üzenetek

hozzászólások


qnadam
(veterán)

három éve még feleennyiért vettem a hs1000-et, annyiért már nem nagyon kapsz ilyet, de a duplája azért túlzás. mondjuk ebayen már akkor is jóval drágábban ment minden ilyesmi.


Gyok2
(aktív tag)

OK, köszi, és egyébként, a célnak megfelel? :)


qnadam
(veterán)

ha szerencsésen alakulnak a körülmények, előfordulhat. én nem használnék ilyet, de nekem van két dv és egy d8 kamerám, egy dvd felvevőm meg egy blackmagic digitalizálóm otthon :)


Gyok2
(aktív tag)

És, mik azok a körülmények? :)
Pár dologba beruháznék, de akkor legyen tényleg jó.

[ Szerkesztve ]


sherlock82
(senior tag)

Ez mondjuk igaz. :)
Vennem kell egy olyan vhs lejátszót amihez tudom ezt csatlakoztatni. :)


qnadam
(veterán)

eh, most nézem, hogy elkavarodtam a hozzászólások között, az olcsó usb digitalizálóra írtam volna, hogy megfelelő körülmények esetén lehet jó :D sorry.
a hs1000 jó cucc, de utána vettem egy jvc-t is, aminek jobban tetszik a képe, viszont van kazetta, ami mégis a panával ad jobb eredményt...
viszont ha csúcsminőségre hajtasz, próbáld meg ezt. utána mindenképp számolj be :D


garga01
(senior tag)
Blog

Jóég, csak a folyamatábrát nyitottam meg, az is egy estés olvasmány kb. :D


qnadam
(veterán)

igen, az ijesztő. viszont azt írja a wiki, hogy

Q How complex is using vhs-decode and its tool suite?
Setup normally takes under an hour for hardware and software.
Capturing an FM RF signal is just one click or command.
Decoding is just one command.
TBC to normal video is just one command.
ld-analyse is GUI based and all ld-tools are practically 1 single command for processing the TBC files.
Overall very simple operation copy, paste, edit and run and come back the next day.

ez alapján azért most elkezdett érdekelni, főleg azért, mert a folyamat nem nagyon háklis a lejátszóra, ha a tracking megvan, kb nyert ügy.


Gyok2
(aktív tag)

OK, köszi. Másik kérdés, mivel jobb egy ilyen, mint a párezres easycap-ek?
[link]
[link]


Aureal
(senior tag)

Egy ismerős vett egy Avermediat. [link]

Komponens bemenetre ehhez értelmes lehet ilyen scart konverter neki [link] vagy próbálkozzon rögtön scart/hdmi-vel? [link]
Próbál már vki hasonló dolgokat?

[ Szerkesztve ]


garga01
(senior tag)
Blog

Attól függ, VHS-t akar/sz digitalizálni vele? Mert akkor a komponens kábel felejtős, a videómagnók nem adnak ki ilyen jelet. Kompozit és S-video amit produkálni tudnak.
A scart-hdmi adapterek, ha nincs feltüntetve külön, csakis kompozit (sárga színnel jelölt rca kábel) jelet tudnak fogadni, viszont a videóhoz nem igazán javasoltak ezek, frame drop lesz velük. Érdemes itt a topikban, vagy a másikban visszaolvasni.

[ Szerkesztve ]


Aureal
(senior tag)

Persze, vhs-hez kell neki (és már megvan az eszköz, az Avermedia).
Vmi rémlett nekem is, hogy a komponens jel az elvileg digitális a dvd-k idejéből (én sose használtam mondjuk), de azon a scart átalakítón meglepődtem, mert csak kompozit + audio átalakítósakat láttam belőlük, viszont a Conrad meg csak nem merne hülyeséget árulni (elvileg). De akkor hogy van ott az az R-G-B csatlakozó? :F Vagy ennek a VGA moncsikhoz volna köze? Olyat is láttam nemrég, hogy scart/vga végű kanóc amivel pc monitoron lehetne scart kimenetű eszközök műsorát bámulni. Van is rá bekötési rajz net szerte…

https://www.delock.com/produkt/65028/merkmale.html?setLanguage=un


garga01
(senior tag)
Blog

Nem hülyeséget árul a Conrad, csak nem erre való. Ahogy írtad, van pl. olyan DVD, meg konzolok amik tudnak komponens jelet kiadni.
Meg te kevered a dolgokat, az RGB jel NEM komponens. Az komponens kábelen az a 3 színű csatlakozón nem a 3 szín van, hanem az YPbPr jelek.
(De ha RGB lenne, akkor se tudnád semmire se használni, mert a VHS magnók nem adnak RGB jelet.)
A VGA-scart témát ne keverjük ide, az sem annyira triviális. Hiába veszed meg a kábelt, ott a monitornak kell támogatni a megfelelő felbontást és szabványt, hogy működjön is vele.

A legegyszerűbb, ha veszel egy olyan DVD írót, aminek van HDMI kimenete, itt ha visszaolvasol találsz javaslatokat. pl. Panasonic egy javasolt. Ebbe bedugod scarton vagy rca-n a VHS magnót, majd a DVD felvevő HDMI kimenetét az Avermediaba. Sokkal jobb, mint ezek a scart-hdmi konvertálók.
Viszont azt nem írtad megvan-e már a videó, ha igen mi a márkája, típusa?


