Metal topik - Kultúra, művészet, média fórum

üzenetek

hozzászólások


Dottorei
(tag)

SLAUGHTER TO PREVAIL - K.O.D. [link]


snecy20
(veterán)

... avagy amikor összesöpri a szél a szemetet egy kupacba.


Dottorei
(tag)

ezt bírom viszont (francia némi japo kulttal)
RISE OF THE NORTHSTAR - Demonstrating My Saiya Style [link]


Dilikutya
(félisten)

Szombat estére magas művészet:
Disztraktor - Álom egy tanya (Tekknő cover)


Pro Koryak
(addikt)

Sajnos sokszor ez a színvonal itthon... :O


Land
(veterán)

Metál együtteses pólót honnan lehet venni jó áron? Külföld is érdekel. Köszi!


Ellia
(addikt)
Blog

PULL&BEAR, H&M, C&A ;]


Xaels
(félisten)
Blog

metal-shop.hu, de ez sem az igazi. Régen az EMP-től rendeltem, de már nem szállítanak Magyarországra


Voy15
(tag)

Ma este Bruce Dickinson.
Ki jön szörnyűlködni egyet a hangzáson a Barbába? :D


Peterhappy
(őstag)

Jelen 🤘

Bár épp a hangzás miatt nagyon tartok a koncerttől... :U


Pro Koryak
(addikt)

Gugliba beírod, ahol a legolcsóbb onnan. :B


gbors
(nagyúr)
Blog

Asszem ezt most már kihagyom :DDD


Voy15
(tag)

No, pár szó a tegnapi koncertről, hátha érdekel valakit:

Kis társaságunk pontban 7-re ért oda, és ezúttal a BKV-zás szépségei mellett döntöttünk, szóval az 1-es villamos, 7-es HÉV kombinációval közelítettük meg eme csodás helyszínt.
Mint kiderült, ez eléggé bölcs döntésnek bizonyult ugyanis ekkor már a teljes platz ahol parkoltatják az autókat, le volt zárva.
Akik ekkor érkeztek kocsival, azoknak már nemigazán jutott parkolóhley a közvetlen közelben.
Sokan már a Szállító út által körbezárt kis szigetekre parkoltak fel igencsak bátran, mert ott azért elég magasnak véltem én már a padkát.

A bejáratnál csak a jegyet csippantották, semmi tapi-tapi, feleségem táskájába sem néztek bele.
Megérkezvén nyilvánvalóvá vált, hogy ez a koncert is valószínűleg pengeélre rakja a helyszín befogadóképességét, ugyanis a Panterához hasonlóan a sátor végében is volt hangosítás (vagyis inkább fogalmazzunk úgy, hogy voltak hangfalak ott is) azoknak akik esetleg kint rekednek a sátron kívül. Viszont ezúttal kivetítők nem voltak.

A hazai Divided kb pont ekkoriban csapott a húrok közé, és hát Mea Culpa de abszolút semmit nemtudok a bandáról, azt is csak a koncertjük végefelé fedeztem fel, hogy Jósa Tamás az énekes. (Hány együttesben énekel Tamás összesen? Tudja valaki? :D)

Gyorsan szereztünk némi innivalót, körbejártuk a merch pultot (póló: 18000, hoodie: 31000) és már orientálódtunk is befelé, márcsak azért is mert kissé elkezdett cseperegni az eső.
A Divided szerintem nagyjából 40 percet játszhatott, és indult is az átszerelés. Dickinsonék pontban 20:00-kor kezdtek (rövid intro után) az Accident of Birthszel.
Az első pillanatban világossá vált, hogy itt kéremszépen bizony már megint elvan baszva a hangzás... nem kicsit hanem nagyon.
A dob csörgött-bongott, Dickinson meg mintha valami csőbe énekelt volna, ráadásul azt is halkan.
Én speciel kb a Jerusalemnél (6.! nóta volt) vettem észre valamiféle javulást a hangzást illetően, de valahogy mintha hullámzott volna az egész, voltak jobb pillanatok, de azért olyan 80%-ban szarul szólt az egész.
Bruce párszor kommunikált is a közönséggel de annyira elbaszott volt a hangosítás, hogy konkrétan nem értettem mit beszél. Egy mondat van meg, ahol mintha azt mondta volna, hogy beteg(?) vagy a hangja nem az igazi valami miatt, de "fuck" csak lenyomják a showt.

A zenekarra és az öregre amúgy meg nem lehetett panasz, végig élték a koncertet, vigyorogva élettel teli játszottak, Dickinson is mintha az átlagosnál többet pörgött volna, viszont nagyszerű érzékkel a szólóknál visszavonulót fújt, és hagyta, hogy a zenekar lakja be teljesen a színpadot. Vele kapcsolatban még annyi, hogy az öregedés jelei azért már fel-fel tűnnek, mert itt ezen az estén szerintem vagy 4-5x rontott szöveget, de természetesen ő Bruce, akinek mindent megbocsájtunk.
A setlistre szintén nincs egy rossz szavam sem, előzetesen már utána néztem miket nyomtak, és nagyjából 2-4 dalt rotáltak, szerencsére ezúttal a Skunkworksös Faith kimaradt és helyette kaptuk a Jerusalemet.

Ha jól emlékszem akkor nagyjából olyan egy és háromnegyed órát játszottak.
Parádés koncert is lehetett volna, de szerintem nagyon sokakban ott maradt a tüske, hogy: megint egy Barba koncert, megint egy elbaszott hangzás.
A helyszín is mintha elkezdett volna (mégjobban?) lefelé csúszni, és eleve nemvolt magasan a léc...
A férfi wc-ben 1! azaz egyetlen darab csap működött a kézmosásnál, és az egész vizes blokk ugyanolyan szar amilyen volt.
Hogy a feleségemet idézzem: "Nekem ne hozzatok semmit inni, mert nincs kedvem elmenni itt a wc-re" - teljesen valid álláspont.
Hihetetlen, hogy ennyi idő alatt sem sikerült valamiféle előrelépést elérni ezügyben.

Sajnos ez van. Nekem ezek voltak a tapasztalataim, de ha volt innen még vki (Peterhappy) írjátok le nektek milyen volt a koncert.

Van jegyem Corey-ra most szerdára, de már előre rettegek megint a hangzás miatt, és bízok benne, hogy azt az egy csapot sikerül megtartani üzemképes állapotban addig.


btraven
(őstag)

Nekem teljesen kimaradt fiatalkoromból az Ossian. Csak a nevüket ismertem, a Metal Hammer Hungarica-ban benne voltak. Paksira emlékszem. Feltűnő volt. :)
Most hallgatom az első 2 lemezt, tényleg nagyon jó a zene. :R

üzenetek