????
Nagyon egyszerű volt a kérdés, akár egyszavas válasz is elég lett volna.
A stílusod meg nem az én problémám.


MZsoltee
(veterán)
Blog

Tehát akkor az a konlúzió, hogy az átviteli sebesség függ(het):
- PC-ben lévő hálózati kártyától 10/100/1000Mbit
- Az UTP kábeltől (CAT5e vagy jobb)
- A router firmware-től (támogatja-e az USB3-at)
- A router beállításától (USB 3 be van-e kapcsolva)
- Az USB kábeltől amivel csatlakoztatva van a külső meghajtó (USB 3.0 ildomos)
- Az külső meghajtóháztól usb csatlakozójától (USB 2/3)
- A külső meghajtó chipsetjértől (?)
- A HDD/SSD sebességétől

Akkor az én esetemben azért csak 30/30-as a tempó szerintetek, mert a router alacsonyabbs ebességűnek ismeri fel a külső hdd házat?
Mit lehet tenni? Létezhet olyan firmware, ami megfelelőenkezeli a külső hdd házat?
Esetleg másik ház kéne a HDD-nek? Ha igen milyen?


Brandynew
(őstag)

Sziasztok,

Melyik most a legfrissebb Padavan verzió? Akár béta.


wwenigma
(Jómunkásember)
Blog

Szoszo94
(őstag)
Blog

Pont a napokban mozgattam egy 4K-s filmet a gépről a routerre kötött vinyóra. 120MB/s (igen, MB), egy külső tápos 2,5"HDD ext4-re formázva lóg USB3.0-s kapcsolattal rajta. SMB v1-es kapcsolattal :K Nem ejtette be a sebességet, végig tartotta szinte konstans 120-on.

SSK SHE088 a ház, a merevlemezt már nem tudom milyet vettem bele. Arra viszont emlékszem, hogy a házhoz kapott kábel sz@r volt, eldobálta vele a router a HDD-t így vettem egy másikat. Ezen kívül kellett egy sima telefontöltő adapter és kábel (microUSB). Két éve lassan így megy most már.

[ Szerkesztve ]


Szoszo94
(őstag)
Blog

Egyébként mostanában azon gondolkozom, hogy építenem kellene egy NAS-t. Valamiért hiába a jó írás/olvasási sebesség SMB-n, DLNA filmet nézve a 4K HDR anyagok néha be-beröccennek (ha kb 70Mbps fölötti anyagról van szó). Jelenetfüggő, van mikor percenként megáll egy pillanatra pufferelni a TV, van mikor tíz percig semmi ugyan annál a filmnél.
Érdekes, hogy közvetlen a TV-be dugott, szintén USB3.0-s pendrive-ról ugyan az a film nem akadozik (sőt, 250Mbps sample sem akadt, cserébe a routerről DLNA játszva az már folyamatosan szakadozott). Próbáltam a LAN kábelt cserélni, átnéztem mindent, még wifiről is próbáltam a lejátszást (van a TV-ben, 5Ghz-es) de ugyan úgy viselkedett. Telefonról dettó, szerintem valami korlát lehet a DLNA lejátszásnál. Így most nézegetem a 4K HDR képes TV okosítókat, cfw-el médiaszervert csinálni és így nem kellene a DLNA-ra támaszkodni, HDMI-n lejátszóként üzemelne szépen a médiaszerver és mivel CEC képes a TV, így plusz távirányító sem kéne.

Ami miatt ezt leírtam, hogy ha valaki tud valamit erről a DLNA lejátszási problémámról (neten semmit sem találtam, ritka, hogy valaki 4K HDR anyagot így játszon le :O ), esetleg tud megoldással szolgálni, az megkönnyítené a dolgom és nem kellene költekeznem :D


vargalex
(félisten)
Blog

Érdemes lehet megnézni a TV dokumentációját, mert DLNA-n valóban elég sok korlátozással rendelkeznek (bitráta, felbontás, hangsávok kezelése más, mint lokális lemezről).


Szoszo94
(őstag)
Blog

Először én is erre tippeltem, de a mobiltelefonom is ugyan ezt az akadásokat produkálta DLNA-n a sample videót lejátszva, pedig tavalyi csúcshardver van benne (Xiaomi Mi8).
Lehet kipróbálom még azt, hogy PC-n nem samban keresztül játszom le (úgy hiba nélkül játsza, azt próbáltam), hanem valami DLNA képes lejátszóval. Ha ott nem fog akadni így sem, akkor megvan a szűk keresztmetszet.

Egyébként a router fw-jében nem lehet korlátozás a DLNA lejátszással kapcsolatban?

Szerk.: találtam egy ilyet, miszerint a legnagyobb bitráta 50Mbps a 4K anyagok esetében. Bár itt nem írja külön típusonként (nekem 49UH6207 van), de valószínűleg egységes a korlátozás. Óhogyaza, emiatt tuti nem cserélek tévét, így viszont kelleni fog az a fránya médialejátszó :DDD

[ Szerkesztve ]


F34R
(nagyúr)

Osz' normal 4K nem jau?


Szoszo94
(őstag)
Blog

Hát oszt akko minek vettem hádéeres tévét?! ;]
Egyébként már meg is rendeltem egy S905X2 procis masinát :K

[ Szerkesztve ]


vargalex
(félisten)
Blog

Lehet, hogy inkább S912 kellett volna, mert AZ S905X2-nél még kérdéses a CoreELEC támogatás...


Szoszo94
(őstag)
Blog

Azok közül meg nem találtam USB3.0-s porttal rendelkezőt :(
Előbb utóbb csak lesz rá elec, addig is futhat rajt a Kodi az androidon.


hunaqua
(addikt)

Szerintem nem lesz a támogatott eszközök között az S905X2,vagyis nem arra felé halad a fejlesztés. (CoreElec)

[ Szerkesztve ]


enginev3.0
(félisten)
Blog

Ty
Ezt ki próbálom :R
Miben tud többet mint a régi alap padavan? :B
Tuningon kívül :R


wwenigma
(Jómunkásember)
Blog

Ha a régi elég volt akkor nem fogod észrevenni, engedelyezve van benne amit lehetett. :DDD Meg ez a legfrissebb most.

[ Szerkesztve ]


lenovomen
(aktív tag)

Sziasztok! Gargoyle rendszerbe openWRT backup-al téglásítottam a routeremet, most folyamatosan a kék led villod, az ip bongészőből és puttyból nem érhető el.

Hogyan tudnék visszatelepíteni rá egy működő rendszert?
Tftp-vel? Valaki csinált már ilyet?

üzenetek