Samsung LCD és LED TV-k - TV & Audió fórum

üzenetek

hozzászólások


fahrii
(őstag)

Ráadás porszívóval ez igencsak jó ajánlat.
Kérdésedre válaszolva attól függ játszol-e. Ha igen akkor ez egy minőségi ugrás (4K120hz VRR), ha nem akkor valamelyest jobb kontraszt és HDR.


Daneeka
(senior tag)

Sziasztok!
Van pár teljesen analóg hangcuccom amiket fogalmam sincs, hogy kössek össze egy QE43Q60C….-vel.
Láttam neten olyat, hogy Samsung telefonon a SmartThings app tud olyat, hogy kiküldi a tv hangját a telefonra és akkora telefon 3,5 jack csatlakozóját kötöm össze a hangszórókkal de nálam nem volt ilyen opció az appban.

Létezik esetleg olyan, hogy valami bluetoothos dobozka ami BT hangszóróként látszik a tv felé és annak a 3,5 jackjébe dugom a hangszórót? Vagy van rendes DAC-om is, a legjobb valami olyasmi lenne hogy TV-ből hang bluetoothon a dobozkába, dobozkán meg csak egy USB csati van amibe dugom a DAC-t.


Little_Gaara
(csendes tag)

QN jelentése szinte változó országonként de elég sok helyen a Neo QLED rövidítése mert itt például Németországban azt mutatja a samsung oldalán meg megnéztem franciát, osztrákokat, angolok ott is QN.
Ezért érdemes utána járni minden ország samsung honlapján ha lehetséges.


ρσгτσ
(őstag)

Az a betűjel máshol van.

Pl. QE55QN90C vagy QN55QN90C. Mi az elején lévő jelölésről beszélünk.

QN az a Mini LED, sima Q az meg a QLED modellt jelöli.

[ Szerkesztve ]


ρσгτσ
(őstag)

Vagyis azt akartam írni, hogy mi a fent írt példáról beszéltünk. Tehát a kijelző mérete előtti jelölésről. Az meg a régiót jelöli. Lehet félreérthető volt. Nem tudom...inkább pontosítok.


hematoma1
(aktív tag)


hematoma1
(aktív tag)

Ha ebből meg lehet állapitani?


ρσгτσ
(őstag)

Ez VA. BGR elrendezés látszik, ha még jobban ránagyítasz a képre. A zöld szín egy kicsit torzul, de jól látszik.

[ Szerkesztve ]


tigribigri
(junior tag)

Jónak tűnik, mert még a q60c-nél is olcsóbb. Ha jól emlékszem a q70c annyival tud többet a q60c-nél hogy 100Hz-es a panel.


tigribigri
(junior tag)

Akkor helyes volt a displayspecifications.com információja... :R


Kaba
(veterán)

Van ott azért több különbség, nemcsak a 120HZ.
A 60 C-n nincsen HDMI 2.1 a 70C-n 4 darab, ezenkívül a 70C Twin tunerrel és valamivel nagyobb kontraszttal is rendelkezik.


ρσгτσ
(őstag)

Mondjuk ez mérettől is függ. Ha például az 55 IPS, akkor általában felfelé is az szokott lenni. Az 50 és 43 meg általában VA. Illetve nem tudom van -e még egyáltalán 50 -es IPS. Régen sem igazán volt jellemző.

Egyébként displayspecifications -nél sajnos sok az eltérés, főleg Samsung esetében. Mert az Észak-Amerikai modellek eltérhetnek az európai kiadástól. Nem csak kijelzőben, hanem egyéb másban is. Csak ezt nem mindig említik minden oldalon. Sőt...

Tehát ez nem az oldal hibája, ha más adat van fent az itthon kapható modellhez képest. Azért van, mert eleve a más régióból jöhet az infó, aminél lehet eltérés...

