Metal topik - Kultúra, művészet, média fórum

üzenetek

hozzászólások


Peterhappy
(őstag)

Hűha. Hát... mondjam azt, hogy számomra rosszabb élmény volt?

Kétszer voltam a barba hangárban ezt megelőzően, mindkét alkalom után azt mondtam, ide soha többé.
De hát Bruce papát csak látni kell egyszer az életben a saját dalaival. Hát... ez legalább pipa.

Egy bringatúra után, amúgy is masszív fejfájással érkeztem - bicajjal. A beengedés villámgyors volt, gyors technikai szünetet én is tartottam - közben arra a megállapításra jutottam magam is, hogy én sem kívánom az este folyamán még egyszer felkeresni a khm. "mellékhelyiséget".

Épp a Devided elejére értem én is oda.
Ők - számomra - bántóan rosszul szóltak, de nem baj, mert - számomra - a zenéjük sem tetszett. Valahogy az egész társaság nem igazán volt szimpatikus, de lehet, hogy csak én fogtam ki rossz estét (vagy ők).
Elég jó helyre tudtam előremenni, kb. 8-10 méterre lehettem a színpadtól, majdnem tökéletesen középen. Ennyit a pozitívumokról.
Pontban 2000-kor kezdtek. Fél perc kellett, hogy rájöjjek, melyik dallal. A "Welcome home" refrén éneklésénél valamelyik vokál mikrofonja nagyon fel volt tolva, az olyat dörrent, hogy a gatyámat majdnem telepakoltam sebtiben.
Úgy mértem, kb. 25 perc után kerültek a hangszerek nagyjából a helyükre, az ének pedig úgy 40 perc elteltével. Onnantól sem szólt jól, különösebben élvezhetően sem, de legalább vállalható volt.

Előttem lengyelek tomboltak-söröztek, volt hogy egy egész számot végigbeszélgettek-ordítoztak a világításról(?) vitatkozva. Aztán egy másik, külföldi pár sodródott elém, na ott a csaj kb. 150cm volt, de igyekezett úgy ugrabugrálni-hadonászni, hogy egyfolytában a lábamra ugorjon, vagy a fejbe vágjon. Rengetegen kameráztak, szokszor a fél színpadképet kitakarták, de nyilván nem színházba mentem, ezekkel megbékéltem. Bár számomra érthetetlen az, aki az egész koncertet másnak közvetíti messengeren keresztül, vagy végig fotózgat és az instagramjára töltöget. Mindegy, mások vagyunk.
Volt egy irritálóan kurjongató, extázisban tomboló kiscsaj is, na Ő szintén pár méterre állt tőlem.

A setlistről nem tudtam semmit -csak amilyen címekbe a youtube-n belefutottam, ajánlott videók formájában. Szerintem a program remek volt. Azt nem tudtam, hogy a Jerusalemet nem mindenhol játszották, az számomra az akkor még retek hangzás ellenére is az est egyik fénypontja volt. Hatalmas kedvencem.
Az együttes nagyon tetszett, jók voltak a zenészek, Bruce is remek formában volt, a betegsége ellenére is. A dobos performansz jópofa volt, bár eléggé elnyújtott. Picit csalódott is voltam, mert a YT ajánlott egy 109 perces felvételt, így azt hittem, olyan hosszú lesz a koncert, de csak 95 perc volt - így azért a szólókat, dobolgatást, stb. levonva már eléggé karcsúnak tetszik a műsor.
A Tears of the Dragon - Darkside of Aquarius kettős egészen brutális volt, amúgy is a kedvenc dalaim a Mestertől, de így, egymás után abszolút 10/10 élmény volt.
Az új dalok abszolút jól illeszkedtek a programba, jól ismerte a közönség is - és a közönség (nem az előttem tobzódó lengyel tagjai) előtt le a kalappal, mert rajtuk nem múlt a jó hangulat, ők is odatették magukat becsülettel!

