SamKnows és NMHH internet sebességmérés - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


DaM_HuN
(csendes újonc)

Helló! :)

Ahh, akkor nem értem!
Mivel nincs rajta eszköz, ahogy írtam, csak egy pucér router, így mi is zavarhatna be? :D Most fogom rágyógyítani a PI-t a végére, amivel ellenőrizni tudom mi is ez az "anomália".

Mindenesetre a logot nem tudom megnézni, mert ma 17 óráig lát vissza csak, a mai hajnali 3-kor, illetve 6-kor volt. Azóta ma nem. :( A logot nem lehetne valahogy lementeni?
Mindenesetre most figyelni fogom a logot, ha emberi időben történik a hiba.

Közben rájöttem, hogy az ONT-t már teszteltem korábban mielőtt megjött a box, a PI-men futott 5 percenként speedtest.

Persze ettől függetlenül meghalhatott az ONT miután összedugtam a MÉRŐBOX-al.
De az furi, ahogy jeleztem is az előzőben, hogy amikor észrevette a DIGI a boxot azonnal csúcsokat kezdett mérni a rendszer. Tehát kijátszható a mérés.

Ezt úgy tudnánk esetleg elkerülni, ha a router mögé tenném és a PPPOE bejelentkezésem mögül mérne, ahogy írod is korábban vargalex, csak így a hálózatom esetleges hibái bezavarhatnak, és most a DIGI szívatása a cél, nem a kábeleimben/routeremben lévő hibák tesztelése. (bár akkor is látszik a teszthez használt cél IP amit ki tudnak játszani ezek szerint.) Nem tudom mi lehet a jó megoldás, majd jövő héten játszom vele.

Első körben a 7,12-es hibák okát keresem meg, utána megnézem mit is bír a hálózatom a valóságban ezzel a dobozzal (belül simán megy a giga körüli adatátvitel, jó ez a router, a NAT portot viszont nem tudom könnyen házilag tesztelni, de szerencsére van itthon 2-3 különböző gigás router, így lesz kontroll mérés.)

üzenetek