üzenetek

hozzászólások


xabolcs
(őstag)
Blog

A telefon pár hónapos tetszhalott állapota után ...

Hasonloban volt resze a kezem ugyeben levo Redmi 3s-nek is, mult hetvegen.

Ugy indult az eset, hogy a hozza tarsitott Mi Band nem mutatta az idojarast, hanem csak azt, hogy inditsam el az alkalmazast a telefonon. Persze hiaba inditgattam a Zepp Life-ot, nem nagyon erdekelte a karkotot.
Ezen felul pedig tobbszor is ujraindult amikor bongesztem a telefon menujeben.

Eloszor a "szokasos" fastboot.sh / fastboot.bat-os modszerrel tettem vissza a gyarit, s legnagyobb meglepetesemre valamit kiirt az indulasnal aztan a beallitasos szertartasnal nem volt egyetlen wifi sem.

Miutan leesett, hogy tenyleg nincs wifi, mert be se tudja kapcsolni, el kezdtem figyelni, hogy pontosan mit is ir ki indulaskor:

Find Device storage corrupted. Your device is unsafe now

A kereso hamar hozta, hogy a persist particio serult, (spoiler: pont mint trebronanal) es a legnagyobb meglepetesemre "fastboot flash persist ....."-tel nem lehet javitani!
Be kell lepni a telefonba es ugy dd-vel (vagy EDL modba lepve MiFlash-sel. :K).

Eloszor megprobaltam TWRP-t bootolva, dd-vel, de ujrainditas utan sokaig szoszolt a Mi logonal, igy inkabb adb reboot edl-lel ujrainditottam es Windows alol MiFlash-sel "COM portosan" ujra flasheltem a telefont.
3 perc mulva mar vigan booltolt a 10-es MIUI, rendben listazva a wifi halozatokat. :C

Hogy mitol romlott el a persist particio, es hogy mi a magyar megfeleloje a hibauzenetnek, azt nem tudom.

Marmint a karkotos idojaras miatt LOS helyett feltettem nehany masik ROM-ot, de vegul visszatertem LineageOS-re. Az egyik ROM kifejezetten sok particiot felulirt (a szokasos system es vendor particiokon felul). En arra fogom. ;]

üzenetek