[Re:] [tghwinner:] Új PC építés 0,5/?. rész - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


nemlehet
(őstag)
Blog

Amúgy ha olcsón akartátok a fejleszthetőséget megúszni nem jártatok volna jobban egy AM4-es Ryzen lappal? Lehet bele venni egy Raven Ridge APU-t, az VGA nélkül sokkal jobb játékokban mint ami az i5-ben van, CPU-ban persze picit gyengébb, de úgy sem az lesz a bottleneck. Az AM4-be legalább 2 gen jön még plusz ki tudja mennyi, az AMD nem cserél olyan gyakran. Aztán abba is lehet R7-et venni később ha kell a kraft, ami meg emlékeim szerint jobb mint a nem HEDT i7-ek.


Klaus Duran
(senior tag)
Blog

„Videovágásra használja”
Én is AM4-re voksolnék. De csak mert elvileg jobb munkára.

[ Szerkesztve ]


t72killer
(titán)
Blog

Videóvágásra miért nem 8magos Ryzent vagy akár mégtöbb magos Threadrippert:F?


lezso6
(HÁZIGAZDA)
Blog

Videovágás + hosszú táv igényekből hogy lett Intel? :F


tghwinner
(csendes tag)
Blog

A gép nem játékra lesz. NES, max Nintendo 64 emulátorra :D Eddig mindenki azon lovagolt, hogy az Intel jó a videóvágásra. Most már az AMD jó a videóvágásra vagy mi a fene? :D


Syl
(nagyúr)
Blog

Egyébként is, videóvágásra OSX + Final Cut Pro való ;]


lezso6
(HÁZIGAZDA)
Blog

Kb 1 éve, mióta kijöttek a Ryzenek, kapsz 8c/16t procit is sima normál deszkába. Az i5-8400 6c/6t @ 2.8-4.0 GHz áráért kapsz Ryzen 5 2600-at, ami 6c/12t @ 3.4-3.9 GHz, s később upgradelhető 8c/16t-re. Bár IGP az nincs a Ryzen-ben, szóval valami olcsó VGA-t bele kéne rakni a gépbe.

[ Szerkesztve ]


t72killer
(titán)
Blog

Hja, kb egy évvel ezelőttig lovagolt mindenki intelen, azóta kijött az amd ryzen sokkal jobb ár/érték aránnyal - főleg a videós dolgokat tekintve.


tghwinner
(csendes tag)
Blog

Ezek szerint a Ryzen jobb videóvágásban?


Syl
(nagyúr)
Blog

Nem a Ryzen a jobb a videóvágásra, hanem a sok mag. És azt az AMD olcsóbban adja.


Steve_Brown
(aktív tag)
Blog

Videóvágásban egy Ryzen 2600 ~13%-30%-kal erősebb mint egy i5 8400 (Ezek a számok az első google találatból származnak), de soha sem kevesebb. Cserébe olcsóbb alaplap is befér alá, habár a prockó minimálisan drágább. Egyébként a múltkor beszéltek róla az egyik témában (talán egy ph! cikk alatt :F ), hogy a nagyobb táp felesleges, habár kelleni fog dVga egy 1030 (vagy akkor gt210 :)) ) akkor sem fog a többet fogyasztani render alatt 140 wattnál. Egy 350-es táp bőven megtenné. Inkább vegyél valami kisebb, de magasabb minősítésű tápot ;)

[ Szerkesztve ]


Balrog
(tag)
Blog

Szerintem még érdemes fontolóra venni az intelt.
A Gamers Nexus-os srácok készítettek erről egy összehasonlító videót. Az új Adobe Premiere Pro-ban már lehetőség van rá, hogy a CUDA magok mellé Quick Sync-en keresztül az intel iGP-t is befogják a munkára. És meglepetésre érezhető a javulás. Itt az említett videó az érdekes résztől kezdve: [link]. Kis magyarázat a grafikonhoz: A pirossal jelzett mérési eredmények a Szoftver + CUDA magok eredményei. Az alsó két mérési eredmény csak Szoftver CUDA magok nélkül. A kék mérési eredmények Szoftver + nvidia CUDA + intel Quick Sync. Látható, hogy az i7 8700k így már lehagyja a Ryzen 2700X-et.


Steve_Brown
(aktív tag)
Blog

De ahhoz kell egy még dVga. Az meg nem lesz egyhamar. :DD


Balrog
(tag)
Blog

Persze értem én, de a későbbiekben nagyon is érdemes lesz venni bele egy dVGA-t.Csak nézd meg a videóban az alsó kettő mérési eredményt. Mind a kettő CUDA nélküli eredmény. Az alsó csak szoftver a fölötte lévő szoftver + quick sync. Gyakorlatilag alig van különbség. Szóval egymagában az iGP dVGA nélkül kb. mókus pisi az erdőtűzre kategória.

[ Szerkesztve ]


Cucuska2
(őstag)
Blog

Szerintem egyszerű otthoni felhasználó nem fog Premiere Pro-t használni.


Balrog
(tag)
Blog

Ha a késöbbiekben professzionális felhasználói tervei vannak az illetőnek és khömm..khömm.. olcsón beszerezhető a premiere pro khömm..khömm (rohadt torokgyulladás) akkor érdemes lehet barátkozni ezzel a szoftverrel. Egyéb esetben jah tárgytalan mivel tudomásom szerint más szoftver nem tudja párhuzamosan használni a CUDA-t és a Quick Sync-et.

