üzenetek

hozzászólások


D1Rect
(félisten)
Blog

hint: a Lego árának nagyját nem a műanyagkockák adják.


Somatom
(addikt)
Blog

Az alapötlet jó, az infó hasznos, de másra számítottam. A PH -n húsz perces videó arról, hogy leírás alapján összeraktál egy játék daruskocsit? Hááát.... Én arra számítottam, hogy az első két perc fog erről szólni, aztán jön a lényeg, a "málnásítás".


direwolf
(őstag)

Nem tartom etikusnak "reklámozni" egy nyíltan szabadalombitorló céget. Még a logójuk tipográfiája is egyezik. Nem tudom miért nem lépnek fel ellenük úgy ahogy más nagyobb márkák teszik. Akármennyiért adja a Lego a játékait, ez egyszerűen pofátlan hamisítás. Amúgy senkinek sem kötelező megvenni a Legot, van más építőkockás játék a piacon. Ha meg annyira egyedi, akkor érthető az ára is, nemde? :U

[ Szerkesztve ]


hulp01
(senior tag)

Érdekes lesz, ha majd ezek a nagyszerű kínai cégek nem tudnak miről koppintani. Akkor ugyanannyiba fog majd kerülni, mint az eredeti Lego. Mondjuk arra is kíváncsi lennék, hogy a felhasznált anyagok tekintetében ugyanolyan körültetkintően járnak-e el, mint a Lego.


Somatom
(addikt)
Blog

Azért nem lépnek fel, mert nem tudnak. Ott a Kínai Nagy Fal. Arról lepattannak az ilyen perek. Megpróbálkozhatnak szankciókkal, de ha bojkottálnák Kínát, akkor talán még a Föld forgása is megállna.


GEIL
(őstag)

:R ennyi....


AxBattler
(félisten)

Lehet egyébként vitázni, hogy mennyire etikus az, amit a Lepin csinál, de azért a Lego is magába nézhetne, hogy mennyire etikus a filléres keletmagyar munkaerő által (Nyíregyházán) előállított filléres fröccsöntött műanyagkockákat olyan szinten túlárazni, hogy azt még az Apple is megirigyelhetné.

Nem, nem érdemes erről vitázni: ez bizony nagyon csúnya nyúlás. Persze a kínaiak mindent másolnak, szóval ezen nincs semmi meglepő...

Hány rosszabb anyagi helyzetben levő gyereknek marad örök álma egy-egy komolyabb készlet... Egy biztos, hogy normál áron soha eszembe nem jutna Legót venni, szóval köszönöm a Lepinnek, hogy lehetővé tette számomra bepótolni azt, ami a gyerekkoromból kimaradt

Sanyarú sorsú gyerekekkel takarózni nem szép dolog, és nem a LEGO hibája, hogy a borsodi lurkók nem kockázhatnak egy nagyot.

+ Sokszor nézegetem a polcra kirakott LEGO dobozokat, és mindig feltűnik, hogy arányaiban jóval olcsóbb, mint az én gyerekkoromban.


Feruendios
(aktív tag)
Blog

Sztem ez tök rendben van. Aki LEGO-t akar vegyen azt, a LEGO értékálló komolyabb szetekket lehet gyüjtő szándékkal is venni... Aki viszont az épités élményét keresi vagy a gyereknek vesz játékot elgondolkoztató a Lepin.


CactuS
(Arcképgyáros)
Blog

Lehet egyébként vitázni, hogy mennyire etikus az, amit a Lepin csinál, de azért a Lego is magába nézhetne, hogy mennyire etikus a filléres keletmagyar munkaerő által (Nyíregyházán) előállított filléres fröccsöntött műanyagkockákat olyan szinten túlárazni, hogy azt még az Apple is megirigyelhetné.

A Lego esetében pont nem filléres fröccsöntött anyagokról van szó. Néhány iparág megirigyelhetné, hogy milyen szigorú szabványok, milyen szűk tűréshatárok (0,002 mm) szerint gyártják ezeket a kockákat. Pont ezért lehetséges az, hogy a 15 éves Lego a mostanival is passzol (mondjuk gyerkőc miatt Duplo esetében pont láttam érdekez lazább/szorosabb kockákat a régiekkel keverve, de azt most ne keverjük ide). Az ilyen pontosságnak pedig ára van, nem egy szimpla fröccsöntés.


AxBattler
(félisten)

+ Ebay-en elég komoly ömlesztett csomagokat lehet kifogni a Hanyatló Nyugatról. ;)


weiss
(addikt)
Blog

A Lego többszörösen túl van árazva, és ne jöjjön senki azzal, hogy ilyen meg olyan passzentos, meg minőségbiztosítás. Egyszer beállítod a gyártósort aztán kész.


dugo_
(veterán)

Egyszer beállítod a gyártósort aztán kész.

