[Re:] [ubyegon2:] Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


DamianB
(őstag)

Anno volt ilyenem. Nem rossz fél kész kajakat csináltam vele .
Ha jól emlékszem sokkal több idő vele a sütés .


storm3
(senior tag)

Egy receptes tablazatot nem csinaltatok meg? :)


Epiph
(tag)

Üdv!
Nemtudjátok véletlenül, hogy a Princess 182050 kosarának a letapadás mentes bevonata mi lehet? Csak mert nem találok semmit róla. Sok helyen ahogy láttam úgy használják azt a sütő tálat, hogy bedobják a kosárba. Tartok tőle, hogy ha pl.: Teflon az könnyen megsérülhet.


fradi81
(veterán)

Ez a krumpli hasábozó használható, annyi hogy a nagyobbakat félbe kell vágni előtte.
[kép1] [kép2] [kép3]


snipr
(aktív tag)

Sziasztok!

Oldalassal kísérletezem, egyelőre nem találom azt a hőfokot/időt, ahol a csont kifordul belőle könnyedén, van esetleg tippetek?! Alapvetően valami alacsonyabb hőfokon szoktam kezdeni (mondjuk 160fok 20perc), majd a végén kicsit rápirítok (mondjuk 180fok 7perc). Nekem egyébként ízlik is, de tudna még puhább/szaftosabb lenni (ezt főleg párom teszi szóvá).

Épp most is fut egy "tesztprogram", 140fok 25perccel kezdtem el, aztán meglátom hogyan tovább...

Köszi!

[ Szerkesztve ]


nagysz
(tag)

Még sosem sütöttem airfryerben oldalast - de sütőben annál többször.
3 dolog az, amire mindig figyelek:
1. be legyen pácolva (pld. mézes-borsos-mustáros szósz, vagy sima mustár-bors, ilyenek) szaftosra és álljon legalább 1 estét benne a hűtőben
2. a hátsó hártyát lehúzom róla (jobban puhul ha nincs rajta)
3. fólia alatt sütöm 160 fokon
Ezek alapján én simán 160 fokon sütném forgatva mondjuk 2x20 percig és utána pirítanék rá..a 140 fok az valszeg kevés neki, ott sokkal több idő kellhet. De ez csak egy ötlet, még nem csináltam ezzel a géppel ilyet.


snipr
(aktív tag)

Köszi a tippet! Normál sütőben én is fólia alatt szoktam, viszont airfryerbe még nem raktam semmi mást a kaján kívül...

Alapvetően azt gondoltam, hogy a 140-el tuti nem égetem meg 25perc alatt sem, aztán meglátom hogy merre állítgatom... de a vége az lett, hogy az első etap után ment még 15percet 140fokon a másik oldalára fordítva, utána késznek nyilvánítottam (rá se kellett pirítani).

Alakul, egy fokkal jobb mint eddig... még az is lehet legközelebb tovább csökkentek a hőmérsékleten + növelek az időn.


nagysz
(tag)

na nemsoká én is kipróbálom, találtam egy oldalast a hűtőben! :)
A fokhagymát ki ne hagyd! én kihagytam sajnos a leírásból..pedig az kell.


ubyegon2
(nagyúr)
Blog

Nagyon jó, csak kísérletezzetek ezzel az oldalassal is! :K Szerencse, hogy párótoknak van affinítása ehhez, én imádom az oldalast, de kísérletezéshez meg nincs türelmem, viszont figyelem, mik sülnek ki itt a topikban, ill az airfryerekben. Csak így tovább! :C

[ Szerkesztve ]


Peetta14
(tag)

hajrá, én is várom a tökéletes oldalas receptet :)


123xyz
(tag)

Sziasztok.
Van valakinek esetleg tippje, hogy ez így ránézésre megérhet-e 15 ezer forintot?
[Möbelixben Forrólevegős Fritőz]
Ha jól értem, 3,5 literes kapacitása van, ami megfelelő nekem (elég 1 személyre sütnöm). De nem tudom, ilyen árszinten mennyire lehetnek buktatók egy ilyen gépben. Esetleg ha van olyan jellemző, ami ránézésre látszik (pl kialakítást illetően), hogy nem lesz tartós vagy nem tűnik jónak, meg tudná írni valaki?
Köszi :)


erdey_a
(őstag)
Blog

ahol egy forrólevegős fritőzre azt írják, hogy "Betölthető olajmennyiség: 3.5 l", onnan én nem vennék ilyesmit :DDD

de viccet félretéve, amúgy nyugodtan vedd meg, ha ez tetszik, ezek szög egyszerű gépek. a 3 év garancia miatt ugyanakkor inkább egy aldis gépet javasolnék, ha kicsi kell, de ez csak személyes preferencia kérdése


snipr
(aktív tag)

Nálunk ez a 140fok 25perc + 140fok 15perc egészen ígéretes próbálkozás volt :) már párom is azt mondta, hogy kezd oké lenni... én szeretem a porcot is, no az még lehetne "pattanósabb", könnyebben elrágható.

