Stargate - Kultúra, művészet, média fórum

üzenetek

hozzászólások


CPT.Pirk
(Jómunkásember)
Blog

No, akkor Stargate Univers képregény folytatása röviden összefoglalva:

#issue 1:

Eli egyedül marad a hajón, de nem igazán sikerül neki a fagyi kamra javítása. Rájön, hogy ha kicsit állít a Destiny állásszögén, akkor fény felett is használhatja az energia beszívó cuccokat, ami csodát nem tesz, de ad neki extra 10 hetet, hogy kitaláljon valamit. Ugyanakkor a fagyi kamra javíthatatlan volt egy bizonyos cserealkatrész nélkül...

Aztán Eli rájött, hogy egy ekkora hajón kell még lennie fagyi kamrának. Volt is, de olyan helyen, hogy csak űrsétával jutott oda a különféle hajótest sérülések miatt. Ahogy beért oda, ott élő embereket talált, akik azonnal rálőttek.

Ekkor Joung ezredessel együtt folytatódik a történet, Eli magyarázza az eseményeket neki. Nem értik, hogy hogy lehetnek életben az ősök, mert a fagyi kamrák nem állítják meg az öregedést, csak lassítják. Az ősök nekiálltak bekapcsolni rendszereket meg megjavítani ezt-azt. Aztán pedig nem értik, hogy ezek az emberek hogy kerültek a hajójukra.

#issue 2:

Joung meggyőzi az ősöket, hogy kapcsoljanak le amit csak tudnak, különben mindenki meg fog halni... Kiderül, hogy ezek az ősök és a Destiny még az Atlantisz városhajók építése előtti időből származnak, de nem sokkal, ezek egymással versengő designok voltak.
Közben az egyik ős rosszul lesz, közösen leviszik az orvosiba.

Aztán ugrunk a múltba, ahol a Desteny éppen útnak fog indulni automatizált módon, a szerelőknek el kell hagynia a hajót. Viszont egy meghibásodás miatt az egyik csapat nem tud lejutni a hajóról ami közben elindult, nekik azt adják parancsba, hogy hibernálják magukat és majd ha az ős expedíciós csapat megérkezik, akkor majd vissza tudnak térni a földre a csillagkapun keresztül.
Vissza a jelenbe, az ős gyógyításához kellene orvos, így Joung ki akarja szedetni a fagyiból a dokit, meg mellette "Lucian Scott"-ot is és Rusht.

Lucian Scott egy kódnév volt, "hídfő szituációra", így Scott rögtön kiütötte az ott lévő őst és elkezdték kiolvasztani a katonai csapatot. Közben Rush meggyőzi Scott-ot, hogy ezeknek az ősöknek feltétlen életben kell maradnia, ha haza akarnak jutni még valaha.

A beteg ős gyógyításához nincs eszközük, egy specialista kell a földről a kövekkel. Mint kiderül a kövek valójában játékok, szórakoztatási célra készültek és nem gondolták, hogy ilyen távolságokból is működik...

Közben a katonáknak útját állja a gyengélkedő körüli erőtér és némi tűzharc is kialakul.

#issue 3:

Közben a maradék ősök is ágynak esnek a betegségtől, így a tűzharcnak vége lesz áldozatok nélkül.
Az erőteret kiiktatják, és megpróbálják visszaszerezni az irányítást a hajó felett.

A földi orvos valami tretonin alapú immun erősítőt akar csinálni, de nincsenek hozzá meg az alapanyagok a hajón. Az egyik ős azt mondja, hogy csak mondják meg a hajónak mi kell, az majd megkeresi nekik. A hajó össze is állítja a megfelelő csillagkapuk listáját, de ki kellene lépniük FTL-ből és még mindig a drónok ellenőrizte galaxisban vannak.

Ekkor az egyik ős a hídra viteti magát, aki szabadjára enged egy nagy rakás javító drónt, hogy amíg van bennük energia, addig javítsák ki a fő gépészeti részt, a kiegészítő energia rendszereket és a számítógépes hálózatot, valamint a hatékonyságot javító egyéb rendszereket.

Az így már elérhetővé vált szekciókban találtak tartalék alkatrészeket, űrruhákat, szubtéri kommunikátorokat.
Elhatározzák, hogy elmennek a kellő alapanyagokért.

#issue 4:

Mindeközben az újonnan elérhető részeken találnak egy olyat, hogy "kiegészítő reaktor vezérlő". Szóval rájönnek, hogy vannak reaktorok is a hajón, de nincsenek csatlakoztatva az energia hálózatra. Átirányítják a javító drónokat, hogy kössék be őket.

Scott csapatát rövid FTL kilépéssel bolygóra juttatják a kellő anyagokért, ennek kapcsán Rush és Joung kicsit civakodnak, de semmi jelentősége.

#issue 5:

A trópusi bolygón valami hínár izéban vannak a kellő anyagok, így be kell menniük a vízbe. A hínár izé lerántja az egyik katonát, de kimentik.

Közben Rush mondja, hogy még a tartalék reaktorokkal együtt sem tudnak teljes energiával harcba menni a drónok ellen úgy, hogy a pajzsok és a fegyverek is működjenek. A rendszer napját sem használhatják feltöltődésre, mert instabil és a koronába lépésük kiválthatná a szupernovává válást.

Közben a csapatot a bolygón megtámadják a drónok. Viszont a bolygón van egy obeliszk, olyan amit láttunk már korábban és az egy erőteret húzott a csapat fölé, amin a drónok nem lőnek át. Rush ki akarta deríteni mi van a háttérben, de Joung hatott az eszére, hogy egyszerűen nincs idő erre a nap összeomlása miatt.

Aztán Rush meg az ősök arra jutnak, hogy egyetlen lehetőségük egy rövid FTL ugrás, egyenesen a nap koronájába, úgy nem kell harcolniuk a drónokkal. Az ugrás sikeres, de a Destiny baromira rázkódik mert a nap közel van az összeomláshoz. Sikerül feltölteniük a hajót.

#issue 6:

A nap koronáját elhagyva a drónok a Destiny-t támadják. Közben a csapat visszajut a hajóra.
A Destiny az extra energiával sokkal jobban működő szenzorokhoz jut, amivel jelentősen hatékonyabban lövi le a drónokat mint korábban. Még gyorsan begyűjtötték az adatokat az obeliszkről (is), és elugrottak mielőtt a nap felrobbant.

Az ősök meggyógyultak a tretonintól, de Rush továbbra sem bízik az ősökben, Joung viszont igen, szóval a továbbiakban barátként kezelik őket. Arra nem tudják a választ, hogy hogyan maradtak életben. Valami olyanra gondolnak, mint az a hibernált ős akit jégbe fagyva talált az SG-1.

Itt a vége, sajnos nem folytatódott tovább a történet. Viszont egészen érdekes 3. évad kerekedett volna belőle.

[ Szerkesztve ]

üzenetek