üzenetek

hozzászólások


Landsmann
(addikt)

A Lidl-ben vettem egy powerbankot. 10000 mAh-s. Elméletileg 3-szor lehetne feltölteni a telefont vele. Feltöltöttem 100 %-ra, majd a telefont töltöttem róla. A telefon 18-19 %-ig volt merülve. A gyári töltővel olyan 3-3,5 óra alatt szokott feltöltődni. Mondjuk azt sem teljesen értem, miért nem azonos a töltési idő amikor a merülés mértéke is azonos, na mindegy. Szóval a powerbankról valamivel több mint 3,5 óra alatt töltődött 100 %-ra. A powerbank 73 %-ig merült. Ma ismét telefon töltés, 19 %-ról indult a táplálás. 2,5 óra alatt felkongatta 100 %-ra. Nem tudom hogy csinálta, hiszen ennyi idő alatt a hálózati töltővel sem tudom feltölteni. Powerbank 45 %-on áll. Majd a harmadik töltés lesz az érdekes, hogy felmegy-e 100 %-ig. Mindegyik töltés esetén a gyári töltő kábelét használtam. Mondjuk a kábelen is sok múlik. Jómultkorában navigációra használtam atelefont. Kocsiba az USB csatlakozóba bedugva, a telefon 89 %-on állt induláskor. Megtettem 330 km-t, nemhogy töltődött volna, hanem nmerült a telefon. Mire haza értünk, már csak 30 % körül volt. Pedig korábban azzal az USB kábellel jó volt. Vettem egy jó minőségűt, majdnem 2000 Ft volt. Na, azzal nincs ilyen gond. Múltkor is ugyanez az útvonal. Igaz, 90 % körül volt a töltöttség, de olyan 100 km megtétele után fullra töltötte.
Amikor töltési problémák vannak, a töltőkábelt kell először szemügyre venni. Rendeltem ezt a mágneses csatlakozású kábelt. Elméletileg praktikus, mert nem rántja le az ember a telefont, ha töltőn van, akkor sincs gond ha felkapja, mert automatikusan lecsatlakozik. Na, ezzel a kábellel sem lehet normálisan tölteni. Megmértem, nagyon sokszor 150-1710-230 mA-el töltött. Így kell egy fél nap a teljes töltéshez. A gyári kábellel 0,9-1A töltőáram. A mási kábellel meg a 150 mA és 800 mA között mindent mértem. Lehet szakadt a szála és amiatt volt ilyen szélsőséges. De ezen a 2,5 óra töltési időn meglepődtem. A felhasznált energia nagyjából azonos a két töltés alatt, hiszen az elsőnél 27, a másodiknál 28 %-ot csökkent a powerbank kapacitása.
Mindazonáltal teljesen elégedett vagyok a telefonnal. Korábban voltak néha olyan apró hibák, hogy főleg a telefonálás befejezése után mikor akijelzőt lezártam, vagy magától elsőtétült és fel akartam oldani, nem történt semmi. Se ujjlenyomatra, se az oldalsó gombra nem kapcsolta be akijelző világítást és nem oldotta fel a telefont. Ilyenkor kb fél perc után tért magához. DE ez a hiba már vagy 3 hónapja megszűnt. Gondolom valami frissítéssel orvosolták a hibát.
Olvasgatva a MIUI topicot, nem tudom, hogy kell-e nekem a MIUI12. Eddig inkább csak panaszt olvastam róla. Alapjaiban szól bele dolgokba és nem, vagy csak trükkökkel lehet rávenni a telefont, hogy a korábbi elvárásoknak megfelelően működjön. (pl energiatakarékosság) A csicsával nem biztos, hogy jön annyi használható plusz, mint amennyi bosszantó dolog.

üzenetek