[Re:] [Szoszo94:] Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel! - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Szia!

Szándékosan választottál egy négy és fél éves firmware-t?


jackal79
(aktív tag)

Szia! Igen :). Nálam ez tökéletesen működik, már a transmission problémát is sikerült megoldani. Mi a hátránya, ha régebbi fw-t használok? Sajnos az újabbakkal elég sok problémám volt.


nggabi
(nagyúr)
Blog

Ha valaki nem hagyja akkor nem lehet neki segíteni :DDD


jackal79
(aktív tag)

Szia! Próbáltam az általad ajánlott FW - t is, de annál egyszerűen nem tudtam WiFi-ről felcsatlakozni. Nálam vmiert a 101, 102-esek nem működnek, pedig az új FW-ket rendszeresen felraktam.
Az alábbi problémákat tapasztaltam :
- 5GHz-et használva a klienset ledobalja a hálózatról
- transmission le/fel töltés folyamatosan megszakad
- DLNA hiba. Filmezés közben megszakad a kapcsolat
Nem rossz szándékból írtam, hogy a 100 jó lesz, egyszerűen ez működik. Sőt rendszeresen fordulok hozzátok segítségért, ezért hálás is vagyok, hogy minden esetben próbáltok támogatást nyújtani.
Időközönként fel szoktam rakni a friss FW-két, mert bízom benne, hogy a fentebb felsorolt problémák megoldódtak, de eddig nem tapasztaltam javulást. Transmission hibát kivéve valószínűleg ezek csak nálam jelentkeznek, de még nem jöttem rá a problémára.
Azt komolyan kérdeztem, hogy a 4 éves FW okoz - e bmilyen problémát, itt elsősorban a biztonságra gondoltam.
Egyébként szívesen veszem a segítséget ;)


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Részemről nincs semmi probléma, természetesen mindenki azt a firmware-t használja, ami neki szimpatikus. A 4 éves firmware-re annyit, azt magad is láthatod, hogy újdonságok szinte alig-alig kerülnek már bele, szóval az azóta hozzáadott fejlesztések leginkább mind a hibák és biztonsági rések kijavításáról szólnak, tehát ezek azok, amikről így lemaradsz. Természetesen nem azt mondom, hogy egy 4-5 éves firmware már nem használható, hisz nem egy router van aminek az utolsó gyári szoftvere is ilyen idős már, de általában azért ha van frissebb, jobb, akkor frissíteni szoktunk. Amúgy a tárhelyemen fent van még az Alexey repo utolsó állapotából készült MI-R3G_3.4.3.9L-101-289c95a_with_MC.zip, esetleg próbáld meg azzal, ha az újabbakat semmiképp sem szeretnéd.

Mondjuk neked már régebben, más verziókkal is volt ilyen gondod, szóval ez mindenképp egyedi probléma lesz. Akkor az utolsó Alexey verziót javasoltam, bár ennek is már jó két éve. Nem tudom azzal végül mire jutottál.


nggabi
(nagyúr)
Blog

Kapcsold le az usb3at, lehet a te routeret tényleg zavarja. Más ötletem így hirtelen nincs. Mit kötsz rá? Nem a külső hdd ház hibás? Nekem egy ócska 2.0s van rajta évek óta és a hdd is ugyanaz azóta. Semmi baja.

[ Szerkesztve ]


kutga
(nagyúr)

Én legutóbb a 4pda-ról töltöttem le fw-t a kis Asus routeremhez (N10 C1), mert a régi, amit prometheusszal forgattam, nem működött jól, source-ból forgatva meg hibára futott a build. A fórum regisztráció kissé trükkös, de maga a fw eddig jól működik.


attilav2
(őstag)

Entware-ból is fel lehet telepíteni a Transmission-t(hátha az jól működik), egy darabig így használtam még abban az időszakban mikor a padavanba integrált Transmission nem fordult le.


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Forgattam ma is egy friss fw-t Mi-R3G-re, a linket betettem a Padavan topikba.


jackal79
(aktív tag)

Sziasztok, köszönöm mindenkinek a segítséget! Hétvégén letesztelem az általatok ajánlott FW-ket és írok egy összefoglalót a tapasztalatokról.


pmikloska
(aktív tag)
Blog

Sziasztok!