[ Szerkesztve ]


total90
(veterán)
Blog

Videóvágásnál a magok száma nagyon számít, viszont azonos magszámnál az Intel elveri az AMD procikat, sőt sok esetben ha pár maggal több is van az AMD-ben, attól nem fut jobban pl. egy Premiere Pro. A videóvágó szoftverek eléggé Intel+nVidia pártiak.


t72killer
(titán)
Blog

Igen, ha HT is van, akkor azonos magszám mellett van 10-20% előnye az intelnek - jelenesetben viszont egy 4c/4t prociról beszélünk.


Cucuska2
(őstag)
Blog

A posztban szereplő processzor hat magos.


t72killer
(titán)
Blog

Váá, benéztem, korrekt:R Kicsit szokatlan 6magos i5-öt látni :B . Itt egy teszt pl Premiere-re:


total90
(veterán)
Blog

Az volt mondva, hogy az AMD több magot kínál olcsóbban. Ezen tabella szerint épp, hogy nem... i5 8600 257 dolcsi, míg a az 1700x 399 dolcsi. Ha egyel feljebb megyünk, az i7 8700 is olcsóbb mint az 1800x és még teljesítményben is megveri.


t72killer
(titán)
Blog

Ezek mondjuk régi árak, azóta kijött az újabb AMD-széria, pl a 8c/16t Ryzen 2700 300$ alatt van.

[ Szerkesztve ]


daneg86
(csendes tag)
Blog

Intel fanatikusnak beszélhetsz... :D


total90
(veterán)
Blog

Teljesítményben mit hoz?

(#23) daneg86

Még jó, hogy annyira ismersz, hogy ezt meg tudod ítélni. Vagy, mert Intelem van, akkor rögtön fanatikus vagyok? Ezt jól összehoztad :W


total90
(veterán)
Blog

Egész jó. A probléma már csak az, hogy a legtöbb szoftveres cég Intelre gyúr. Ha megnézed a Premiere Pro-t, akkor Intel+nVidia beállítási lehetőségek vannak, de AMD = 0. Nekem ezért sem volt opció az AMD, na meg, mert black fridayon elég fincsi áron vettem a 7940x-et.


t72killer
(titán)
Blog

A Sony Magix vegas azért elég komoly szereplő a piacon, de természetesen, az ember itt a szoftvert választja előbb, majd az alá vesz vasat (főleg, hogy itt egy privát szoftverlicensz is komoly pénzekbe kerül). Mindenképp érdemes megnézni, mire jók a VGA-k a témában (openCL, Cuda)


mihulino
(tag)

Én is most tervezek gépet építeni, ami elbír egy 100mbps, és/vagy 4K-s tartalommal Premiere pro 2017-ben.

Erről:
GigaByte H77-DS3H
Intel(R) Core(TM) i3-2120 CPU @ 3.30GHz
Kingmax 4x4GB DDR3
NVIDIA GeForce GTX 660
Samsung SSD 850 EVO 250GB

Valószínű ebből csak az SSD ami megmarad :)
2-300 ezer huf között milyen konfigot raknátok össze ilyen célra (ha egyáltalán kifutja annyiból)?
Illetve van valakinek szuper jól bevált működő 4K képes videóvágó wörksztésönje?


total90
(veterán)
Blog

Nekem elég jó a hardver, kellemes így vágni :K

300k-ból szerintem egy sokmagos proci és legalább 16 GB RAM. A többi akár maradhat is.


mihulino
(tag)

Az i-9en kívül mi alkotja még a masinát? :)
Ilyen géppel már gondolom te sem májnkráft gémpléjeket vágsz :D


total90
(veterán)
Blog

Elvileg ott van minden az adatlapon, de:
MSI X299 Tomahawk Arctic
Intel i9 7940x
128 GB (8x16) DDR Corsair Vengance
MSI GTX 1080 Ti Armor
Samsung m.2 960 Pro 250 GB
Samsung m.2 960 Evo 500 GB
Samsung SSD 950 Evo 500 GB

Privát videók készítésére elég lenne kevesebb is, de amivel pénzt is keresek, oda kell a combosabb HW. Játszani meg... AOE II HD meg Heroes III HD a PC-n :DDD
Van egy Xbox One, azon Fifa-zok, mást meg nem játszok.


mihulino
(tag)

Sorry, aztán megtaláltam a lapod.
Mennyi a hasonlóság a kettő között...mi is AOE 2 HDvel nyomjuk haverokkal :D (H2-H3 régen volt nagy kedvenc) :)

Gratu, szép kis erőgép, remélem egyszer sikerül annyi és olyan munkát vállalni, hogy megépítsek egy ilyen szörnyet :) :)


total90
(veterán)
Blog

1-2 komolyabb melóból bejön a szett ára ;)

Gondolom akkor te is 30 körül lehetsz, ha ezek a játékok mennek :B


mihulino
(tag)

Igen, épp krisztusi korban járok :) Régen heroes 2,3 edzés előtt gyorsba, hétvégéken éjszakába menő lan party age offal :D Jó volt :))
Mostanában újra előjött a szenvedély, vagyunk rá 4-5en és néha egymásnak eresztjük a birodalmakat, csak egymás ellen a legbulibb :))

Az ilyen volumenű munkák sajnos nekem még messzi vannak, de folyamatosan tanulom és csinálom a videózást/filmezést, ami bejön belőle, abból fejlesztek.

üzenetek