[Re:] [Szoszo94:] Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel! - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


Szoszo94
(őstag)
Blog

Egyébként mostanában azon gondolkozom, hogy építenem kellene egy NAS-t. Valamiért hiába a jó írás/olvasási sebesség SMB-n, DLNA filmet nézve a 4K HDR anyagok néha be-beröccennek (ha kb 70Mbps fölötti anyagról van szó). Jelenetfüggő, van mikor percenként megáll egy pillanatra pufferelni a TV, van mikor tíz percig semmi ugyan annál a filmnél.
Érdekes, hogy közvetlen a TV-be dugott, szintén USB3.0-s pendrive-ról ugyan az a film nem akadozik (sőt, 250Mbps sample sem akadt, cserébe a routerről DLNA játszva az már folyamatosan szakadozott). Próbáltam a LAN kábelt cserélni, átnéztem mindent, még wifiről is próbáltam a lejátszást (van a TV-ben, 5Ghz-es) de ugyan úgy viselkedett. Telefonról dettó, szerintem valami korlát lehet a DLNA lejátszásnál. Így most nézegetem a 4K HDR képes TV okosítókat, cfw-el médiaszervert csinálni és így nem kellene a DLNA-ra támaszkodni, HDMI-n lejátszóként üzemelne szépen a médiaszerver és mivel CEC képes a TV, így plusz távirányító sem kéne.

Ami miatt ezt leírtam, hogy ha valaki tud valamit erről a DLNA lejátszási problémámról (neten semmit sem találtam, ritka, hogy valaki 4K HDR anyagot így játszon le :O ), esetleg tud megoldással szolgálni, az megkönnyítené a dolgom és nem kellene költekeznem :D

üzenetek