üzenetek

hozzászólások


ssarosi
(tag)

Sajnos nem tudok angolul, de ezt találtam a Mikrotik fórumon.
Pont ezt a modult próbálta valaki (Huawei HPSP2120):

http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=67543

Az 5. hozzászólás mrz-től, mintha azt írná, hogy csak a saját moduljával működik, amit nem is gyártottak vagy már nem gyártanak, de ez egy 2012-es hozzászólás.


ssarosi
(tag)

Itt meg a végén írja a kompatibilis modulokat.

http://wiki.mikrotik.com/wiki/MikroTik_SFP_module_compatibility_table#S-GPON-ONU

Akkor már megint em értek semmit. Szerepel benne a Huawei is.


dchard
(veterán)
Blog

A második linken lévő jónak tűnik.

Tisztázzunk valamit az SFP-vel kapcsolatban. Az SFP csak a fizikai média illesztést végzi el. Tehát te egy mikrotik eszközbe, ami ugye giga ethernet médiára van felkészítve, a GPON modult hiába dugod, nyilván nem fog működni, egyik sem és sehogy sem. Ahhoz olyan eszközbe kell dugni ezt az SFP-t, ami ismeri a GPON közeghozzáférési réteget (MAC). Az SFP csak egy kompatibilis fizikai interfész, nem foglalkozik azzal, hogy az adatok hogy vannak beágyazva.

Tehát még egyszer: a GPON SFP modult GPON-ra felkészítet eszközbe és portba kell dugni. Sima switch vagy router SFP portjába hiába is dugod.

MOD:

Áhhá, megvan a megfejtés. --> http://mt.lv/gpon

"The GPON ONU integrates GPON OMCI Stack"

Tehát a lényeg az, hogy pontosan ez a Mikrotik SFP GPON ONU modul plusz egy bármilyen SFP-vel ellátott routerboard képes egy GPON ONT-t alkotni.

Dchard

[ Szerkesztve ]


Balrog
(tag)
Blog

Két hét után újra itt. Bevizsgálták a vonalunkat, de valószínűleg csak a központból, mert nem jöttek házhoz, és itt nem végeztek méréseket.

Az ügyfélszolgálatos hölgy azt mondta, hogy vonalunk maximum 15Mbps-os sebességet bír ADSL2+ technológiával és mivel nem éri el a 20Mbps-ot, nem is válthatunk nagyobbra.

Megkérdeztem, hogy akkor válthatnánk-e VDSL-re mivel, hogy Kiskunfélegyházán már elérhető. Erre azt a választ kaptam, hogy a bemérés alapján csak az ADSL2+ érhető el a vonalunkon és nem tudunk váltani VDSL-re mindaddig ameddig itt a város szélén is fel nem fejlesztik a hálózatot VDSL képesre. Kérte, hogy legyek türelemmel, mivel ha a városban már elérhető a VDSL akkor valószínűleg hamarosan az itt a város szélén is elérhetővé válik. Nem tudom ebben mennyire reménykedjek.

Már azon is gondolkoztam, hogy esetleg itt a környékbeliekkel együtt be kellene adni egy kérvényt, hogy fejlesszék a hálózatot VDSL képesre, de nem tudom elérnénk-e vele bármit is.

[ Szerkesztve ]


btz
(addikt)
Blog

Nekem is nagyon sokáig azt mondták, hogy 20 megabit adsl2+ a maximum, telefonon, facebookos és emailes megkeresésben is, pedig tisztában voltam vele hogy vdsl2-t 2012-ben kiépítették és megfelelő távolságra vagyok az 50 megabites csomaghoz is, akár bonding nélkül, szerencsére sikerült hozzáértő segítségét is igénybe vennem, aki megerősített abban hogy jól gondolom. Most raknak majd át 50 megabites vdsl2-re, igaz várnom kell mert megakadt a rendelésem a rendaszerben, de pár napon belül elérhető lesz.
Persze lehet hogy a te esetetben a távolság vagy egyéb tényező miatt "téleg" nem akarnak vagy tudnak átrakni, de azért írtam le az én történetem példának, hogy nem mindig úgy van, ahogy a telefonban állítják, akár több helyről többen is, szerencsére meg voltam győződve a lehetőségeimről, és sikerült olyanokkal is beszélnem akik tisztában vannak a helyi lehetőségekkel, és ők megerősítettek, hogy lehetséges a vdsl2 akár 50 megabittel is.

