[RIOS ERROR] [Re:] Sony Ericsson K850i - nehéz belekötni - LOGOUT.hu Hozzászólások [RIOS ERROR]

üzenetek

[RIOS ERROR] [RIOS ERROR]

hozzászólások

[RIOS ERROR]

k850
(addikt)
[RIOS ERROR]

Nem, de az exif infójában benne van a kép készítésének időpontja.
;)
A MobyExplorer3.hu.jar java alkalmazást ismered? Az egyik legjobb titkosító és sokoldalú fájl kezelő. Androidon hasonlót sem láttam ez idáig. :O

[ Szerkesztve ]


LEFTHORSE1
(őstag)
[RIOS ERROR]

Kiváncsi vagyok azokra a képekre, de nagyon, töltenél fel ide képeket az új driverrel?


nogec
(csendes tag)
[RIOS ERROR]

töltöttem fel K800-as képeket is ,azért szerintem az viszi a pálmát


LEFTHORSE1
(őstag)
[RIOS ERROR]

Nem is jelenik meg az exif infóban az idegen kameradriver.. Ennél a K850-nél mindig kell ügyelni hogy a kameravédő üveg abszolut zsírmentes legyen ha fotózol, én le is operáltam, helyébe meg egy ki-be rakható apró nagyitó lencsét szerkesztettem, van jópár képem feltöltve


endruboy1
(senior tag)
[RIOS ERROR]

Üdv, megint én!
Szóval most sikerült leönteni a K850i-t teával, ráadásul nem is lett azonnal kikapcsolva (táskában történt). Az incidens óra amennyire tudtam kiszárítottam. Most feldugtam töltőre és a bekapcsoló gomb folyamatos piros fénnyel világít, de nem kapcsol be a telefon. Ez azt jelenti hogy nagyon lemerült az akku vagy valami más gond van?
Nem az enyém a teló azért nem tudom ez mit jelent.


Landsmann
(addikt)
[RIOS ERROR]

Nincs itt valami tévedés? A bekapcsoló gombnál nincs semmilyen színű világítás. A K700i-nél van ilyen.


endruboy1
(senior tag)
[RIOS ERROR]

De van. Maga a gomb világít pirosan. Ezek szerint nem akku lemerülés lesz ha ilyet ennyire nem sűrűn látni rajta. Úgy tűnik meghalt valami benne mert nem segít rajta a töltés. Csak azt lenne jó tudni, hogy csak az akku sült ki vagy a teló kampec...?
Itt van egy vidi róla hogy tud világítani :). Csak nekem nem villog hanem folyamatos piros.

[ Szerkesztve ]


Landsmann
(addikt)
[RIOS ERROR]

Ez érdekes. Az enyémnek teljesen átlátszatlan a gombja. Kipróbáltam ki és bekapcsolásnál, de még töltésnél sem villan fel semmi. Még a kapcsoló széleinél sem szűrődik ki semmilyen fény, pedig sötétben próbáltam.


k850
(addikt)
[RIOS ERROR]

Ezek a tea és vizes balesetek gyakran végleges károsodást eredményeznek. Nagyban függ, hogy hol és mennyi ideig ázott át, de félő, hogy már sohasem lesz belőle teljes értékű telefonkészülék.
Egyébként a piros LED a bekapcsoló gombnál, nem gyári dolog, valami telefonguru módosítása lehet.
Ha nem ragaszkodsz kimondottan ehhez a modellhez, akkor nem szabad vele sokat szenvedni, tovább kell lépni. Túl sok energiát és időt rabolna el, az anyagiakról nem is beszélve. Sajnos ez van, törődj bele, és vegyél egy másik mobilt.
A tea sok diáknak okozott már gondot, ezért nagyon figyelmesen kell lezárni az üveget, ill. az a legjobb, ha külön rekeszben van a táskában.


endruboy1
(senior tag)
[RIOS ERROR]

Hogy-hogy nem gyári dolog? Gyári szoftver van rajta a múltkor frissítettem. Vagy valaki beleforrasztott egy piros LED-et? :D Jó, hát még azért lehet megpróbálom teljesen szétszedni, csak nem volt olyan kicsi csavarhúzóm.
Nem diák tette ezt vele, ez az egészben a legtragikusabb :((( .
Nincs olyan teló aminek jó a kamerája (ez fontos neki) és csepp, ütés álló? :U


k850
(addikt)
[RIOS ERROR]

Biztos hallottál már a mobil tuningról, ez érintheti a Szoftvert ill. a külsőt is.
Mielőtt nekiesel néz meg előtte ezt a videót: K850 Sony Ericsson szervíz videók
;)


LEFTHORSE1
(őstag)
[RIOS ERROR]

Ha szét tudod szedni akkor az alaplapot ki kellene áztatni desztilált vízzel, csakhogy a kamera az alaplapra van forrasztva és abba nem lenne jó ha bejutna bármilyen folyadék mert nehezen távozna és az érzékelőt is szennyezi, a desztilált víz egyáltalán nem vezeti az elektromosságot, ellenben az ivóvíz és minden víz alapu folyadék az ásvány tartalom miatt vezeti és igy képes rövidzárlatot okozni az érzékeny elektronikus áramkörökben, a legnagyobb veszély ilyenkor az ha beindult az érinkezők-csatlakozók oxidálódása vagy elrothadása, pl az N95 kijelzőcsatlakozója 48 óra alatt szétmállott egy csepp víztől
Lenne vizálló mobil, pl az Xperia Active de az Facebook minőségü képeket tud lőni az ő 5MP-ével


endruboy1
(senior tag)
[RIOS ERROR]

Értem ezt lehet hogy majd kipróbálom, de még mindig nem tudtam csavarhúzót szerezni. A desztilált víztől ugyan úgy korrodálódik mint a simától,nem? De kipróbálom, már veszteni nem veszítek rajta. Szerintem talán a kijelzőig nem jutott bele a víz... bár biztosan nem tudom.

