SörcsaPH! - Sport, életmód, utazás, egészség fórum

üzenetek

hozzászólások


kökény
(aktív tag)

Most ittam egy ilyen Scloss Eggenberg Urbock 23-at, kajakra megütött, pedig a 10 fokos neipak nem szoktak ennyire megcsapni, nekem ízlett, erős, testes, alkohol kilóg, de nálam betalált :C


[CsuCsu]
(őstag)

Jo sor. Probald ki toluk a Samichlaus doppelbock-ot, az 14%. Nekem nagyon bejott.


jsk
(senior tag)
Blog

Csak a színe miatt nevezték el Rosénak. Sima málnás belga búzasör. Annyit nem ér.

Újabb Mad Scientist hír. Bekerült 4 sörük a londoni Ghost Whale shopba. Most már az angolok is ismerkedhetnek velük.

A Garden nem rossz, az ipa söreik nem olyan jók, mint a Bym sörei. Ugyanakkor sokkal többféle sört főznek. Ide is szállítanak. A Bym-nek ősszel jön egy söre, amit nagyon várok. Nem ipa lesz.


F-ECT$
(titán)
Blog

InVitro-ról nem sok szó esik itt, pedig a ma kóstolt H2M (Pale Ale) szerintem elég jól sikerült nekik.

Hoegaarden Rosé: nem rossz sör, csak kicsit túl van árazva. 10-ből 10x inkább Mort Subite.

[ Szerkesztve ]


jsk
(senior tag)
Blog

Igazad van. Három sört ittam tőle (a főzde mögött egy Angliábol hazatelepült srác áll). A Retrowave egy nagyon jó kis west coast volt. Az Intergalactic is fasza wheat beer. A legjobban a The Healer foreign stoutja jött be. Abból még kell vennem.


kökény
(aktív tag)

Köszi! :R Kollegától kaptam, számomra absz. ismeretlen volt, kellemes meglepi lett belőle.


[CsuCsu]
(őstag)

Mar vannak egy ideje az angoloknal, nagyon toljak a kulfoldi terjeszkedest. A BA cuccaikkal meg talan kapnak is valami elismerest, de a tobbi nem igazan allja a versenyt. A Mad X savanyak 3F/loon arban mennek, az IPA-k pedig... hazai piacon talan oke, de itt a sarki garazsfozde foz hasonlot.

Mi lesz az a BYM? Double BA imperial pastry stout? :DD

[ Szerkesztve ]


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

+1, az tenyleg jo cucc.

---

[link] ejj, na ennyiert mar arban tenyleg a belga / usa sourokkal versenyeznek. wizard collab mondjuk, toluk egy sort ittam (Gramoballoophone), az egy tisztesseges sour volt, de svedeknel se nagyon kapni a cuccaikat.

[ Szerkesztve ]


jegenye77
(addikt)

Azt nem tudom de hasonló árban ittam már sokkal rosszabb ipa kat.
Ezek nekem a tavalyi nyaralás óta beragadtak, hogy nagyon ízlett akkor. Azóta ittam elég sok fajta sört ( ilyet nem) és most ugyan olyan jól esett és a jobbak közé sorolnám őket.
Viszek is belőle párat későbbre is :B


kökény
(aktív tag)

Jött egy pár újdonság a csakába,Cantillon,Verdant,Deya,3 Sons,Garage stb. Amin nem tudok napirendre térni, hogy 990Ft-ért árulja a Bitburger/SierraNevada TripleHopd Lagerét, ami Sparban anno kerek 299Ft volt :W
Még egy dolgot nem értek, miért van az, hogy a környező országokba eljut a nevesebb angol főzdék olyan főzetei is, melyek azért fentebb vannak pozicionálva, itthon meg nagy többségében a gyengébben pontozott alapsöreik jönnek(oké, legalább jönnek, de akkor is) Gondolok itt Verdant, CW DEYA stb főzdékre elsősorban.


F-ECT$
(titán)
Blog

Azt a Sierrát megkóstoltam volna, azt hittem állandó termék lesz. Néztem 2-3 helyen, de sehol sem találtam, most meg már gondolom azért ennyi, mert kevés van belőle.


kökény
(aktív tag)

Nagy kár, hogy nem lett állandó, 300-ért kitűnő ivósör lehetett volna a nyárra, most meg, ahogy elnézem simán Sierra Nevada árban adja...


jsk
(senior tag)
Blog

A Spar Bitburgerként adta el, míg a Csakajó Sierra Nevadaként árulja.


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

a Bitburger / SierraNevada itt svedeknel is 3 euro volt. sparban gondolom ugy toltak ki, hogy ez felig-meddig marketing akcio, azt meg a NAV (?) ugyse tudja leellenorizni, hogy akkor most fozesi ar alatt adjak-e a cuccot. nezz beerizert (ex systemizer), glassbanken ami valszeg ugyanabbol a forrasbol szerezte 4 eur folott adja, igaz az egy sved webshop Svedorszagon kivulrol a specialis helyi szabalyokat megkerulni, ezert pedig dragabb. kb mintha a csakajo Hollandiabol kuldene a cuccot.

verdant, cw, deya nem foz mennyisegben.


[CsuCsu]
(őstag)

Azert nem jonnek a feljebb pozicionalt sorok, mert azokra a korabbi disztributoraik / bottle shopjaik elsobbseget kapnak tobbnyire, illetve hazai piacon is elfogynak. Ugyanez az oka, hogy jon peldaul Side Project savanyu idonkent EU-ba, de stout-ot soha nem kuldenek, mert az otthon is elfogy percek alatt. Ha kell a jo cucc, szenvedni kell erte vagy ugyeskedni.


kökény
(aktív tag)

Én arra gondoltam, hogy pl német holland webshopba sokkal gyakrabban tűnnek fel ezek a sörök, ez mitől függ, kapcsolat?pénz? Sőt, még a román szomszéd webshop is jobbakat kap vagy rendel, én ezt a részét nem értem...


[CsuCsu]
(őstag)

Kapcsolat tobbnyire, illetve melyik disztributorral dolgozik a webshop. Penz kevesbe, hiszen a 3 Sons TIPA is ott figyel.


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

gondolom disztribucios lanctol fugg, meg a webshop meretetol.

ha a holland webshopnak is par talca megy es elfogy, akkor felesleges egy marginalis piaccal szorakozni, hacsak nincs extra kapcsolat. tetejeben hollandoknal ott van Rotterdam a vilag egyik legnagyobb kikotoje, tehat logisztika szempontjabol is jobb a helyzet.

egyebkent disztribucios lanc erdekes, csakajosorben neha latok olyan sved soroket is, amik itt svedeknel jo kozelitessel beszerezhetetlenek.

[ Szerkesztve ]


#89309696
(őstag)

Azért csak nem bírtam magammal és vettem. :D Nem rossz, de én valami komolyabbat vártam. Ráadásul édesítőszer van benne. Itt nagyot csalódtam, akkor vagy legyen benne tisztességesen cukor vagy semmi. Rühellem az édesítőszereket, akkor inkább iszok vizet.


koxx
(MODERÁTOR)
Blog

Áh, vegyél inkább dreher meggyet, kellemes csalódás. Ha visszaolvasol, hogy én drehert ajánlok... :D

üzenetek