SamKnows és NMHH internet sebességmérés - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


draco31
(veterán)
Blog

Nálam is azt méri, amit a speedtest szokott.


dethroner
(veterán)

500/500 a csomagom, a szolgáltató szerint a Rendes körülmények között elérhető érték 300/200. Kb 2 hónappal ezelőttig közel a maxot hozta a sebesség, utána lett egy erős esés.

[ Szerkesztve ]


dethroner
(veterán)

dethroner
(veterán)

Viszont ezt rohadtul nem értem, hogy jön ki.


Ha a napi 24 mérésből 14 van 300 mega alatt, akkor abból hogy lesz 327 mega a rendes körülmények közötti? :U


cigam
(félisten)
Blog

kb mi történt 2 hónapja? Nem üzemeltél be egy torrent szervert, vagy bármi más sávszélességiglnyes programot/eszközt?
A hálózat fizikai kialakítása nem változott?
Áramtalanításon is túl vagy?

Ha a másik 10 mérés pedig (jóval) 300 felett volt, miért ne lehetne az átlag 327?

[ Szerkesztve ]


DaM_HuN
(csendes újonc)

Már megint nem tudok rájönni mi az ég lehet hibás...
Most éppen ezt csinálja:
hiányoznak mérések, ott nullával jelöli a sávszélességet a grafikonon, de magába a táblázatba nem kerül be adat és ez már egy jó hónapja így megy. Idáig, vagy 0-ás mérést, vagy hibás mérést írt ilyenkor, függően attól, hogy a net hagyott ki, vagy az NMHH szeró. Ez mitől lehet vargalex szerinted? :R
sajna ugye a box memóriája annyira kicsi, hogy mire visszanézném, addigra az emléke is felülíródott vagy 20x.

Mindezt pont akkor, amikor megreklamáltam a netet, mert majd 20 egybefüggő napig nem fedezte még a vállalt minimum harmadát sem a sávkeskenység, de ha nem tudok megbízható valid méréseket produkálni, akkor mindjárt el is veszik az NMHH box előnye. :W


dethroner
(veterán)

Hát ez az, semmi nem változott nálam. Minden ugyanaz, mint előtte, csak a sebesség esett vissza. Ugye alap esetben a saját routeremből kapja a mérőbox a netet amit méricskél. Ma reggel próbaképp a saját routerem kikapcsoltam és közvetlenül a mérőboxba vittem a netet. De semmi változás.
És nem volt egyik mérés se jóval 300 felett. És nem az átlagot írtam ;)
Az átlagot könnyű kiszámolni, az stimmel is. Van egy olyan érték, amit úgy hívnak Rendes körülmények között elérhető. Az NMHH megfogalmazása szerint a rendes körülmények között elérhető sebességnek naptári naponként legalább az idő 90%-ában az előfizető rendelkezésére kell állnia, kivéve a szolgáltatás korlátozásának, szüneteltetésének és felfüggesztésének esetét.
Na most ha a mérőbox napi 24 mérést végez, és ebből 13 mérés kevesebb mint 300 megabit, akkor ez rohadtul nincs 90%-ban 300 felett. Ehhez képest az NMHH oldalán van egy statisztika, ami szerint az említett napon 327 mega a rendes körülmények között elérhető. Na de hogy? :W

[ Szerkesztve ]


vargalex
(félisten)
Blog

Szia!

Gondolom kivették a táblázatból a 0 értékeket, mert nem mutatott jól. A frontend fejlesztést nem követem...

#2747 dethroner: Ahogy nézem, az a rendes körülmények közötti érték valami olyan, ami a sorbarendezett mérések közül a 90% körüli értéket veszi.

Azaz neked sorbarendezi a 24 mérésedet és a 21. és 22. helyen álló mért értékek átlagát veszi. Legalábbis első ránézésre ezt csinálja és nem azt, hogy 90%-ban mi az érték...

[ Szerkesztve ]


dethroner
(veterán)

Mi? :D Na ezt majd nappal friss szemmel átnézem, de ha így van akkor ez egy bődületes marhaság az NMHH részéről.
De mi tudott történni 06-09-én, amitől ennyire fos lett? Addig nagyon jó volt végig.