Nem is muszáj vízállónak lennie, de jó lenne ha legalább ütés álló lenne mert a gazdája nem bánik kesztyűs kézzel az elektronikával sajnos :( .


endruboy1
(senior tag)
[RIOS ERROR]

Most megnéztem voltmérővel az akkut, meg se rezzent rá. Míg a hasonló akkus K750-ire rendesen mutatta az értéket. Úgyhogy szerintem mégis csak az akku sülhetett ki, ami halálos a Li-ion akkukra. Kéne bele próbálni egy jó akkut, csak sajnos nincs az ismeretségi körömben ilyen telefon. Valószínűleg veszek bele egy újat vagy valami boltban megkérdezem belepróbálhatok-e egy akár milyet hátha van nekik...


Landsmann
(addikt)
[RIOS ERROR]

A kimosáshoz annyit hozzáfűznék, hogy a desztillált víz nem egyenlő az ioncserélt vízzel! Az ioncserélt víz autóakkuba és hűtőrendszerbe jó, de elektronikai készülékek elmosásához nem. Igen, a desztillált víz is korrodál. De alapjában véve nem a korrózióval van a baj, hanem a sima víz, illetve az egyéb belefolyt folyékony anyagok ásványi anyagának tartalmával. A víz idővel elpárolog, korróziót nem tud okozni, viszont a visszamaradt ásványi anyagok, amik feldúsulnak a víz elpárolgása után vegyi reakcióba lépnek a felülettel, amit károsít. De ugyanígy károsítja fizikailag is a panelt azzal, hogy a többrétegű nyák közép befolyt víz ásványi anyagai ott maradnak. A víz elpárolog, az ásványi anyag kristályosodik, ezzel nő a térfogata és valósággal szétfeszíti a lemezeket. Ez nagyon csekély mértékű tágulás, feszítés, de ahhoz elég hogy egy vagy több helyen kontakthibát hozzon létre, ami gyakorlatilag javíthatatlan. Éppen emiatt van az, hogy a vízbe ejtett készülék (ha egyből kikapjuk az akkut, ha tehetjük szétszedjük és szobahőmérsékleten szárítjuk a készüléket napokig) ha túl is éli a vízbeesét, a problémák hónapok múlva fognak jelentkezni. A vegyi reakciók lassan, de biztosan megindulnak és tönkreteszik a készüléket.


LEFTHORSE1
(őstag)
[RIOS ERROR]

Ezekben li-pol akuk vannak, ilyen tipusu akuk még sok SE-ben van, pl W995 W980 T650... ha a kijelzőbe bejut ott csak a fényelosztó prizma fényszórását változtassa meg, még annó az első K750-emet ejtettem bele egy kis patakba, azonnal szétszedtem egy nagy levélre szétteritve egy kis hegyes zsebkés segitségével, a kijelző belseje tocsogott a víztől, kénytelen voltam felfeszíteni a hátát tartó fémkörmöket, elég könnyen szétjött és kiszáradt, az alaplapot lecsupaszítva a kamera helyén levö lyuknál fogva megkötöztem a cipőfűzőmmel és jó erősen megforgattam (kb 5 percig) hogy a centrifugális erő dobja ki a nedvet főleg a joystik-ból, aztán összeraktam és még jó félévet használtam, aztán egy joy cserével elrontottam az alaplapot, de a kamerát csak át kellett rakjam az új K750-be mert.. (hosszú sztori)
Ha tényleg áztatod akkor érdemes jó meleg desztilált vízzel csinálnod kb 10-20 percen át, aztán egy langyos hajszáritózás


Landsmann
(addikt)
[RIOS ERROR]

A töltőt szedte már szét valaki? A kis csavart kivettem, de amásik végén még bepattintós fülek tartják. De nem tudom merre feszítsem, hogy ne törjem el. Vacakol a töltő, mert két telefon is azt írja időnként, hogy Töltési hiba, indítsa újra a töltést. Másik töltővel rendben megy a töltés.


Landsmann
(addikt)
[RIOS ERROR]

Megoldottam. Bepattintós volt, de csak feszegetéssel lehetett szétszedni. A 10 V 470 uF-os kondi dugta ki a zászlót. Kicseréltem, most működik. :)


LEFTHORSE1
(őstag)
[RIOS ERROR]

Én nemcsakhogy szétszedtem, de fel is tuningoltam az egyik töltőt, a burkolatot kifurkáltam szép egyenletesre és belőlről ráragasztottam egy zöld bicajos mellény darabot, kicseréltem a dugaszig húzódó vezetéket egy borotva gépből örökölt spirál (lásd hagyományos telefonkagylók ) vezetékre


glutamin
(őstag)
[RIOS ERROR]

Nagyon ráértél :) Egy fotót dobhatnál ide róla.

üzenetek

[RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR]