[Re:] [ubyegon2:] Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


vatafakk
(aktív tag)

sziasztok,
én is beruháztam egy Princess XXL-re viszont lehet visszaküldöm. A következőt tapasztalom: a fiókot behelyezve a sütőbe a jobb oldalon tökéletesen zár, a bal oldalon viszont van annyi hézag, hogy látom kiszökni a forró levegőt a sütőtérből. Ne több centis résre gondoljatok, de mégis zavaró.

Nálatok tökéletesen zár mind2 oldalon?


fradi81
(veterán)

Hello
Szintén ma jött meg Alzából, volt egy gyors sültkrumpli teszt, itt is jön belőle gőz bal oldalt: [link]


erdey_a
(őstag)
Blog

őszintén szólva sosem figyeltem, hogy hol jön ki gőz. de az fix, hogy a fagyott krumpli sütése után áll a víz alul a lecsapódott pára miatt. valahol muszáj távoznia


vatafakk
(aktív tag)

Igen, de ebben az esetben a készülékház kívülről lesz párás, mert egy résen szivárog ki a gőz és a forró levegő, nem pedig bent a tálcán gyűlik az összes.


nagysz
(tag)

egyetlen egyszer láttam ilyet, nekem a jobb oldalon "eresztett", de csak egy kisebb mennyiség, vékony füst szállt és hamar abbamaradt. arra tippelek, hogy túl vizes volt az anyag és a fölösleg távozott ott. A kész kaja viszont finom lett, szóval nem izgultam rajta nagyon :)

[ Szerkesztve ]


ollie
(MODERÁTOR)
Blog

Philipsnek hátul van szellőzőnyílása, ott magától tolja ki a forró levegőt, lehet, hogy ez is direkt ilyen.


nagysz
(tag)

az ezen is hátul van.


DamianB
(őstag)

Sziasztok kicsit eltüntem tanácsot szeretnék kérni . oldalast tervezek benne holnap csinálni valaki csinált már ? Tanács esetleg ?
:R


ernyo15
(csendes tag)

Szia. Én "sajnos" még csak "szuvidált" oldalast sütöttem benne, annak elég volt 10 perc 180-200 °C -on. A párom rákattant a sous vide alkalmazására, egy aldis sous vide rúddal 14-16 óra hosszáig 76 °C-on szuvidálta az oldalast.
Most a neten keresve találtam ezt a receptet, ha még lesz időd pácolásra hátha jó kiindulásnak:
Mézben pácolt BBQ sertés
Hozzávalók:
600 g sertés oldalas
1 üveg BBQ szósz
3 evőkanál méz
1 evőkanál barnacukor
fél evőkanál szódabikarbóna
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál vörösbor
2 evőkanál szezámolaj
só, bors
Elkészítés: A sertés szeleteket sózzuk, borsozzuk. Egy kis tálban keverjük össze a mézet, a barnacukrot, a szódabikarbónát, a szójaszószt, a vörösbort és a szezámolajat. Pácoljuk be a sertés szeleteket és hagyjuk a hűtőben 8 órára. Melegítsük elő az olajnélküli fritőzt 200 °C-ra. Helyezzük a sertés szeleteket a sütőkosarába és állítsuk az időzítőt 10-12 percre. Vegyük ki a hússzeleteket és kenjük be barbecue szósszal majd kapcsoljuk a termosztátot 160 fokra. Süssük további 10 percig, amíg vöröses ropogós kérget kapunk.

Ez egy külföldi recept (Google fordító a barátom):
[link] A hőfok 350°F= 176.6667°C kb. 35 perc.


ubyegon2
(nagyúr)
Blog

"szuvidált" oldalast sütöttem

sous vide rúddal 14-16 óra hosszáig 76 °C-on szuvidálta az oldalast

Nyilván.....bocsi, de micsinátok vele? :Y Az OK, hogy nekem kissé limitált konyhakészségem van, de amit említesz, az úgy többeknek meglepetést okozhat.

Innentől én tuti nem merek megkérdezni többé semmit. :N

Max azt, hogy kanadai sütőtökkel bíbelődött-e már valaki airfryer közbeiktatásával? Mert ugye ezt nem lehet előfőzni, nem fagyasztott, relatív nagy darabokból áll.....

szuvidálta az oldalast :DDD

[ Szerkesztve ]


nagysz
(tag)

nem egy rakétatudomány :) http://minosegihus.hu/oldalak/mi-a-szuvidalas
inkább csak kell hozzá egy gép, ami tudja tartani az alacsony hőmérsékletet.
alacsony hőmérsékletű sütés sem újdonság, magyar változata is van, a lassú zsírban sütés, másnéven "abálás". arról már csak hallottál :) Igaz, "külföldiül" konfitálásnak hívják manapság.
A rúd témát én sem ismertem, de rákeresve ez pont egy fűtőrúd lehet: ráteszed az edényre felülről, belelóg a vízbe a vége és az fűti egyenletesen a benne levő kaja vizét. ha jól értem.


ubyegon2
(nagyúr)
Blog

Tényleg nem rakétatudomány, ilyenkor inkább azt jelzem, hogy életemben nem hallottam róla. Nekem például overprovisioning ismertebb SSD-nél, sokaknak meg az tűnik furcsának.