Tanya O'Callaghan élőben egészen lenyűgöző jelenség volt, szerencsére nekem Ő már túl sovány, így megúsztam anélkül, hogy plátói mód szerelmet vallottam volna neki :D :B

Summa summarum, ez egy remek koncert lehetett volna - egy remek koncerthelyszínen. Így a rosszabb koncertélményeim közé kell sorolnom - amiből amúgy nagyon kevés van, de érdekes mód közülük több is a barba hangárhoz köthető... :U

A kijutás rémálom volt. Miután sikerült a bringámat megkaparintani, jobbra tereltek, nem engedtek visszafordulni. Később megtehettem volna, de azt hittem, az utca végén lesz lehetőségem elkanyarodni - hát csak visszafelé sikerült. 5 percnyi tolás után további 10 perc volt, míg sikerült az autók mellett / járdára-járdáról fel-le pattogva kijutnom a bringaútra.

SOHA TÖBBÉ barba hangárt.

Szerk: a fent említett YT koncert megy épp, hogy tudjam, mit kellett volna hallanom tegnap :)

[ Szerkesztve ]


gbors
(nagyúr)
Blog

Köszi a Bruce beszámolókat, srácok. Hát... asszem nem követek el harakirit, hogy nem mentem. Gondolkodtam rajta, de valamiért június 2. hete volt berögzülve, úgyhogy kissé meglepett, hogy elsején van :DDD Jó lett volna látni élőben, de ez így nem tűnik akkora veszteségnek - a hangzás mellett az is van, hogy a metálkoncerteken nagyon nem ugyanaz már a szemlélet, mint 20 éve (engem sem dob fel, hogy koncert gyanánt 400 lengedező telefont látok), úgyhogy attól tartok, a mozihoz hasonlóan ez is szép lassan leépül nálam. Oh well...


Soulfly842
(addikt)

A Live in Debrecent hagyd ki ;]


Dilikutya
(félisten)

Világ legjobb koncertfelvétele. A második meg a Tankcsapdától a Johnny a mocsokban tankológiás verziója. :)


Dilikutya
(félisten)

gbors
(nagyúr)
Blog

Hát, ügyesebben pakolja egymásra a metál kliséket, mint némely zenekar ;] De azért érezni rajta, hogy valami nem kerek, ld. uncanny valley.


Nunder
(őstag)
Blog

Figyu ha ezt feljátszatnád egy normális zenekarral, és mellé tennél egy Gloryhammer-t... Nehéz lenne dönteni.

Lajossal én kb. 2 hónapja találkoztam először (Igen, tényleg. Nem vagyok otthon magyar trash-mém vonalon), de itt a képen elég erősen Nagy Ferós beütése van :)

[ Szerkesztve ]


snecy20
(veterán)

Szerintem hamarosan a Gloryhammer, Dragonforce-féle zenekaroknak kifejezetten ciki lesz, hogy összekeverhetőek az AI produktumokkal. :D


Dilikutya
(félisten)

Nem tudom, mivel készítették, de meglepően jó, az énekdallamok is passzolnak, hallottam már sokkal rosszabbat élő szerzőktől. :)


gbors
(nagyúr)
Blog

Engem annyira nem lep meg, nagyon sok a kliséhalmozó metálzenekar, bőven volt miből dolgozni. És ja, úgy a popzenében általában sokaknak fájni fog az AI.


Peterhappy
(őstag)

Shock-on olvastam Dickinson koncert beszámolót (+ hozzászólásokat), én nem értem, létezik, hogy én állok mindig rossz helyre, és hallok pocséknak egy koncertet, ami mások szerint remekül szól? Vagy az én elvárásaim túl magasak?

Bruce papa amúgy ki is dőlt, a bukaresti koncertet törölték is. Nálunk betegen, rövidített programmal, de legalább még lehozta a bulit :R


Dilikutya
(félisten)

Ha jól emlékszem, a Shock-on a hangzásról egy betű szó sem esett. :) De mondjuk a keverő előtt szokott a legjobb lenni, a hangosítók is ott hallgatják. :)

Én kétszer voltam az új Barbában (Pantera, Kreator+Biohazard), a büfére, mosdóra van panaszom, de a hangzással egyszer se volt gond, se a nagyszínpadon, se a kicsin. Bár én jellemzően mindig középre, a keverő előtti terület közelébe megyek. 20+ év koncertrejárás alatt kitapasztaltam már. :) Amit semmi sem mentett meg, az a 2010-es csillebérci Metalfest volt, ott nem találtam olyan helyet a nagyszínpadnál, ami jól szólt volna.

