üzenetek

hozzászólások


Lackooo84
(nagyúr)

VoLTE/VoWIFI aktiválása - Vodafone, DIGI, Telekom, Telenor

MIELŐTT BÁRKI NEKIÁLLNA MÓKOLNI, TWRP-BEN EGY EFS PARTÍCIÓ MENTÉST CSINÁLJATOK!!!!!!!

Elvileg a legtöbb TWRP támogatja, de az Orangefox az tuti.

Még egy fontos dolog, hogy mindenképpen MIUI rendszeren csináljátok meg a leírtakat, ha meglesz a VoLTE/VoWIFI aktív profilos EFS mentésünk, utána (elvileg) bármilyen romra át lehet vinni a beállításokat, de ennek tesztelését rátok bízom. Én Havoc-ra simán át tudtam vinni/be tudtam tölteni.

Adb, nyitott bootloader, root sajnos kell. Ami kell még:

- Qualcomm driver 1.00.37
- QPST PDC tool
- VoLTE/VoWifi MIUI installer

Először is bootoljátok a telefont TWRP-be, telepítsétek a VoLTE/VoWifi MIUI installer.zip-et, és csináljátok meg az EFS partíció backup mentését!

Telepítsétek fel az adb-t és a drivereit (ha valakinek nem lenne még fent).

A telefonon keressétek meg a data/misc/radio/modem_config mappát, és töröljétek ki.

Töltsétek le a redmi4xvolte.bin fájlt, majd másoljátok az adb mappájába, nyissatok egy cmd-t, és a telefon bekapcsolt állapotában mehetnek a következő parancsok:

adb reboot bootloader
fastboot flash modem redmi4xvolte.bin
fastboot reboot

Ezután telepíteni kell Qualcomm drivert majd indítsátok újra a PC-t. Majd a telefon tárcsázójába üssétek be a *#*#13491#*#* kódot és ott válasszátok a felső "diag,serial_smd,adb" opciót, majd ezután egy USB kábellel dugjátok rá a telefont a PC-re.

Elvileg ekkor telepítésre kerülnek a készülék komponensei. Ha minden jól megy, akkor a következőket kell látnotok az eszközkezelőben:

Ha minden okés, akkor ismét üssétek be a tárcsázóba a kódot, majd nyomjatok az "MTP,ADB"-re, majd reboot.

Telepítsétek a QPST toolt, majd ha települt, a (Win 10-en) C:/Program Files (x86)/Qualcomm/QPST/bin mappában találjátok a PDC toolt, nyissátok meg.

Telefon legyen rádugva a PC-re, és cmd-be (ugye nem zártátok be) pötyögjétek be a következő parancsokat:

adb shell
su (ha még soha nem tettük meg eddig, itt root jogokat kell adnunk a héjnak a készüléken, engedjük)
setprop sys.usb.config diag,serial_smd,rmnet_ipa,adb

Ezután a PDC toolban meg kell jelenjen a készülék Qualcomm Wireless HS-USB Ethernet Adapter 9091 néven, nyomjatok rá. Commercial-VF_Turkey profilon jobb klikk -> SetSelectedConfig -> sub0 majd sub1, majd alul nyomjatok az ACTIVATE gombra.

VoWIFI beállítása:

A Beállítások -> Sim-kártyák és mobilhálózatok -> SIM kártya -> A hozzáférési pontok nevei menüben nyomjatok alul a "visszaállítás" gombra. (Ekkor meg kell, hogy jelenjen az állapotsávon a VoLTE ikon).

A Beállítások -> Sim-kártyák és mobilhálózatok menüben kapcsoljátok be a "Híváskezdeményezés Wi-Fi használatával" opciót.

A Beállítások -> ...Továbbiak -> Wi-Fi hívás -> Híváspreferencia menüben válasszátok a "Wi-Fi előnyben részesítése" opciót.

Értesítési sáv ikonja nincsen, de a Wi-Fi hívás bekapcsolása után el kell tűnjön a VoLTE ikon, ami azt jelenti, hogy átváltott a készülék VoWIFI-re és ha csináltok egy próbahívást mondjuk a 1272-re akkor a hívószám mellett meg kell jelennie a VoWIFI ikonnak (lásd kép).

Ezen a készüléken valamiért repülő módban nem működik a VoWIFI, de ez ne tévesszen meg senkit, attól még rendesen működik.

Sajnos a Vodafone és a DIGI VoLTE mókolást nem lehet profilcsere nélkül megoldani, a Telekom-Telenor VoLTE természetesen működik enélkül is, a zip telepítős módszerrel.

Ha így a profilt beaktiválva csinálunk egy EFS mentést, utána ha bármi történne már nem kell ez a sok szarakodás, elég az EFS mentést betölteni, és menni fog a VoLTE/VoWIFI.


üzenetek