[ Szerkesztve ]


DJMDJM
(tag)

Most adtam be én is az igényt VDSL-re, azért is tévedtem ide erre a fórumra újfent, mert nem értem, hogy miért megy ez ilyen nehezen. Miért nem akarják adni a VDSL-t, nekem is azt mondták a T-pontban, hogy csak adsl mehet, de tudom, hogy van VDSL, a T oldalalán is fent van. A cégünk T-s kapcsolattartója is megerősítette, hogy van rá lehetőség a címemen. Mivel nem hagytam magam lerázni a T-pontos hölgy által, ezért felhívott vmi műszakos kollégát és Ő is megerősítette, hogy van VDSL, de lehet csak a 20/1 megy. Ez a T-nek új bekötés lenne, kvázi új ügyfél lennék nekik, mert a meglévő ADSL (ami Inveteles T területen) mellé szeretnék még egy vonalat. Ami miatt billentyűzetet ragadtam, azaz, hogy nem értem, hogy miért kell erőlködnünk, nekünk bizonygatnunk, hogy van lehetőség rá, adjátok és fizetünk érte nem is keveset. Nem eladó a termék, vagy gondok vannak vele és ezért nem akarják adni? Vagy dolgozni nem akarnak vagy mint régen vkit korrumpálni kellene és máris olajozottan működne a dolog? Ha erre tudtok válaszolni, szívesen veszem, mert tényleg kíváncsi vagyok, nem lovaltam bele magam, ha nem jön össze, hát nem jön össze, csak nem értem, hogy minek reklámoznak orrvérzésig, de ha ügyfél jelentkezik, akkor ez miért tűnik úgy, mintha nyűg lenne nekik. Vagy csak rosszul látok vmit? Bocs, megszaladt.
Technikai kérdés, kb. 650 m-re vagyok a DSLAM-tól, van esély a 30Mbit-re? Igazság szerint a magasabb feltöltés kellene, ha ez 20/5 lenne is maximálisan elégedett lennék.


dchard
(veterán)
Blog

650 méteren az 50/15 is esélyes, a 30/5 az tuti (hacsak nincs valami komoly vonalhiba).

Dchard


DJMDJM
(tag)

Köszönöm a választ. Ez jó hír, ezért is nem értem a hozzáállásukat.
Lehet hülyeséget kérdezek, de megkönnyítené az életem. Van-e olyan modem ami összetudná fogni a 2 vonalat (egy adsl-t és a vdsl-t) és a routerbe (ami egy pc mikrotikkal) egy etherneten csatlakozna. Egyáltalán 2 pppoe tunnel mehetne-e egy hálókártyán keresztül egyszerre.


Gézengúz
(addikt)

Amiről Te beszélsz az a bonding!

Nemrég volt rá élő példa!

[link]


DJMDJM
(tag)

Nem erre gondoltam (nekem 2 különböző szolgáltatótól lesz netem, egyik marad adsl, az új lesz vdsl, ezeket szeretném vhogy összefogni, ez ugye 2 különböző pppoe kapcsolat), de ez sem rossz. Ezt a bondingot hogy lehet kijárni a szolgáltatónál, mennyiért adják? 50/15-ös csomagot nem is látok T-nél. Alapból ezt a ZTE eszközt adják vagy milyen eszközt adnak most?

[ Szerkesztve ]


DJMDJM
(tag)

Egyébként VDSL2-re melyik a legjobb eszköz amit kaphatok, amihez érdemes volna ragaszkodnom?
A zte h368n ami tud bondingot is, még akkor is, ha az nem lesz? Vagy Huawei, esetleg a speedport?


btz
(addikt)
Blog

Telekomnál aztán ragaszkodhatsz, kb azt adnak ami raktáron van és kiszolgálja az adott csomagot.


DJMDJM
(tag)

Azért megpróbálnám. :))
Ezért próbálnék kicsit felkészültebb lenni, mire jön a kolléga.


Zimi91
(tag)

Sziasztok,

a lent látható képek alapján tudnátok tanácsot adni, hogy mekkora lehet a maximális csomag, amit meg tudok rendelni VDSL2-n? Előre is köszönöm!

[ Szerkesztve ]


dchard
(veterán)
Blog

A 30-as biztos, az 50-es kétséges.

Én azt ajánlom rendeld meg a 30-ast, csinálsz róla képet, mi megnézzük és megmondjuk hogy van-e reális esély az 50-re. Felfelé pedig bármikor lehet váltani.

Dchard


Zimi91
(tag)

Rendben, köszönöm a gyors választ! :)


Alteran-IT
(őstag)

Sziasztok!

Valakinek nincs meg véletlenül a DSL 360R T1 modem gyári firmware-je? A D-Link weboldalán már egy jó ideje elérhetetlen és szerintem nem is lesz elérhető, máshol meg nem találtam.


taki01
(őstag)

Ha jól emlékszem ez az [link]


Alteran-IT
(őstag)

Igen, ez az, köszönöm szépen!


PistiSan
(addikt)

Talán nem annyira off itt.

Sima ADSL 10/0,5mbps

Miért lehet az, hogy feltöltés közben szinte megszakad a netem?
Amikor bekötötték nem volt vele gond, most ha feltöltök valamit a netre, mondjuk youtubera egy videót, vagy egy fájlt akkor nem lehet netezni sem, egyszerűen lehal teljesena net, a feltöltés ugyan úgy megy tovább, ha befejezte a feltöltést ismét minden szuper.
Sávszélesség megvan ha mérek mindig.

üzenetek