Kömény
[Re:] [tildy:] Sós rudacska - karácsonyra - BLOGOUT fórum
hozzászólások
Mawyx
(senior tag)
Nekem is az tűnt fel először
Esetleg süthetne nekem vki (kömény nélkül)
Az ott nem sajt a tetején véletlenül?Mert a receptben nincs szó róla
Diego!
(senior tag)
Sajtot reszelünk rá, és jó meleg sütőbe tesszük.
mikoljan
(tag)
"Sajtot reszelünk rá..."
Peace!
Szerk.:
Lassú vagyok.
[ Szerkesztve ]
Mi aa baj a köménnyel???
Lehet anélkül is, de azzal annyira jó
A köménnyel semmi baj sincs, csak én nem szeretem (azaz velem van a baj).
Nem hatott újdonságként, hogy a sajtos rúd meg van szórva vele, de ha lehet akkor ki szoktam hagyni
Van ám egy piszok nagy hátránya:
mikor friss és meleg nagyon eteti magát
Olyannyira, hogy földönfetrengés néha a vége...
mad irok egy receptet ha kérsz na az eteti magát ehez képest is
Nagyszerű ötlet! Imádom a szezámmagot
tildy: ezt én is alátámasztom, nagyon finom frissen és melegen, de ez minden péksüteményre igaz. Sőt, a friss puha meleg kenyérnél nincs jobb
Anyu is sütött ilyesmit karácsony -szilveszter tájékán, de felénk ilyenkor volt szezonja a hájasnak is, abból a sós hasonló, csak levelesebb. Az édes pedig házi szilvalekvárral készült általában.
csak előrre szólok kib sok vaj kell hozzá
mert reszeled a tésztába
Thulcandra
(senior tag)
Na ne lázadjatok kömény nélkül ennek nincs igazi feelingje, igaz én is utálok ráharapni az egész köménymagra, ugyanúgy mint jópár más családtag vagy barátok, ezért én ebbe a rúdba meg a sajtos tallérba is őrölt köményt rakok. Az megadja a kellő, de nem túl intenzív ízhatást
Hamarosan mehetek én is a konyhába sajtos tallért sütni, hatalmas mikor az egész lakás bűzlik a forró, gáztűszhelyre ráégett zsírtól, ami sütés közben folyik ki a nyomóból a margarinnak és a sajtnak köszönhtően
Kiskoromban leszedtem a köményt róla, a gulyáslevestől meg rosszul lettem, ma magában is megeszem a szemes köményt. Frissen szoktam darálni, ha van időm, mert a bolti őrölt köményből sok kell, az intenzívebb ízhatáshoz.