üzenetek

hozzászólások


Starchm
(őstag)

Nem tudom mennyire vagy custom romolgatásban. De van olyan csere kijelző ami nem megy custom rommal:D
Sajnos ebayről/ aliexpressről elég 50-50% h megy-e vagy sem.


kano
(nagyúr)

Ez üveg vagy fólia? Mert én fóliának gondolom, de akkor mennyire védhet ez leeséskor? :F
Köszi!


lemmy71
(őstag)

Ez valami teflon folia, pontosan nem tudom mi de nem üveg. Én már évek óta ezt használom és én a telefont nem babusgatom néha a műhelyben rá esik ez az :DDD Ez a folia nem olyan rideg és valószínűleg ezért jobban elnyeli az ütődést, így jobban véd. A kijelzőt szépen eltakarja nem úgy mint az üveg fóliák amik hagynak egy keskeny sávot védetlenül a kijelző szélein és általában onnan indul a repedés.
Kép1
Kép2
A második képnél durván 5 méteres magasságból esett le a készülék ;]

[ Szerkesztve ]


Starchm
(őstag)

A hátlap pl a z2pro-nál is hamarabb törik mint az előlap :D Nálam elég volt 30cm is a hátlap töréshez...


lemmy71
(őstag)

Esetleg a Lenovo Z5S ről nem tudsz valamit, Bl nyitás magyarosított rom stb. Mert úgy döntöttem csak az lesz a befutó a lányom szülinapjára, az "umi supi" megérett már egy cserére. Bár el kell mondanom hogy a sok negatív kritika ellenére, nagyon jó kis készülék, semmi lag - bug kiválló kamera izmos aksi és meglepően gyors, de sajnos az után gyártott kijelző az már illúzió romboló.

[ Szerkesztve ]


Starchm
(őstag)

Nem láttam még róla semmit. De az unlock az biztos könnyen meglesz kód nélkül, a rom készités meg kernel source nélkül elég nehéz lesz...


kano
(nagyúr)

Köszi, rendeltem is egyet. Bár már csak 2. telefonom a Z2, de jó kis készülék még ma is, szeretem. :R


lemmy71
(őstag)

Starchm Köszi értem. Én is nyitott szemmel járok, de ha valamit látnál a Z5S ről a magyarosítással kapcsolatban akkor azt itt megosztanád vagy privátban.
kano Nem fogsz csalódni, jó termék. A komplett szettet rendelted meg, mert az tartalmazza a hátlapi fóliát és a kamera üveg védőt is.

[ Szerkesztve ]


kano
(nagyúr)

Köszi!
Igen a teljes szettet. Mennyi idő alatt ért ide neked? Könnyű szépen felrakni?


lemmy71
(őstag)

Olyan két három hét alatt itt volt. Ha itt laknál a szomszédban mondtam volna hogy ugorj át, adtam volna egy szettet, van itt még két bontatlan csomag a fiókban. Nagyon könnyű felragasztani, lényeg hogy alaposan tisztítsd meg a kijelzőt és por és huzat mentes helyen csináld,én a fürdőszobában szoktam csinálni az ilyesmit ott a legkevesebb a por a levegőben. A hátlap nekem soha-nem sikerül olyan jól mint az eleje, de toknak én ezt használom ez meg úgy is takar, jó a tapintása nem csúszik és nem lesz tőle olyan buta vastag a készülék, bár az emeletről való zuhanást már az sem bírta.

[ Szerkesztve ]


kano
(nagyúr)

Úúú, Gyula messze van nekem. :-)
Köszi!
Én is valami ilyesmi tokot használok és azon kívül még egy neopren tokban is tartom.
Köszi, meglátjuk ha ideér.