Öööö... aha. :D


energy4ever
(addikt)
Blog

Nem tudom mas hogyan van ezzel. De en nem engedtem volna ki a cikket...

Ha csinal valaki egy ceget, elkezdi masolni a gyari PS4-es jatekokat, es rateszi a logojat a kaloz lemwzre az nem warez...? :(

"Hány rosszabb anyagi helyzetben levő gyereknek marad örök álma egy-egy komolyabb készlet..."

Ilyen a vilag. Mit lehet vele csinalni? Hanyan eheznek mikozben Te merehdraga lepin-t veszel, ahelyett, hogy a szegeny gyerekeknek vennek etelt? Ilyen igaz, de ide nem illo baromsagok ezreit enis tudom irni.

Szerintem ez a cikk teljes egeszeben felhaborito, es flame kelto!!!


Saccco
(nagyúr)
Blog

Kopásálló szerszámokkal. :K :U


UnA
(Korrektor)
Blog

Nekem sem tetszik ez a lenyúlás, de ebben igaza volt. Én is láttam már céget belülről, és a fejlesztés általában 1-2 százalék alatt van, tehát ezzel nehéz lenne magyarázni. Amíg el lehet adni ennyiért, addig nem fogják az árakat csökkenteni - logikusan.


.LnB
(titán)
Blog

Pedig nagyon is igaza van a sanyarú sorsú gyerekekkel. Mondom mindezt úgy, hogy egyetlen Lepin szett sincs otthon, de elég sok Lego viszont van. Karácsonyra a fiam most is sok Lego-t kapott (Lego 60051 és Lego 60052-t kapott, plusz síneket hozzá). Nem semmi összeg volt.

Gyerekkoromban sajnos nekem nem sok Lego-m volt, már akkor is baromi drága volt. Ezért is örülök, hogy megvehetem a fiamnak. De az nem kérdés, hogy nagyon túlárazott játék.

A Lepin-nel kapcsolatban a legnagyobb kérdés, hogy mit tartalmazhat az anyag amiből készítik.

(#13) energy4ever A kínai autókról is vannak cikkek, a telefonokról is, azok is mind koppintás. Kínában ez legális.

[ Szerkesztve ]


sto1911
(veterán)
Blog

Aki itt pattog a lepin miatt, az pattogjon már a pl. kínai órás topikban is.


Somatom
(addikt)
Blog

Értem az erkölcsi aggályaidat, de azért nem kéne elkaszálni a projectet. Írtam korábban, hogy ez a kezdés sztem is rosszul sikerült, de a project célja nem a LEGO -nak és utánzatainak az összehasonlítása, hanem a Málna, és a robotizálás. Ha ez a videó a robotizálásról szólt volna, akkor a kutyát sem érdekelte volna, hogy maga a szerkezet milyen alapokból épült.

[ Szerkesztve ]


weiss
(addikt)
Blog

Miért, talán elrohad az acél az ABS-től?


Sethdobaloah
(senior tag)
Blog

lol :)
weiss: igen, kopik a szerszám.

[ Szerkesztve ]


Saccco
(nagyúr)
Blog

A lepin még a sajtófotókat is újrafelhasználja ám. :))


electrodoki
(aktív tag)
Blog

Látom, itt sokan nagyon védik a lego-t.... Nézzetek utána, hogy mit művelnek, utána nyilatkozzatok... És igen, valóban többszörösen túlárazott. Ezt ők is tudják. És abba is gondoljunk bele, ha valaki hasonlóval áll elő, az gonosz, rossz, és silány minőség... Ez olyan, mintha a Ford perelné az összes autógyártót... Gondoljuk már át. Nem mindenkinek telik 30000Ft-os készletre! De az is érdekes, hogy most mindenki arról beszél, hogy ezek a kínai koppintások károsak az egészségre.. LOL. Anno a macskasz@ros homokozóban játszottunk, és felnőttünk. Meg ki tudja milyen műanyagokat vettünk a szánkba. Hagyjuk ezt már. Elnézést, de itt már megint elhatalmasodott a dilettantizmus!

[ Szerkesztve ]


Saccco
(nagyúr)
Blog

Perelhet is, mert mindenki jobbat gyárt, mint ők.

;]


CactuS
(Arcképgyáros)
Blog

A késeidet szoktad élezni vagy legyártották, 'oszt működik?


