[Re:] [Szoszo94:] Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel! - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


Airedhyal
(aktív tag)

Én átírtam előbb 192.168.1.2 -re utána kapcsoltam át AP módba , maradt az átírt IP cím.


woodworm
(veterán)

Azért nem írtam, mert a képek tanulsága szerint már átírta. A DHCP kérés kikapcsolása nélkül pedig csak véletlenül kaphatja a beírt címet.


kutga
(nagyúr)

Inkább itt kellene beállítani az elsődleges átjárót a fő router ip címére, vagy, ahogy a többiek írták, AP módban használni. Egyébként az első képen az IP pool starting address a router címe, az úgy biztosan nem jó.

[ Szerkesztve ]


attika11
(tag)

Kösz mindenkinek. Áttettem AP módba, beállítottam a statikus IP-t és úgy tűnik minden működik. 10 perc alatt kész lett, nem értem múltkor mit szerencsétlenkedtem órákig :-)


nggabi
(nagyúr)
Blog

MI-R3G_3.4.3.9L-102-6269c5f609_with_MC

ezt próbáltátok? nálam a transmission kifeküdt tőle 2db torrenttől. visszaraktam az előzőt 6226cc8d35, semmi gond.


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Bugos lenne a transmission? Előfordulhat, de mivel nálam entware + qbittorrent fut, így nincs vele tapasztalatom. Egyébként az fw más része jól működik, amióta elkészült nálam is az fut.


nggabi
(nagyúr)
Blog

2 torrentet beleraktam, egyik 50% körül állt, a másik 0. A kezelőfelület elérhetetlen lett és reboot után is bejött ugyan de ahogy elindult a letöltés megint lefagyott. Mint amikor nem fér hozzá a lemezhez vagy nem tudom.


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Na mindjárt letesztelem én is...


kutga
(nagyúr)

nálam entware + qbittorrent fut

Meg szabad kérdezni, hogy milyen routeren? Nálam entware + qbittorrent használhatatlanul lassú volt a MIR3G-n, még a finomhangolást követően is.


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Mi-R3G-n, de igazából én csak seed-re használom ezt, tehát egyszer valamikor letöltöttem ~250 jó régi torrentet, és azt seed-elem vele folyamatosan a magra. A napi letöltéseket és azok visszaosztását laptopon intézem. Viszont hogy fokozzam a dolgot, igazából két qbit kliens is fut a routeren, a másikat fiam használja, de ő meg csak nyílt trackerekről töltöget néha angol nyelvű cuccokat. Elindítja este, éjjel néhány óra alatt lejön az a 10-15GB, és másnap meg tudja nézni.

[ Szerkesztve ]


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Hmmm, passz... Nekem megy, kb. 6-8 Linux iso-t letöltöttem már, és semmi gond. Csak egy kicsi, 4GB-os pendrive van rákötve a teszt routerre, és nem fér el rajta egyszerre három, négynél több.


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Na most keltem, ránéztem újra, és most is megy rendben. Én amúgy azt sem hiszem, hogy a transmission-t illetően változott volna valami az utolsó előtti fordításom óta. Nem rémlik ilyen commit.


nggabi
(nagyúr)
Blog

Köszi. Láttam én is h a régi, de ha letiltottam a klienst és ujrainditottam vagy komplett reboot után is egyből befagyott. Érdekes, mindegy, maradok az eggyel régebbin.

[ Szerkesztve ]


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Végül is nem veszítesz így se sokat, semmi eget rengető újítás nem történt az utóbbi hónapokban.


jackal79
(aktív tag)

Sziasztok!
Most látom, hogy foglalkoztok már a torrent problémával. Én a 3.4.3.9L-102_c0362b0 FW-t használom és nálam is leállnak a le/feltöltések. Illetve az is gond, hogy TM-et megnyitva rohadt lassan tölt be (percek) ás egyéb beavatkozásnál is (torrent hozzáadás, törlés, stb) is lassan reagál.

Tudnátok ajánlani olyan FW-t, amin jól működik vagy megoldást erre a problémára?
Köszönöm!

[ Szerkesztve ]


attilav2
(őstag)

Esetleg próbáld meg az én fw-met: Mega link
Szeptember 15-ei fordítás, sergey hadzhioglu.
Aztán jelezz vissza ha jó/nem jó.
Már openwrt-n vagyok jóideje, így nincs tapasztalatom mostanában hogy megy a torrent padavan alatt.
Az fw-mben a transmission-t indító parancsfájlból mindig kiszedem a háttértárra loggolást, ez talán segíthet a problémán, nem terheli folyamatosan a háttértárat. Ettől még folyamatosan logol a syslog-ba, így ellenőrizhető ha valami kínja van.


jackal79
(aktív tag)

Szia, holnap fel is dobom. Köszi :R


nggabi
(nagyúr)
Blog

felraktam, sztem abban is a fagyós transmission van. vissza is menetem erre: [link]

jackal: a transmission felülete ilyen lomha, ez van sajna. attól még a háttérben dolgozik. nézd meg ezzel amit linkeltem.

[ Szerkesztve ]


jackal79
(aktív tag)

Sziasztok,
felraktam a 3.4.3.9L-100_2999e9f FW, ami tök stabilnak tűnik, de a transmissiont nem tudom beállítani:

Nem tudom, h mit rontok el, mi lehet a gond?
Köszi előre is a segítséget!

üzenetek