Aureal
(senior tag)

Vmit te is keversz, nem nekem kell, én már túl vagyok ezeken…
A haveromnak Avermedia digitalizálója van (már megvan). És így ötlött fel, hogy ezzel nem csak digi tv adásokat, de akár vhs-ről kijátszott dolgokat is tudna felvenni. De ugye a linkelt capture eszköz hdmi vagy tartozékával kiegészítve komponens jeleket fogad és ahhoz vmi még kéne. Én hdmis rögzítővel még nem foglalkoztam és már nem foglalkozom vhs mókolással sem, mert nálam már nincs mit mókolni régen ami vhs. Ami meg fontosabb műsor, a tv úgy is megismétli vagy le lehet tölteni naprakészebb minőségben. A havernak meg főként sportműsorok pihennek vhs-en archivba, had kínlódjon velük, én nem csinálok már senkinek vhs rögzítést. Kiábrándító minőség a HD, 4K világában és leginkább vissza se nézi az ember sosem, csak örül, hogy eltette digitálisan az unokáknak (akik pont ke fogják tojni egyébként…) :))
Csak próbáltam tanácsot kérni, hogy a haver ne költse feleslegesen a pénzt, mint az Avermediára is.
Esetleg ennyiért ezt még mondhatom akkor neki, bár szokás szerint távvez nincs hozzá, de van komponens kimenete és s-video bemenete. Mármint nem discre rögzíteni, csak beiktatva átjátszani az Avermediahoz? [link]

[ Szerkesztve ]


garga01
(senior tag)
Blog

Nem derül ki én mit keverek, te keverted az RGB-t a komponenssel.
A DVD felvevőn csak át kell vezetni a jelet, igen; de ezt írtam le én is előzőleg.
Csak ha már van HDMI kimenetes DVD felvevő, sokkal több értelme van annak, mint a komponenssel foglalkozni. Táv nélkül meg ne is vedd meg, mert ha nem jó a felbontás vagy épp rossz kimenet van beállítva, esélytelen h átállítsd.
Szóval így:
VHS -> kompzit (sárga RCA+hang) / s-video (s-video+hang rca -> DVD felvevő -> HDMI -> Avermedia


cocka
(veterán)

Nekem van ilyesmi, de talán jobb ennél. Avermedia C285. Viszont amit utálok az Avermediában, hogy kb. az összes ennél későbbi eszközükhöz nincs normális használati útmutató, ami van az is szűkszavú és kb. csak attól terjedelmesek, hogy le van fordítva ugyanaz a kb. 8-10 oldal vagy 10 nyelvre. Abból a 8-10 oldalból pedig semmit nem tudsz meg.

Egy másik hasonlóan kicsi, PC-free móddal rendelkező felvevőnél csak a honlapról egy félreeső helyen lehet megtudni, hogy csak 128 gigás microsdt támogat. (itt FAT32-t vagy exFAT-ot javasolnak)

Ennek a másiknak meg a dobozáról meg a bemutató videójából tudod meg, hogy csak 32 gigás SD-t támogat és azt is csak FAT32-re formázva és kártyás módban csak 720p-ben képes venni.

Mivel a memóriakártyák még a pendrive-okhoz képest is full megbízhatatlanok, gondolom ezért nem javasolják az NTFS formátumot rájuk.

Szerintem ultrakínos, hogy alapvető infókat nem lehet megtudni ezeknek az eszközöknek a használati útmutatóiból.

Pl. melyik felbontás esetén milyen bitrátával rögzítenek vagy hogy az 50 és 60 fps-en kívül támogatnak-e 24, 25, 30 fps-eket is stb...Melyikben tud csak megjeleníteni és/vagy passthrough-zni és melyikben felvenni?

Ezekre az alapvető kérdésekre azért a C285-nél kitértek, a kisebbeknél nem tudod meg, csak ha konkrétan megkérdezel valakit, aki már használja.

Garga01 jól írta, csak RGB jelet tud komponensre konvertálni. Nekem DVD olvasó-VHS kombóm van és csak DVD módban tud jelet kiadni ezen a kábelen, mert az RGB. (természetesen a kombó cuccnak nincs komponens kimenete)

Én a C285-be raktam SSD-t és arra veszem fel SCART-HDMI átalakítón keresztül a VHS jelet. Szerintem ha itt nem, a másik VHS-es topicban már küldtem is példákat.


Aureal
(senior tag)

Pedig én is úgy tudtam, az Avermedia jól csengő név a digitalizálásban. Ezek szerint felettük is eljárnak az idők. :U


cocka
(veterán)

Ezt mire írtad?


Aureal
(senior tag)

Arra, amit róluk írtál, hogy slendriánok kezdenek lenni.


cocka
(veterán)

A nagyobb baj, hogy ilyeneket olyan nagyon a honlapról se, vagy pl. beleírják a FAQ-ba, ami áll mondjuk 30-40 kérdésből (természetesen mindet nem láthatod egyben) és nyomozzad, hogy melyik helyre írhatták, ha egyáltalán kitértek a fentiekre. :DD

üzenetek