[ Szerkesztve ]


janakbacsi
(őstag)

Nem romolgatok, tibcsi romja van rajta, és az is marad. Nem baj ha nem lesz olyan mint a gyári, csak tudjam használni tartalék telefonként.


ooooobi
(senior tag)

Sziasztok, ha folyadek került a töltönyilasba, es azota nem tölt akkor az kuka, vagfy egy töltöport csere esetleg segithet rajta?


lemmy71
(őstag)

Nem biztos hogy a folyadék miatt nem tölt, fújd ki belőle ovatosan és indítsd újra. Van egy töltésvezérlő chip vagy mit tudom én mi a panelon, az az egyik gyenge pontja a készüléknek, bár én itt még csak egy embertől hallottam hogy töltés problémái lennének. Amcsi fórumokon lehet ilyesmiről olvasni, lehet a tengeren túl jobban behalnak a zuik :-) Nekem az usb port ment szét, először csak a pc -s kapcsolat adta meg magát majd a későiekben a töltés is, nekem egy utólag vásárolt NILLKIN USB kábel vágta haza az usb csatit. Utána csak úgy tudtam tölteni hogy egy benedvesitett fogpiszkálóval meg dörzsöltem az usb csatit és úgy dugtam rá a töltő kábelt, csak így vette a töltést :DDD De mostanra már annak a módszernek is meszeltek, nem veszi már úgy se a töltést, usb port csere lesz, ha végre megküldi a kis kinai :) Most így töltöm, egy óra alatt 85 % ra tölti, egy régi 5 voltos gps töltőt használok ;] kép_1 kép_2

[ Szerkesztve ]


GeorgeKK
(csendes tag)

Oda forrasztod töltés előtt, vagy csak ragasztod? Nem semmi lehet így tölteni :)
Ooooobi próbáld megtisztínani a csatit alkohollal (isopropyl), gyógyszertárban kapható, hátha csak lerakódott rá egy réteg ami nem vezeti az áramot.


lemmy71
(őstag)

Nem, se forrasztva sem ragasztva sincs, az a piros fehér vezeték, egy egyszerű lecsupaszított tömör telefon vezeték, kicsit meghajlítottam és a rugalmassága odafeszíti a az akku szalagkábel csatijához. Élőszőr sokat kínlódtam vele, de már rutinból megy a töltés :DDD Ellenőrizni nagyon egyszerű, áramtalanítod töltőfejet és ha világít rajta a led akkor jó a csatlakozás. Annyi hogy 86% nál nem tudja jobban feltölteni, de az a mínusz tizenvalahány százalék már nem vág a földhöz ;]

[ Szerkesztve ]


rendzso
(tag)

Sziasztok!

A régebben említett Kernel Panic-ot megoldotta egy tiszta gyári rendszer flash. Azzal már nincs gondom azóta :)

Most elkezdte felütni a fejét egy másik probléma... Este felteszem a telefont a töltőre, kb 30%-on, látom hogy elkezd tölteni, majd lefekszem aludni. Reggel pedig azt látom, hogy csont 0-ra van merülve, kikapcsolva. Ez nagyon irritáló, ha neki kell ébreszteni, már pedig az ő dolga lenne. Kellemetlen emiatt elkésni. Ez minek a problémája lehet? Egy akksi csere megoldaná?

Illetve, valaki talált már méltó utódot a telefonnak? :) Hasonló jó teljesítmény, méret és ár? Nem találok semmit..

Előre is köszönöm a válaszokat!


GeorgeKK
(csendes tag)

Helló! Nekem is volt ilyen párszor, de úgy néz ki hogy az usb kábel nem volt bedugva rendesen a töltő adapterbe. Pedig ahogy töltőre raktam felvillant a led. Akksi nekem is gyanús, jelenleg az accubattery-vel monitorozom, hogy mi a helyzet vele. Több töltés után azt írja jelenleg 2762 mAh van meg a 3500bòl.
Utódról nem tudok nyilatkozni, mert nagyobbakat nézegetek. 6-6,3" között. Mi 8 tök jó lenne de még mindig 100e ft fölött van.


rendzso
(tag)

Egy éjszaka alatt nem kellene azért csutkára halnia :\ Azóta inkább nappal töltöm, hogy reggel tuti ébresszen :D
Accubattery jó ötlet, azt kipróbálom én is, köszönöm!
Mi9 SE ami tetszene, de arany áron lesz az is ha jön global..


GeorgeKK
(csendes tag)

Már kapható global a xiaomishopon 125ért.
Mi8 al szemezek Z2 utódként.

üzenetek