Sok-sok év után most úgy döntöttem, hogy felteszem én is a Padavant (hacsak nincs valami jobban ajánlott azóta).

Intruder2k5 írását követeném.

Az első kérdés, ahol megakadtam - és erre nem is találtam választ és lehet, hogy bugyuta dolog, de - az, hogy a sorozatszámot a jelszó generálásához a / jellel együtt kell beírni, vagy azt kihagyva folytatólagosan?
A két változattal két különböző jelszót generál az oldal, nyilván az egyik nem lesz jó, akár ki is próbálhatnám, de inkább megkérdezem. :D

Másik kérdésem, hogy ha én mindenképpen szeretném a későbbi visszaállítás lehetőségét megőrizni, és így menteni a partítiókat, akkor azt hogyan tudom megtenni. Találtam hozzászólást róla, de az nem egyértelmű, hogy a Padavanra felkészülés melyik fázisában kell ezt megtennem. A fejlesztői változatot még nyugodtan feltehetem, és csak utána jön a mentés? Ez a változat nem módosítja még a partíciókat? Nem szeretnék valamit elsietve feltenni, aztán bánkódni...


pmikloska
(aktív tag)
Blog

Ok, szóval a fejlesztői változat fent van, és az ssh file is, be tudok lépni a putty-tyal SSH-n, megvan az ARE U OK is.
Ilyenkor az első lépésem, hogy ls -l, erre emlékszem a Linuxos tanulmányaimból :D
De az rendben van, hogy nem listáz ki semmit?

Ha mentést akarok végezni, ugye, innen a fórumból tudom, hogy a cd /extdisks/sda1 paranccsal kezdjük, de nem tud belépni ilyen mappába. Ez elég furcsa!

Ha valaki már lementette, akkor egyáltalán meg kell ezt nekem is tenni? Egyedi felszotás minden routerben, vagy nyugodtan használhatom másét? Van elérhető mentés, amit le tudok tölteni?


pmikloska
(aktív tag)
Blog

Itt is van, szóval most megakadtam. Légyszíves segítsetek, mi a megoldás?


szaboi6512
(őstag)
Blog

Egyedi felszotás minden routerben, vagy nyugodtan használhatom másét?
Van elérhető mentés, amit le tudok tölteni?

Használhatod másét minden gond nélkül.
Például ezt is akár....

[ Szerkesztve ]


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

De az rendben van, hogy nem listáz ki semmit?
Ez attól függ, hogy melyik mappában vagy éppen. Próbáld így: ls -l /tmp

a cd /extdisks/sda1 paranccsal kezdjük, de nem tud belépni ilyen mappába.
A pandrive legyen bedugva, és nézd meg, hogy hova van mountolva, vagy a df -h vagy a mount paranccsal.

A mentésben a rádió kalibrációs adatok amik egyediek, elvileg ezért kell(het) saját. Bővebbet erről nem tudok mondani, én sosem mentettem a gyári állapotot, nem volt, és most sincs betervezve a visszalépés.

[ Szerkesztve ]


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Ez csak a firmware, nem komplett flash mentés. Ráadásul Mi router 3-ra, és nem 3G-re.

[ Szerkesztve ]


woodworm
(veterán)

Ahogy Intruder2k5 is írta a rádió adatai a lényegesek, de ez sem a padavan miatt. Régen volt rá eset, hogy a padavan átpartícionálta a flasht és költöztetni kellett a rádió kalibrációs adatait, a gyári visszatéréshez pedig helyreállítani.
A 3G esetén már nem így van, a mentés userhiba esetére szól. Szerintem az mtd1-4 lefedi a bootloadert, beállításokat, rádiót. Az mtd0 pedig a teljes flash mentését jelenti.


kutga
(nagyúr)

hacsak nincs valami jobban ajánlott azóta

Én most Openwrt-vel ismerkedek.


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Amúgy ha mindenképp szeretnéd menteni a flash-t, szerintem a legegyszeűbb Breed alól. Ott a harmadik képen a "Full Dump" szerintem pont erre szolgál.


nggabi
(nagyúr)
Blog

mester, igazatok volt, nem a samba hal be pár naponta, mert amikor nem érem el a winyót látszólag hálózaton akkor a \\192.168.2.1\ -en megy. merre keressem a hibát? :R

üzenetek