Router gondok - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Gabesz87
(veterán)
Blog

Ilyeneket találtam a log-ban a telóra vonatkozóan, amik furcsák:
wlceventd: wlceventd_proc_event(511): eth6: Disassoc XX:XX:XX:XX:XX:XX, status: 0, reason: Disassociated because sending station is leaving (or has left) BSS (8), rssi:0
roamast: Roam a client [XX:XX:XX:XX:XX:XX], status [0]
roamast: determine candidate node [XX:XX:XX:XX:XX:XX](rssi: -50dbm) for client [XX:XX:XX:XX:XX:XX](rssi: -64dbm) to roam
roamast: eth6: disconnect weak signal strength station [XX:XX:XX:XX:XX:XX]
roamast: eth6: remove client [XX:XX:XX:XX:XX:XX] from monitor list
wlceventd: wlceventd_proc_event(494): eth6: Deauth_ind XX:XX:XX:XX:XX:XX, status: 0, reason: Previous authentication no longer valid (2), rssi:-62

Ok, a roaming miatti kiesés érthető, de azt mondjuk nem értem, hogy ez hogy nem jelentkezett amíg a Telekomnál voltam? Annyi a kül. hogy ott a szolgáltatói eszköz, a HGW volt a router, és az AiMesh hálózatban mindenki AP volt.


Songo
(senior tag)

Sziasztok
Segítséget kérnék mert már nincs ötletem.
A gond, hogy a router ledobálja a netet mostmár 20percenként kb.
A szolgáltatót már hívtam hogy nálunk vagy náluk van-e a gond mert volt már mindekttő, de ez esetben úgy fest nálunk lesz. kb 10 napja kezdte akkor még csak napi 1-2 alkalom. De akkor az internet állapota Offline is volt. Most folyamatosan azt írja hogy csatlakoztatva de mégsincs net.
Pénteken csináltam egy firmware frissítést mert volt frisebb azóta lett eza változás. Ma méár csináltam egy gyári alapállapotot is de az sem segített csak elba...m vele 1órát.
Bármi ötlet hogy mit próbálhatnék meg?
1éve használjuk, hozzá sem nyúltunk nem lett elállítva vagy valami.
A Digi modemje bridge módban van és a mi routerünk kapcsolódik.

Köszönöm szépen a tanácsokat előre is.


Cr00py
(senior tag)

Factory reset nem teszi vissza az előző frimware-t, hanem marad a "frissített" verzió.
Nem próbáltad visszarakni az előző ( működő ) verziót?

Ha a frissítés után kezdett rosszalkodni, és az előző verzióval nem volt gond, akkor én azzal kezdeném.

[ Szerkesztve ]


hungromit
(csendes tag)

Sziasztok, hátha valaki tud mondani valami okosat erre (port forwarding probléma): adott egy 2 routeres hálózat, ahol mindkét routerre van kötve egy-egy kamerarendszer. A két router külön hálózaton van (192.168.0.x illetve 192.168.1.x). Eddig az egyik router egyben a modem is volt (UPC Connect Box) ez lett most lecserélve egy Tenda AC23-as routerre és a Connect Box pedig át lett állítva modem üzemmódba. Na most a problémám az, hogy az a kamerarendszer, ami közvetlenül a Tenda routerre van kötve tökéletesen működik, elérhető távolról, de a másik kamerarendszer, ami a második routerre van csatlakoztatva az viszont nem. Port továbbítás a Tenda routeren be van állítva a második router ip címére, ahogy a második routeren is ugyanígy be van ez állítva a kamerarendszer ip címére, de egyszerűen nem akar menni. Ugyanezzel a beállítással a Connect Boxnál tökéletesen működött a távoli elérés. A második router egy elég őskövület Netgear, de próbáltam egy másik TP-Linkkel is (mondjuk az se mai, csak épp ott volt kéznél) szintén eredménytelenül. Próbáltam DMZ-vel is, de semmi. Belső hálózaton a második routerre kapcsolódva elérhető a kamerarendszer, de kívülről egyszerűen sehogy sem. Valakinek van valami ötlete esetleg, hogy mi lehet a gond?


kpityu2
(őstag)

wlceventd_proc_event-re elég sok találat van az snbforumson és a redditen wifi dobálással kapcsolatban. Pl. [link] [link] Annyira nem mélyedtem bele de ahogy láttam valami privát wifi autentikációval kapcsolatos hiba, szóval lehet, hogy a privát DNS beállítás kavar be. Nézd meg a Samsungban, hogy ott van-e valami ilyen beállítás a wifi Speciális menüben. Lehet, hogy ott aktív, a routerben meg tiltva van és ez okozza a gondot.