Saccco
(nagyúr)
Blog

Egyébként igen, mindenki Ford Focust gyárt, tökéletes másolatot, csak a jelet cserélik rajta, nyilván. :U

BTW 1-2 teherautó van ilyen.


.LnB
(titán)
Blog

Engem az nem érdekel, nem az én dolgom. Ezt bokszolja le a két cég. A lényeg itt az, hogy harmad áron lehetne adni a Lego-t is. Jó Kínán kívül harmad ár+liszensz díjak (néhány szett esetében).

Karácsony körül odajött hozzám az asszony és mutatta ezt a Lepin-t. Akkor ezt feleltem neki "Nem fogok a fiamnak kínai szart venni karácsonyra"
Viszont még is csak bassza a csőröm, hogy százezrekért vettem Lego-t már, és lehetett volna ez 30-60 ezer is. :U

Én örülnék neki ha a Lepin elterjedne annyira, hogy a Lego egy kicsit magába nézzen. Persze én ebben nem fogom segíteni a Lepin-t, de élvezném a hozományát. ;]

[ Szerkesztve ]


electrodoki
(aktív tag)
Blog

Ez ennyi. Egyeduralkodó a piacon, és ez pont ahhoz vezet, hogy irreálisan drága! Én LEGO-n nőttem fel, imádtam. De anyámék alig bírták kifizetni. MÁR AKKOR! Ha lenne olcsóbb alternatíva, sokaknak jól jönne sztem...


electrodoki
(aktív tag)
Blog

Látom nem jött le a lényeg. Ugye a Ford gyártott először tömeggyártásban autót... Aztán jött a többi... De látom, sokaknak sok volt az infó :DD


Saccco
(nagyúr)
Blog

Szerintem neked nem jött át, hogy valaki másol egy az egyben, illetve, hogy másik cég is gyárt autót. ;)


weiss
(addikt)
Blog

Almát körtével. A késsel nem folyékony műanyagot vágok.


electrodoki
(aktív tag)
Blog

Édes istenem. Na én itt a témát lezártam :D


Sethdobaloah
(senior tag)
Blog

Hja, de nem is 200 fokos kenyeret, 100 MPa-n...


Saccco
(nagyúr)
Blog

Mutatok példát, hogy értsd:

LEGO 42056:

Lepin 20001:

És mutatok ellenpéldát:
Kockákból van, kompatibilis, de mégis más:
Kazi Tigris

A LEGO nem gyárt katonai témát.


stellaz
(őstag)

Nem hiszem, hogy ilyen cikkekben kellene azzal relativizálni a hamisítást, hogy de hát a Lego is csúnya, mert drágán adja a portékáját...

Egyrészt etikátlan, másrészt butaság.

A Lego legálisan működik, van boltja, központja, minőségellenőrzése, felelősségvállalása, ha valami gebasz van a termékkel, saját ötletei és fejlesztései.

Arról meg ugye nem kell szót ejteni, hogy ezek a termékek nem létszükségletek, nem kenyér vagy gyógyszer, ahol az vélten vagy valósan magas ár felróható. Ez egy minőségi játék, aki akarja megveszi, aki sokalja, az nem, aki meg hamisítványt akar, az meg azt vesz. Csak nem kéne reklámozni és főleg nem úgy, hogy igazából még erkölcsi felhatalmazást is kitaláltok rá.


Somatom
(addikt)
Blog

Mi is történt valójában? A terméket legyártották, kereskedelmi forgalomba hozták. Én egy legálisan elérhető oldalról megrendelem, a bankszámlámról kifizetem, behozatom, levámoltatom, kiszállíttatom. Ebben az egészben én vagyok az etikátlan, mert egy videóban eldicsekszem azzal, hogy össze tudtam rakni?


batmanéhes
(tag)
Blog

azért vannak eltévedt emberek, látom.

nézzetek már magatokba, hogy színtiszta lopást védtek, pláne értetlenül reklámoztok.

a legoról lehetnek elképzeléseitek, de amíg a több tízerer féle elem mindegyikéhez tízezer dolláros szerszámok kellenek, senki nem tudhatja pontosan.

"drága". persze, nézd meg miket árulnak a boltokban milyen pénzekért. a lego egyre olcsóbb.

arról nem is beszélve, hogy ha normálisan játszol vele, akkor majdnem új árban tudod továbbadni.

emellett az én 30 éves legoimmal a gyerekeim is építenek, és talán az ő gyerekeik is.

mindettől függetlenül a szegénység nem ok a lopott holmi támogatására, akár mennyi is az eredeti.

