[Re:] [ubyegon2:] Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


ernyo15
(csendes tag)

Szia. Én "sajnos" még csak "szuvidált" oldalast sütöttem benne, annak elég volt 10 perc 180-200 °C -on. A párom rákattant a sous vide alkalmazására, egy aldis sous vide rúddal 14-16 óra hosszáig 76 °C-on szuvidálta az oldalast.
Most a neten keresve találtam ezt a receptet, ha még lesz időd pácolásra hátha jó kiindulásnak:
Mézben pácolt BBQ sertés
Hozzávalók:
600 g sertés oldalas
1 üveg BBQ szósz
3 evőkanál méz
1 evőkanál barnacukor
fél evőkanál szódabikarbóna
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál vörösbor
2 evőkanál szezámolaj
só, bors
Elkészítés: A sertés szeleteket sózzuk, borsozzuk. Egy kis tálban keverjük össze a mézet, a barnacukrot, a szódabikarbónát, a szójaszószt, a vörösbort és a szezámolajat. Pácoljuk be a sertés szeleteket és hagyjuk a hűtőben 8 órára. Melegítsük elő az olajnélküli fritőzt 200 °C-ra. Helyezzük a sertés szeleteket a sütőkosarába és állítsuk az időzítőt 10-12 percre. Vegyük ki a hússzeleteket és kenjük be barbecue szósszal majd kapcsoljuk a termosztátot 160 fokra. Süssük további 10 percig, amíg vöröses ropogós kérget kapunk.

Ez egy külföldi recept (Google fordító a barátom):
[link] A hőfok 350°F= 176.6667°C kb. 35 perc.

üzenetek