[ Szerkesztve ]


Little_Gaara
(csendes tag)

Ja igen így értem a méret előtt is is GQ van amiből G az gondolom Germany a másik meg a Qled-et takarja


ρσгτσ
(őstag)

A németeknél vannak "egyéni jelölések", de ez amúgy nem csak Samsung -nál igaz. Sőt, más márkánál is előfordulhat, hogy a német kiadás hardveresen eltér, és ezt jelölik is a teljes modellszámban. Ráadásul ez nem csak TV -re lehet igaz...

Szerk.:
Egyébként a Samsung még így is teljes káosz, mert volt hogy Európán belül is van ahol IPS, van ahol meg VA panellel forgalmazzták az adott készüléket.

[ Szerkesztve ]


tigribigri
(junior tag)

Persze vannak különbségek, én a legalapvetőbbet, legfontosabbat emeltem ki. Azonkívül kicsit leegyszerűsítve a dolgot minek a HDMI2.1, ha ugyis csak 60Hz-es a panel. Tehát ez is a panel képfrissítési frekvenciára vezethező vissza. Ezenkívül a Q70C-nek a kontrasztja nem nagyobb szignifikánsan mint a Q60C-nek (láttam olyan tesztet is ahol alacsonyabbra jött ki). Inkább talán egy kicsit fényerőben jobb, de az sem átütő.
Amikor a két típus között variáltam akkor az maradt meg bennem, hogy ez a panelfrissítési freki különbség nálam nem érte meg a felárat (kb. 30% árkülönbség). Persze aki komolyabb játékra keres, annál más a helyzet.


tigribigri
(junior tag)

Az említett displayspecifications oldalon ebben az esetben pont szerepel az eltérés külön hozzák az észak-amerikai és az európai modellt. Sajnos csak a paraméterek egy szűk halmazára, ami persze, hogy nem az oldal hibája, inkább a gyártó az amelyik nem közöl infot


RandomName
(aktív tag)

Ha a jelforrásod HDMI, akkor a kábelről is le tudod lopni a hangot.
Nekem pl amikor még XBoX+monitoron játszottam, akkor egy párezres aliexpress-es HDMI capture card adta a hangot, annyi hogy bedugod a jelforrást, egy másik kábelt a tv-nek, és az eszközről leveszed a hangot egy jack-jack kábellel. Pont ezt a tipust már nem árulják.


ρσгτσ
(őstag)

Igen, ezt értettem. Néha jó, de általában nagy a katyvasz, és sokszor más régiós készülék paraméteri szerepelnek az adott TV -nél.

Ez ilyen...de az is tök jó lenne, ha egységesen árulná készülékeit az összes gyártó. Vagy legalább típusonkét normálisan jelölné, hogy eltérő hardver specifikáció. Pl. a kijelző típusa.

Samsung -nál olyan készülékkel is találkoztam, ami az amcsiknál úgy került forgalomba, hogy 1 db 2.1, és 3 db 2.0 HDMI -t kapott. Európában meg mindegyik HDMI 2.1 -es volt. Szóval néha van olyan is, hogy nem az amcsik járnak jól.

Szerk.:
Jó, az utóbbi mondat sem teljesen igaz. Mert annál a TV -nél Észak-Amerika kapott VA panelt, hozzánk meg jött az ADS... :D

[ Szerkesztve ]


Rengete
(aktív tag)

Sziasztok!
Nagy dilemmában vagyok. Barátom megkért, hogy keressek neki egy Samsung 85 colos tv-t 500ezerig bezárólag.
Találtam egyet használtan, kifogástalan állapotút. 2021 októberi vásárlás. 490 az ára most de nagyon erősen alkuképes lehet. Szerintetek érdemes megvenni?


fahrii
(őstag)

Újonnan ezek jöhetnek szóba a samsungnál.
További 5% kedvezmény Erste esetén, illetve 5% jóváírás samsung fiókban, szóval ideális esetben ennyivel még alacsonyabb lenne a végösszeg.

A másodikhoz jár még egy 80.000 Ft-os porszívó is, az jobb ajánlat.

[ Szerkesztve ]

üzenetek