Én alapból a sütés-főzés egyszerűsítése miatt vettem az airfryer-t, szóval......

Abált szalonnáról már hallottam valóban. "külföldiül" konfitálásnak hívják manapság Nagyon jó, én ezután is abálásnak fogom ismerni.

(régen az aláírásomban ott volt a no offense, lehet vissza kéne tennem)


nagysz
(tag)

jaa ezeket csak bátorításnak írtam én is :) lehet ezekkel próbálkozni, én pld. már abáltam zsírban, de nem lett 2x jobb, mintha simán sütöttem volna, viszont a sütési idő miatt tutti 3x annyi áramot fogyasztott, közben meg az asszony is b.szogatott vele, szóval abbahagytam a témát :D
Az airfryerben tényleg az a tutti, hogy szinte csak "belehajigálod" a cuccokat, megnyomod a gombot és GYORSAN kész a kaja. Nem véd minden ellen az igaz, de zöldséget, húst pöpecül lehet benne sütni. Sőt van, aki sütiket is nyom benne eredményesen. Én főleg halat+zöld köretet nyomatok, de azokon mindig elámulok, hogy mennyire baromi jó lett! :)


ubyegon2
(nagyúr)
Blog

jaa ezeket csak bátorításnak írtam én is

Nem jött be! :N Sokan totál alkalmatlanok a sütésre-főzésre, viszont egy ilyen airfryer nekik is tökéletes lehet, mert tényleg csak kiveszi az ember az alapanyagot mondjuk a fagyasztóból és különösebb előkészületek nélkül 15-20 perc múlva egész ízletes kaja lesz a tányérján. A 10-50 órás előkészítést igénylő étkek esetén már annyira nem emelkedik ki ezen eszköz előnye, főleg nem az időspórolás és egyszerűség nem áll fenn. ;)


DamianB
(őstag)

háztartási gép csoportban egyszer beszéltek róla nekem is onnan volt ismerős . lassan harmadik órája sül a hús már levettem 130 fokra aluminium foilaba van csavarva


ernyo15
(csendes tag)

A 10-50 órás előkészítést igénylő étkek esetén már annyira nem emelkedik ki ezen eszköz előnye, főleg nem az időspórolás és egyszerűség nem áll fenn.

Hogy úgy mondjam engem sem hozott tűzbe az órákig tartó (azért van amit elég sokkal kevesebb ideig) előfőzés módszere, mi sem használjuk mindenhez de nincs vele sok pepecselés. Az alapanyagokat egyébként is elő kell készíteni a normál sütés főzéshez, ennél plusz levákumozod egy tasakban fűszerezve pácolva majd vizet öntesz egy edénybe beállítod a sous vide rúdon a hőmérsékletet és időt és magára hagyod hogy végezze a dolgát. Amikor elkészült lehűtöd a tasakokat és vagy hűtőbe vagy fagyasztóba teszed (sokkal tovább tárolható mint a nyers hús) vagy sütsz rá kérget serpenyőben vagy sütőben húsok esetében. Így volt elég a 10 perc az oldalasnak (csak pirítani kellett) az AirFryerben a normál sütős minimum 60-90 perccel szemben. Zöldségeket is lehet szuvidálni, utána csak egy kis vajon "megkapatni". Mivel külön tasakokban van az élelmiszer ami hasonló hőmérsékletet és időt kíván többfélét is csinálhatsz egyszerre nem veszik át egymás aromáját, lesz több különböző előkészített ételed aminek elég pár perc amikor fogyasztani akarod. Nyilván amit egyébként sem kell órákig sütni nem érdemes szuvidálni.
Szóval a szuvidálás mondhatni előkészítése az ételnek mint mikor bolti elősütött krumplit használunk a fagyasztóból kivéve, mivel elő van sütve nyilván néhány perc alatt elkészül.
Bocs hogy ilyen hosszú lére engedtem.
#295 DamianB
Megírhatnád milyen lett az oldalas és hogy miért kellett olyan sokáig sütni, nem puhult meg hamarabb? Remélem azért megérte és nagyon finom csontról omlós lett.


ubyegon2
(nagyúr)
Blog

Bocs hogy ilyen hosszú lére engedtem.

Talán itt az a jó, minél hosszabb lére van engedve, főleg az ilyen nem mindennapi módszere esetén! Köszi a tájékoztatót, elég érdekes volt, de tuti nem szaladok ezért a suido rúdért. ;]

(#295) DamianB

Ez a 3. órája sülő oldalas engem is érdekelne, elég soknak tűnik az idő mondjuk egy egész csirkéhez mérten.

[ Szerkesztve ]


DamianB
(őstag)

Bocsi nem írtam meg itt is fenn áll az ami más ételeknél hogy gyorsabb a gép egy receptet követtem ami ennyit írt . Túl sült 3 óra helyett egy orára fogom állítani legközelebb. Öszinte leszek nem sikerült túl jól. :O


fradi81
(veterán)

Írtam a princess supportnak a gőz Probléma miatt, a válaszuk. Elvileg normális.


Jofi81
(őstag)

Miben más (ha más) egy ilyen forrólevegős sütő, mit mondjuk egy ilyen "légkeveréses főzőedény"?

üzenetek