SamKnows és NMHH internet sebességmérés - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


GoodSpeed
(őstag)
Blog

Igen :R


dethroner
(veterán)

Én azt tettem, amit az NMHH javasolt reset címszó alatt:
A RESET folyamat:
A mérőeszköz legyen bekapcsolt és üzemkész állapotban. Ezt követően a WAN/LAN csatlakozók felöli oldalon elérhető egy piros RESET feliratú gomb.
Kérjük ezt a gombot (pl egy toll segítségével) a mérőeszköz bekapcsolt állapotában folyamatosan, megszakítás nélkül kattanásig nyomja meg pontosan 25 másodpercig, majd engedje fel a gombot. Sikeres volt a művelet, ha a gomb felengedése után 2-10 másodpercen belül az eszköz összes előlapi ledje felvillan. Ha ez nem történt meg, kérjük ismételje meg a folyamatot.

Na erre jött be a gyári felület.


dethroner
(veterán)

Hello!
Ha a mérőbox a portscan eredményeknél azt mutatja hogy TCP 80 nyitott és TCP 22 zárt, az jó nekem, vagy rossz? :B


vargalex
(félisten)
Blog

Az annyit jelent, hogy a szolgáltatód tiltja a 22-es port elérését. Távoli cél portokról van szó, tehát nem tudsz SSH-zni távoli szerverekre.


dethroner
(veterán)

nem tudsz SSH-zni távoli szerverekre
Ez egyszerű szavakkal, hogy laikusként megértsem, mit jelent?


vargalex
(félisten)
Blog

Az SSH az egy szerver szolgáltatás. Default-ban a 22-es porton hallgat, ott fogadja a kapcsolatokat az SSH kliensektől. Persze átkonfigurálható, átrakható más portra. Ha eddig azt sem tudtad, hogy mi ez, akkor nyilván nem fog zavarni.
Viszont azt mindenképpen jelenti, hogy a szolgáltatód kifelé sem enged minden forgalmat, azaz erősen szűr. Nyilván a 80 (HTTP) és a 443 (HTTPS) engedve van, hiszen a többségnek arra van szükséges. De te el akarhatsz érni bármilyen más porton futó külső szolgáltatást, akkor pedig már nem jó, ha a szolgáltatód azt nem engedi.


draco31
(veterán)
Blog

Hello!
Épp most tervezem leadni az igényem NMHH mérőre. 100 megás mikrós net, tud csodákat. :)
Egy kérdés mindössze.
Tesóm nevén van az internet, akkor egyszerűen csak az Ő nevére kérjem, és annyi?
Havi 1-2 napot tartózkodik itt, egyébként 300Km-re van.

[ Szerkesztve ]


Gubek-Einste
(titán)
Blog

Teljesen mindegy kinek a nevére kéred, senki sem ellenőrzi, hogy kinek a nevén van az előfizetés.


draco31
(veterán)
Blog

Köszi!


draco31
(veterán)
Blog

Mennyi idő, amíg kiküldik a dobozt? 2 hete már, hogy azt válaszolták, elfogadták az igénylésem, és majd a futár értesít, ha érkezik.


draco31
(veterán)
Blog

Közben meg is érkezett, egy TP-Link TL-WR1043ND landolt nálam.


draco31
(veterán)
Blog

Bekötöttem most már rendesen az eszközt, tehát a nem a wifi routerem után. Mivel csak 100 megás a net, így az óránkénti méréseknél abban a percben teljesen leállt a net.
Most már viszont nem tudok belépni a mérőboxba. Vagy ilyenkor nem is lehet, csak ha újra a routerem után rakom?


aprokaroka87
(nagyúr)
Blog

Létezik olyan hogy adott isp tudja befolyásolni ezt a mérési módszert?
vagy pedig pont hogy másikat próbál meg.
pl ezt az oldalt?


vargalex
(félisten)
Blog

Ha a hardware-os mérésre gondolsz, akkor nem igazán. Az eszköz csak a központi szerverrel kommunikál. Kulcsos titkosítás, radius cert auth, minden van. Vagy mi pontosan az elképzelésed?


aprokaroka87
(nagyúr)
Blog

Én csak szoftveresen probáltam


cigam
(félisten)
Blog

Meglepne, ha bármelyik isp foglalkozna ezzel. Amúgy csak annyi lenne a dolguk, hogy az nmhh "központi szervere" felé igyekvő csomagokat belassítja.

Bár az, hogy mennyi és milyen terheléselosztással dolgozik az nmhh, valószínűleg nem publikus.


vargalex
(félisten)
Blog

Sz mindegy, hogy publikus-e az információ, de kliens oldalon is látszik, hogy a szerver várakoztatja a mérést (indulásnál), ha úgy ítéli meg, hogy erőforrás korlátba ütközhet.
Persze, mivel az ISP kiderítheti a merő szerverek IP címeit, így bőven gyorsíthat, vagy lassíthatja is a merésen (pl. forgalom priorizálással). Utóbbi állna érdekében, hiszen számára a lényeg az, hogy a hálózata képes az adott sebességre. Arra nem kötelezi semmi, hogy ezt a teljes szolgáltatási időben, minden irányban tudnia is kell…


aprokaroka87
(nagyúr)
Blog

Igazából annyi volt speedtest.net folyamatosan 450-500+ mbit/sec között mérte az 5G sebbességet, miközben letöltések során soha a büdös életben nem történik meg hogy megközelíti.
Egyébként meg le is van írva hogy 300mbit/sec, eleve nincs oda írva hogy 5G hálózat elérhető, de a Yettel elvileg mostmár az összes csomag esetén felenged 5G hálózatra.
Viszont valószínűleg úgyanugy korlátozva van a kb 300mbit/sec-re


dethroner
(veterán)

Mostanában gyanús volt hogy nem stimmel minden a netkapocsolattal. Ránéztem az NMHH mérőboxra és az utóbbi 2 hónapban nagyon visszaestek a mérési eredmények. Az esetek több mint felében nincs meg a szolgáltató által meghatározott Rendes körülmények között elérhető érték. Ehhez képest a speedtest mérések szinte a csomagom maximumát mérik. Na most ki a hülye :DDD


cigam
(félisten)
Blog

Tippem szerint Te ;]
Ha nem rébuszokban beszélnél, hanem konkrét mérési adatokról, és a csomagod sebességéről, jobban ki lehetne deríteni mi történhetett.
Pl. nálam minden rendben megy:

üzenetek