[ Szerkesztve ]


vargalex
(félisten)
Blog

Nem tudom, mert a szerver oldalon is változtatások történnek és a merő scriptet is módosítják. Most mi az aktuális merő scripted? Ha azonnali mérést futtatsz, ott mi a script és milyen az eredmény?


dethroner
(veterán)


dethroner
(veterán)

Az összes sebességteszt össze-vissza mér. A mérőbox utolsó pár mérése a mostanában szokásos 260-310 közötti le és 320-340 közötti feltöltést mutat.
A szélessávnet oldalán a szoftveres mérés egyik percben 220/450 egy perccel később 308/547. Újabb egy perc múlva a speedtest.net 460/284 értéket mér.
Mindig azt hallottam korábban hogy a szoftveres mérés nem megbízható (erre szoktak a szolgáltatók is hivatkozni ha hibát jelez az előfizető), hardveres mérés kell. Ehhez képest pont a hardveres mérés a leglassabb nálam.


dethroner
(veterán)

Nem lehetséges hogy az NMHH mérőboxa hülyült meg, vagy a mérésük valamiért hibás? Csak azért kérdezem, mert pont most torrenteztem le egy filmet, ami 55MB/s sebességgel jött le, ami ha jól számolom 440Mbit. Amint végzett a letöltés, egyből csináltam egy mérést az NMHH oldalán, és a mostanában szokásos 260Mbit lett az eredmény. Belépve a mérőboxba, szintén ezen alacsony sebesség körül vannak a mai mérések is. Gyanús nekem, hogy a hatóságnál van a hiba.


vargalex
(félisten)
Blog

Simán elképzelhető, hogy nem megfelelő paraméterezésű nálad ez az új mérőscript. Ugye ebben a verzióban megpróbálnak viszonylag kevés szálon mérni (20, 25, vagy 30), ehhez viszont egy előmérést használnak. Ez lehet, hogy valamiért nem jó nálad, mert esetleg a szolgáltatód lassan engedi fel a teljes sebességre a vonalat. A korábbi script több, mint 100 szálon mért, ha jól emlékszem.

Az mit jelent, hogy az NMHH oldalán csináltál egy mérést? A webes felületen, vagy az eszközön?


dethroner
(veterán)

Előbb webes felületen, majd amint végzett, egyből hardveres mérést.


vargalex
(félisten)
Blog

Ha webes felületen is ennyi, akkor nem a mérőbox a probléma. Valószínűbb, hogy a szolgáltatód ennyit tud a BIX felé. Torrent esetén pedig lehet peer a saját hálózatból is.


dethroner
(veterán)

De ez akkor szolgáltatói hiba vagy sem? Ha most kijön a szerelő, mit tegyek? Megmutatom a mérőbox méréseit, és ha ő erre csinál valami mérést, fájlletöltést a saját szerverükre, és abból meg az jön ki, hogy rendben van a sebesség?


vargalex
(félisten)
Blog

Az a baj, hogy a szolgáltató általában a saját hálózatán szokta csak garantálni a sebességet. Nyilván ez valamilyen szinten érthető is (lenne), hiszen csak arra van ráhatása. Viszont, ha az uplinkje mondjuk 1 Gbps (vagy akár 10 Gbps), akkor az hálózaton kifelé biztosan be tud dugulni.


dethroner
(veterán)

Szóval ha a mérőbox 250 megát mér, a hatóság webes mérése szintén annyi, de a szolgáltató 440 megát, a speedtest a 20km-re lévő szerveren 460, a speedtest a pesti Vodafone szerveren csak 184, és a vodafone webes mérője 170 megát mér, akkor senki se tudja megállapítani hogy mi a valós sebesség? Mi alapján lehet akkor hibát keresni, hivatkozni bármilyen sebességre? :((


vargalex
(félisten)
Blog

A szerződést kell megnézni, hogy mit garantál a szolgáltató. De mondom, általában hálózaton belül garantálnak csak valamit...
Azt leírhatod (vagy mondhatod) a szolgáltatónak, hogy milyen irányba nem jó már a sebesség.

üzenetek