Multibit
(veterán)

A több routeres hálózatok mindig zűrösek. Ha nincs valakinek kellő mélységű hálózati ismerete (nekem nincs), csak szívni fog velük. Miért nem használsz egy VLAN-képes routert?


Gabesz87
(veterán)
Blog

Ahogy írtam, a telefonon találtam privát DNS-re vonatkozó beállítást, Automatikusra van állítva. De most az Kikapcsoltam. Ez az egyik lehetőség, ahogy látom. A másik, amit az általad küldött linken írogatnak, hogy a log level értékét alacsonyabbra (5-re kell venni). SSH-n beléptem, nekem 6 volt, úgyhogy beálltottam ezt is 5-re, biztos ami biztos. Bár az nem világos, hogy ez a kapcsolódás problémát is megoldja-e, vagy csak a log_level>5 értékű bejegyzéseket tüntetni el :F Na mindegy, majd most meglátom, hogy működik. Köszi a linkeket.


kpityu2
(őstag)

A loglevel egy mellékszál, mert nem látták a logot. A reddites linknél lehet követni, a router WAN beállításoknál is van privát DNS buherálási lehetőség. Szerintem állítsd mindkettőt auto-ra és aztán beszéljék meg egymás között. A szolgáltatótól kapod a DNS IP-t vagy beállítottál egyénit?


Multibit
(veterán)

A privát MAC address használatát kapcsold ki! Talán segít.


hungromit
(csendes tag)

Mivel eddig működött, így nem számítottam arra, hogy új routerrel miért ne működne. A port továbbítással azért nem nagyon szokott gond lenni (eddig). A VLAN képes router nem lenne jó megoldás ide, mivel a két router két külön üzlethelyiségben van, tehát mindkettőt wifivel is le kell fedni.


Gabesz87
(veterán)
Blog

Google DNS-t állítottam be. Azt itt kell a WAN beállításoknál, nem?


kpityu2
(őstag)

Igen. Szerintem próbaképpen állítsd vissza az alapértelmezettre, hogy a szolgáltatótól kérjen DNS IP-t. Meg a többi DNS beállítást is ha elállítottad.


Songo
(senior tag)

Az előzővel is szakadt, csak akkor látszott is hogy megvan szakadva. tehát az igazából nem változott sajnos.

Másik kérdés, hogy tudja-e valaki hol tudom megnézni a routeren belül melyik portot melyik ip használja?

Köszönöm


Multibit
(veterán)

OK, a fizikai elhelyezkedésről nem tudok semmit. Messze van egymástól a két üzlethelyiség? Nem megoldható az egy router + 2 AP felállás?


hungromit
(csendes tag)

Na megoldódott közben, kiderült a második kamerafelvevővel volt a gond, a hálózati része mintha kezdene meghalni, mindenesetre furán működik. Volt egy másik ugyanolyan felvevő, azt betéve minden csodálatosan működik. Nagyon köszönöm azért a tanácsokat!


Essejó
(veterán)
Blog

Az látszik hogy forwardoltál 1 portot, bár én lehet, hogy egy füllel előrébb a Single port forwardban tettem volna. Kérdés foglaltál fix IP-t a nasnak a nic mac adresse alapján? Mert az mindenképp kell, hogy aktív legyél, az az tudj fel is tölteni.


k.zozo.
(tag)

Sziasztok! Beszereztem egy TP-Link AX20 routert, erre USB-n keresztük rádugtam egy külső winyót ami folyamatosan pörög és nem megy le standby-ba akkor sem, ha semmi nem használja. Tudtok erre valami megoldást esetleg? Köszi


Essejó
(veterán)
Blog

Rakj rá SSD-t, abban nincs ami pörögjön.:C


kona005
(senior tag)

Hali tudna valaki segiteni hogy egy ilyen Adsl modemmel hogyan tudnek egy TP-link router osszehozni? 30m utp van a ketto kozott hiana dugom be nem erzekeli a router. Mondembe kell allitani valamit?
Semmi fele belepesi adat nincs a modemen hogy hol lehetne allitani akarmit is, csak lan 1-4 ig van rajta.

[ Szerkesztve ]


Doky586
(nagyúr)
Blog


Az egyesen csak megnézni kell, a kettesen beállítgatni.

üzenetek