Metal topik - Kultúra, művészet, média fórum

üzenetek

hozzászólások


Peterhappy
(őstag)

Hűha. Hát... mondjam azt, hogy számomra rosszabb élmény volt?

Kétszer voltam a barba hangárban ezt megelőzően, mindkét alkalom után azt mondtam, ide soha többé.
De hát Bruce papát csak látni kell egyszer az életben a saját dalaival. Hát... ez legalább pipa.

Egy bringatúra után, amúgy is masszív fejfájással érkeztem - bicajjal. A beengedés villámgyors volt, gyors technikai szünetet én is tartottam - közben arra a megállapításra jutottam magam is, hogy én sem kívánom az este folyamán még egyszer felkeresni a khm. "mellékhelyiséget".

Épp a Devided elejére értem én is oda.
Ők - számomra - bántóan rosszul szóltak, de nem baj, mert - számomra - a zenéjük sem tetszett. Valahogy az egész társaság nem igazán volt szimpatikus, de lehet, hogy csak én fogtam ki rossz estét (vagy ők).
Elég jó helyre tudtam előremenni, kb. 8-10 méterre lehettem a színpadtól, majdnem tökéletesen középen. Ennyit a pozitívumokról.
Pontban 2000-kor kezdtek. Fél perc kellett, hogy rájöjjek, melyik dallal. A "Welcome home" refrén éneklésénél valamelyik vokál mikrofonja nagyon fel volt tolva, az olyat dörrent, hogy a gatyámat majdnem telepakoltam sebtiben.
Úgy mértem, kb. 25 perc után kerültek a hangszerek nagyjából a helyükre, az ének pedig úgy 40 perc elteltével. Onnantól sem szólt jól, különösebben élvezhetően sem, de legalább vállalható volt.

Előttem lengyelek tomboltak-söröztek, volt hogy egy egész számot végigbeszélgettek-ordítoztak a világításról(?) vitatkozva. Aztán egy másik, külföldi pár sodródott elém, na ott a csaj kb. 150cm volt, de igyekezett úgy ugrabugrálni-hadonászni, hogy egyfolytában a lábamra ugorjon, vagy a fejbe vágjon. Rengetegen kameráztak, szokszor a fél színpadképet kitakarták, de nyilván nem színházba mentem, ezekkel megbékéltem. Bár számomra érthetetlen az, aki az egész koncertet másnak közvetíti messengeren keresztül, vagy végig fotózgat és az instagramjára töltöget. Mindegy, mások vagyunk.
Volt egy irritálóan kurjongató, extázisban tomboló kiscsaj is, na Ő szintén pár méterre állt tőlem.

A setlistről nem tudtam semmit -csak amilyen címekbe a youtube-n belefutottam, ajánlott videók formájában. Szerintem a program remek volt. Azt nem tudtam, hogy a Jerusalemet nem mindenhol játszották, az számomra az akkor még retek hangzás ellenére is az est egyik fénypontja volt. Hatalmas kedvencem.
Az együttes nagyon tetszett, jók voltak a zenészek, Bruce is remek formában volt, a betegsége ellenére is. A dobos performansz jópofa volt, bár eléggé elnyújtott. Picit csalódott is voltam, mert a YT ajánlott egy 109 perces felvételt, így azt hittem, olyan hosszú lesz a koncert, de csak 95 perc volt - így azért a szólókat, dobolgatást, stb. levonva már eléggé karcsúnak tetszik a műsor.
A Tears of the Dragon - Darkside of Aquarius kettős egészen brutális volt, amúgy is a kedvenc dalaim a Mestertől, de így, egymás után abszolút 10/10 élmény volt.
Az új dalok abszolút jól illeszkedtek a programba, jól ismerte a közönség is - és a közönség (nem az előttem tobzódó lengyel tagjai) előtt le a kalappal, mert rajtuk nem múlt a jó hangulat, ők is odatették magukat becsülettel!

Tanya O'Callaghan élőben egészen lenyűgöző jelenség volt, szerencsére nekem Ő már túl sovány, így megúsztam anélkül, hogy plátói mód szerelmet vallottam volna neki :D :B

Summa summarum, ez egy remek koncert lehetett volna - egy remek koncerthelyszínen. Így a rosszabb koncertélményeim közé kell sorolnom - amiből amúgy nagyon kevés van, de érdekes mód közülük több is a barba hangárhoz köthető... :U

A kijutás rémálom volt. Miután sikerült a bringámat megkaparintani, jobbra tereltek, nem engedtek visszafordulni. Később megtehettem volna, de azt hittem, az utca végén lesz lehetőségem elkanyarodni - hát csak visszafelé sikerült. 5 percnyi tolás után további 10 perc volt, míg sikerült az autók mellett / járdára-járdáról fel-le pattogva kijutnom a bringaútra.

SOHA TÖBBÉ barba hangárt.

Szerk: a fent említett YT koncert megy épp, hogy tudjam, mit kellett volna hallanom tegnap :)

[ Szerkesztve ]

üzenetek