Valószínűleg az tényleg egy fontos momentum egyébként, hogy alaposan be kell borítani valamivel a húsokat, hogy ne száradjon ki a külseje sem (nálam ez olajos fűszerréteg volt, amiben hagytam állni előtte... sima sertésoldalas fűszerkeverék + olaj, hogy tapadjon, előtte az olajba bele lehet zúzni egy kis fokhagymát, az valóban jót tesz neki, ahogy nagysz is mondta).

A következő alkalommal szerintem még egy -10fok +10perc verziót kipróbálok (130fok 30perc, majd másik oldalára 130fok 20perc - még annyi, hogy első etapban csonttal felfelé tettem be, másodikban fordult a kocka és hússal felfelé fejeztem be).

[ Szerkesztve ]


Ra3
(őstag)

Sziasztok, aldis xxl géppel van itt valakinek tapasztalat?
Két hete vettük a sütőt, elsőre ment 40 percet 200 fokon hogy kiégjen, meg azóta 4-5x sütöttünk benne, de én bizonyos ételeken még mindig érzem azt a műanyagos mellékízt amit kifújt első használatkor.
Igaz hogy gyengül, meg most legutóbb csak akkor éreztem mikor a krumpli kihűlt, de akkor is ott van. Normális ez, és ha igen akkor mennyit kell használni hogy elmúljon?


vargalex
(félisten)
Blog

Mi meg csak egyszer sütöttünk benne, elég erős mellêkíze volt. Igaz, nem járattuk üresen.

[ Szerkesztve ]


123xyz
(tag)

Tegnap megnéztem személyesen, de annyira nem jött be. Az Aldiban kapható géppel ellentétben nincs külön sütőedénybe helyezhető kosár, hanem csak maga a sütőedény, ami egyedül felül nyitott. Így viszont lyukak hiányában sem oldalt, sem alul nem áramlik át a levegő rendesen, csak egy ferdén behelyezhető sütőrács oldotta volna meg, hogy a keringés révén alulról is kapja a meleget. Hiába az olcsóság, de nem igazán tetszett ez a megoldás. Meg hát az sem, hogy 1 év garancia + 1 év jótállás... Persze meg kellett volna venni ősszel a Lidl / Aldi valamelyik gépét :DDD , de arról már lecsúsztam, szerintem megvárom a következő kört, végül is nem sürgős.
Mindenesetre köszönöm a választ :)

(A leírásban az olajmennyiségen én is jót nevettem amúgy :D )

[ Szerkesztve ]


erdey_a
(őstag)
Blog

hát itt Győrben az aldiban mindig van ilyen sütő... a kicsiből most csütörtökön is láttam többet. a nagyot nem tudom...


Smith Ügynök
(tag)

Sziasztok!
Én is beléptem a klubba egy Proscenic T21-gyel. Kínai csoda, de én úgy tudom Xiaomi szint minőségben, ami azért elég jó. App-al is működik, ami néha jól jöhet. 5,5L, 1700W.
Nem egy csúnya jószág:

Tegnap jött, ma sült benne halrudacska, krumpli, piskóta. Mind tökéletes, máris imádjuk :) :C

[ Szerkesztve ]


Smith Ügynök
(tag)

A mai menü: hamburger.
150grammos sertés, saját készítésű húspogácsa.
182fok, 2x 8perc.
Az eredmény: tökéletesen átsült, hihetetlenül szaftos hamburger husi.
Hát gyerekek, 2 nap használat után én azt mondom: Air fryer nélkül lehet élni... de nem érdemes! :D


nagysz
(tag)

gratulálok a jó kajákhoz, meg a szép sütőhöz is :) Én is nézegettem ezt a kocka alakút, van vagy 3 féle néven ugyanez kínából :D de végül a princess lett, mert volt rá már tapasztalat több is. képeket is kérünk a kajákról !! bár már most csorog a nyálam így látatlanban is... :D csak így tovább! üdv nsz.

üzenetek