[ Szerkesztve ]


Voy15
(tag)

Szarul szólt az, csak szerintem már le sem merik írni a firkászok.
A Barbában mindig a keverőpulthoz közel középre állok, mert talán ott szól is valahogy a cucc.
Most sem volt másként, középen a keverőpult előtt kb 2-4 méterre álltunk, éspedig de... szarul szólt.
Egyik vájtfülű haverom is velünk volt, és ő is mondta, hogy eszméletlen fos az egész.
A Dickinson féle percussionből pl alig lehetett hallani valamit.
Persze lehet, hogy rossz helyen voltunk megint.. Valaki kijelölhetné már a jó helyeket a Barbában.
Előző nap pl a Kobuciban voltam alter koncerten, és ott minden olyan faszán szólt, hogy öröm volt hallgatni.
Érdekes, hogy csak ebben a nyamvadt lagzis sátorban nemlehet normális belőni a cuccot, az esetek 90%-ban.


Akelaus
(senior tag)

Kezdek fosni a Rockmaraton miatt, mert ugye köze van hozzá már a Barbának is. Igaz elvben az utolsó napra megyek, addigra talán sikerül megoldani a hangzást. ;]


Peterhappy
(őstag)

Deee, a végén le is írta, hogy jól szólt minden - és a kommentek között is sokan dicsérték a hangosítást. Ezért szeretném hinni, hogy az én készülékemben a hiba :)

Az előző két koncerten (Firewind/Beast in Black és Myrath/Kamelot) a keverőpult elé álltunk be, pontosan azt a logikát követve, amit írtok :) A BiB szódával elment, de csalódás volt, a Kamelot viszont olyannyira rossz volt, hogy harmadtávnál eljöttünk (igaz, ott az együttes sem nyűgözött le, alapvetően a Myrath miatt mentünk). Akkor annyira kiakadtam, hogy a pár héttel későbbi Epica jegyemet is elpasszoltam, pedig azt a bulit rettentően vártam.

@Voy: Másfél hete voltam egy ingyenes koncerten, a Múzeumok majálisán. A Nemzeti Múzeum előtt felállított színpadon léptek fel, és meglepően jól szóltak, de tényleg nagyon jól. Alig mindössze 15 percnyi állítgatás után.


btraven
(őstag)

Meghallgattam az első 4 Ossian lemezt. Ez nagyon jó minőségben lett felvéve. A szólógitárnak annyira dögös a hangja hogy csak na.
Kicsit Mercyful Fate utánérzésem van néha.
1 Énekes - 1szólógitáros - 1 basszus - 1 dob volt a felállás az együttesben?


Soulfly842
(addikt)

Tegnapi koncert kiváló kikapcsolódás volt.

Maróthy Zoltán gitárduó
Radar (meglepett milyen jó koncertet nyomtak le - korábban nem igazán voltam radar hallgató így új élmény volt)
Pokolgép - Kíváncsi voltam az új énekesre, direkt nem hallgattam előtte meg, koncerten akartam. Szerintem jól szólt, jobb mint az előző énekes volt. Rohadt jól éreztem magam rajta, be is rekedtem kicsit! :D
Road - Mint zenét meghallgatom, mondhatni szeretem is, de a régi számaikat inkább (bár az újabbakban is van egy-két zúzósabb jobban sikerült szám: hirtelen a kettő bennem az én-t akartam mondani, de rá kellett jönnöm, hogy bacchus már az is 2015-s szám :DDD - szaladnak az évek). Igazat megvallva már náluk is van pár trendivé faragott szám, a száguldás, porsche szereelm kategóriájában :DDD
Hiába tudom több szám szövegét, de nekem soha nem volt a Road az a nagyot tomboló, vele éneklős téma.

Összeségében kiváló volt így egybe. Feltöltött a zene rendesen! :)


csakany2001
(senior tag)

Tudtok olyan bandákat ajánlani, amik metalbandának indultak és elindultak kicsit dallamosabb prog-rock irányba?
Oceans of Slumber, Opeth, Leprous, Riverside, Katatonia jut így eszembe, hozzájuk hasonlók érdekelnek.
Előre köszönöm!


snecy20
(veterán)

Ez egy egész jó felvetés, hogy kik voltak akik bejártak egy ilyen jellegű nagyobb utat.

Amiket írtál, azokon túlmenően Anathema, Chapel of Disease, Dark Suns, Cynic, Obsidian Kingdom, és valamilyen szinten a Mastodon.

üzenetek