[ Szerkesztve ]


batmanéhes
(tag)
Blog

onnantól, hogy a legális meg az etikus közötti különbség sem világos, elég nehéz lesz közös nevezőt találni ebben az ügyben.


xedos
(addikt)

Ez a lopás mindig előkerül és valahol igaz is... mindig is volt és lesz is!
Autókiállításokon a kínaiak végigmérik az autókat! -ötleteket szednek...
Amúgy a Lepin is csinál saját készleteket:


[link]


.LnB
(titán)
Blog

És rögtön 300 dolcsi felett is van az ára mert saját. :D


batmanéhes
(tag)
Blog

mondjuk így látványra nekem ez is egy konkrét moc-ra hajaz, nem lennék meglepve ha 10$-os instruction alapján lenne "eredeti". de ne legyen igazam és csinálják a sajátokat. a full lopást viszont marha nehéz elnézni.


Saccco
(nagyúr)
Blog

Szerintem nem saját az, se.

szerk.:
(#40) batmanéhes:
Igazad lett.

[ Szerkesztve ]


hulp01
(senior tag)

A gond a pofátlan nyúlással van. Ha jól tudom a Lego szabadalma már lejárt, szóval bárki gyárthat a Legoval kompatibilis építőjátékot. És mivel a Lego portfóliója korlátozott, a kockák meg végtelen számban illeszthetők össze, simán csinálhatnának teljesen más termékeket. De ezek egy az egyben alkatrész szinten másolják a Lego készleteit. Még a dobozgrafika is ugyanaz. Csinálhattak volna egy másik supercart, nem pont ezt a Porschet. Csak ugye ahhoz már kellett volna valami fejlesztés. És akkor máris nem ennyibe kerülne a termék. Szóval így nem nehéz a másik alá ígérni.
Dehát erről szól a kinai gazdasági csoda egészen addig, amíg van kiről másolni. A sok profitéhes nyugati cég meg asszisztál hozzá (vagy önként dalolva, vagy kényszerből).


.DLL
(veterán)
Blog

Wow, ez jó! (Tesla Semi készlet mikor jön? :D)
-szerk. na kiderült ez is nyúlás

[ Szerkesztve ]


Sethdobaloah
(senior tag)
Blog

ezek az "eredeti"-k általában valami MOC koppintások. Nincsenek nekik mérnökeik tervezni.
szerk: lemaradtam

[ Szerkesztve ]


Balika911
(félisten)

Google képkeresés a LEGO MOC Truck kifejezésre, ezután alig kellett scrollozni, hogy feljöjjön ez.

szerk: Volt már, látom.

[ Szerkesztve ]


DeFranco
(nagyúr)
Blog

komolyan nem értelek, hát robotot akart építeni de a gyerekeket éhezteti a lego régenisdrágavót rendelek bosszúlepint. kisért a múlt pipára gyújt a sherwoodi erdőben robin hood.

az önkéntes főszerkesztő meg kirakja címlapra mer' uborkaszezon van egész nap minden nap ebben meg legalább van robot, de az adblokkert kérem kaccsojjaki mer' csúnya lopás.

[ Szerkesztve ]


Somatom
(addikt)
Blog

Mitől lenne illegális? Sztem attól, hogy egy szükséges jogkörrel rendelkező hatóság megállapítja róla, hogy az. A LEGO feladata pedig az lenne, hogy felhívja a hatóság figyelmét a vélt jogsértésre. Nem léteznek ilyen hatóságok? Nincs lehetőségük akár a teljes Aliexpress blokkolására? Hogy juthatott el hozzám egy ilyen termék a fél világon keresztül? Ha én azt feltételezem, hogy a termék illegális, akkor ebből az következik, hogy ezek a hatóságok vagy nem tartják annak, vagy hanyagul végezték a munkájukat. Hmmm... Tudja valaki, hogy az etika jegyében mely hatóságok ellen kéne feljelentést tennem? Egyáltalán miből kéne feltételeznem, hogy rosszul végzik a dolgukat, nem pedig egyszerűen arról van szó, hogy a termék, ami rajtuk (pl. vámhivatal) keresztül, legálisan került hozzám, az legális? Akkor viszont miért ne dicsekedhetnék vele egy videóban?


.DLL
(veterán)
Blog

"bosszúlepint" - meghaltam :DDD


batmanéhes
(tag)
Blog

visszautalnék arra a posztra, amire ezt az értelmetlenséget reagáltad, és több szót nem is szánnék rád.


.mf
(veterán)

Hogy egy kis más téma is legyen:

"nekiállok mindenféle jópofa dolgokat építeni belőle - például a videón is bemutatott gitárpengető robotot mindenképp össze szeretném rakni."

Hajrá ;]

üzenetek