SörcsaPH! - Sport, életmód, utazás, egészség fórum

üzenetek

hozzászólások


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

jaja, a Penguin gyakorlatilag egy Paradox alapu Eisbock.


tomazin
(veterán)
Blog

Ha esetleg hazafelé Ljubjana mellett vinne az utad, akkor kis kerülővel van egy egész jó bottle shop észak Ljubjanaban, ahol elég széles a a szlovén választék. Ha érdekes lehet akkor megkeresem neked.
bled és környékén nem emlékszem, hogy ittam volna rendes sört. Krémest itt egyél: Slascicarna Zima. Ami a tó partján van hotelnek terasza, ott sima francia krémest kapsz.


Dorian
(félisten)

Köszönöm, de elég sűrű a program, oda biztos nem tudunk kitérni. Tegnap az itteni nagyüzemi sörökből hármat megkóstoltam, az semmi különös. De találtam osztrák kraftot, 3 fajtát vettem.
Ma hazafelé kipróbálom azon a helyen a krémest, bár nagy szakértője nem vagyok ;]


Dorian
(félisten)

Ez az osztrák Bevog egész jó sört csinál.


jsk
(senior tag)
Blog

Beerselectionnél sokszor kaphatóak a söreik.


tomazin
(veterán)
Blog

Meg a beerodalomban is, ha meg leteznek.


[CsuCsu]
(őstag)

A barleywine-juk marha jo, arrol ismertek a legjobban.


Janusz001
(őstag)

Párom 40. szülinapomra még adott egy kis grátiszt, az első pakk nem ért ide, mert a posta összetörte, így újra kellett küldeni.
Nagyját nem ismerem, Belga sör fan létemre.


[CsuCsu]
(őstag)

Ezeknek jo reszet en sem ismerem, pedig soroztem parszor Belgiumban. A la Trappe es a Delirium oke, a Chimay jo, viszont a Gulden Draak nagyon alkoholos es kiegyensulyozatlan.


Dilikutya
(félisten)

Hacker-Pschorr Kellerbier

Elhatároztam, amennyire csak lehet, német, főleg bajor sört próbálok inni októberben. Már érett egy ideje, hogy ezt is kipróbáljam. Isteni malátás, nem tolakodón komlós sör, kiegyensúlyozott, lágy, de mégis karakteres. Cserébe nem napi ivósör árú, pedig meg tudnám szokni.


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

szep kor.

a Chimay / Trappe / Cuvée Chateau kb egy (nagyon jo) kategoria . Gallicia, Satant es Cuves de Trollt meg en se propbaltam. Gauloise ivosor, a Blanche meg egyike a keves belga buzanak.

[CsuCsu]: Budapesten a Belgaban kb a feluk szokott lenni, nekem is onnan ismerosek. a trollos sor utobbi evekben iszonyatosan ritka egyebkent, talan 1-2 webshopban lattni neha.


Dilikutya
(félisten)

Egy időben a Sparban volt a Troll 0,33-as dobozban, az Auchanban meg van 5 literes partyhordó.


kökény
(aktív tag)

Ezek a belga sörmestertől lettek rendelve, ahogy nézem. Nincsenek nagy csodák, ahogy proci is írta és amiket itt a fórumon is dícsérni szoktunk: chimay, delirium, la trappe oké, a többi pölö satan, barbar Sparban, Auchanban kapható átlagos belga serek, amik magyaroknak még így is jó :)


kökény
(aktív tag)

Szerintem tök jellegtelen, nyomában sincs egy jó csehnek, szigorú szvsz, az ára meg phhh... :(


kökény
(aktív tag)

Budapest ipa: ilyet ittatok már? Tegnap tűnt fel a Sparban, lehet, hogy csak nekem új. Illatra tök semleges, a trópusi gyümiket egyáltalán nem érezni, ízre viszont jó kis komlós. 500 valamennyi forint, mondjuk sztem egy First ipa színvonalat simán hozza és fél litert kapsz ennyi pénzért.


#89309696
(őstag)

A Dreher hidegkomlósa (mármint az idéntől új receptes, kukoricamentes) az tényleg annyira rossz még mindig, hogy Winkler is lefolyóba önti vagy csak fröcsög a sznobság belőle megint?
Én nem vagyok sörszakértő, a régi hidegkomlós tényleg rossz volt, de a mostani szerintem teljesen jó, nem sok íze van, de legalább nem rossz és laza egyszerű szomjoltó, én szeretem az alacsony IBU keserűségű söröket. Sokkal jobb az ihatatlan réginél, ég és föld.

Csak kíváncsi vagyok, hogy az én ízlelőbimbóim nem jók vagy Winklernél elszaladt a ló megint.

[ Szerkesztve ]


kökény
(aktív tag)

Én is úgy érzem, mint te, teljesen iható, semmi zavaró sincs benne. Winkler szerint a tripel karmeliet a világ legjobb söre, egy forintot sem ér a szava, ne adj rá!


#89309696
(őstag)

Általában "jók" a videói azért szoktam nézni, de sokszor elszárnyal, meg magára akarja formálni a dolgokat, fenntartással kell kezelni.

A félbarnából vennem kéne megkóstolni milyen, ha már itt jártam. Holnap meg is nézem a boltot van-e.


kökény
(aktív tag)

Megnéztem 2 videóját, sztem jobb, ha marad az autóknál. Dreher félbarnát pont ma (is) ittam, hasonló a sima hidegkomlóshoz, nyilván malátásabb, karamellásabb ízvilág, számomra kellemes, iható serecske.


Dilikutya
(félisten)

Nekem a félbarna nem jött be. Olyan semmilyen, vizes, egyáltalán nem malátásabb szerintem, csak kapott festőmalátát is. A többi mellett gyenge szerintem.

üzenetek