Steam Deck - Notebookok fórum

üzenetek

hozzászólások


-Nándesz-
(tag)

Most jobban utána kéne néznem, hogy(meg hol) vannak az energiagazdálkodási beállítások az OS-ben, de ha asztali módban töltöd le a játékot, akkor kikapcsolt képernyővel is lehet letölteni.


-Nándesz-
(tag)

Megnéztem, az asztali módban a power Managemet - Energy Saving menüben, a "Screen Energy Saving" - Switch of after x min. Ezt mondjuk 1 percre állítva, egyszerüen kikapcsol a képernyő 1 perc után, a letöltés pedig fut tovább.
Emellett érdemes lehet a "suspend session"-t kikapcsolni.

Ez csak az asztali módra érvényes.


chris0000
(őstag)

thx az infokat, gaming módban meg keresgetek, mi lenne a legjobb megoldás, az alap elalváson kívül... üdv.


30z.Samu
(félisten)

Ez eddig eszembe sem jutott. :D Köszi a tippet!


Cucuska2
(őstag)
Blog

Valaki el tudja nekem magyarázni, hogy miért jó, ha ki van kapcsolva a kijelző? Minimális fényerőn alig fogyaszt a kijelző.


consono
(nagyúr)

Az OLED be tud égni, gondolom azért.


Semin
(senior tag)

Az OLED technológiának sarkaltos pontja, hogy nem szereti a statikus képet. Nem tesz jót neki, ha órákon keresztül ugyanaz a kép jelenik meg. Letöltés alatt pedig ez elkerülhetetlen ha magára hagyod. Gondolom ezt akarják elkerülni


cami][us
(senior tag)
Blog

Alacsony fényerőn nem nagyon fog beégni.


Cucuska2
(őstag)
Blog

Ha 750 óra statikus kép után nem ég be 90 niten, akkor néhány óra minimum fényerőn sem fog beégni (ami 1-2-3 nit környékén van).


Semin
(senior tag)

Én is kerülöm a bekapcsolt kijelzőt, (ha nem használom) és ez ártani biztosan nem árt.Semmit nem veszítek ha sötét a kijelző, hiszen letöltés közben a dokkolón pihen. Miért kellene bekapcsolva lennie a kijelzőnek?


30z.Samu
(félisten)

Elérhető a szinkron a Rezsident Evil 4-hez! :C

[ Szerkesztve ]


30z.Samu
(félisten)

Akciós a GTA Definitive Edition Steam-en, most 30€-ért vesztegetik. De bevallom őszintén az értékelések és a Youtube videók alapján még mindig nem éri meg megvenni, mert elég tréül fut Deck-en. Azon is gondolkodtam hogy inkább megveszem kulcsos oldalakon az eredeti verziókat, de hát a Vice City pl 7100Ft-be fáj, a San Adreas mondjuk megvan, a GTA 3 meg 3000 körül megy. Szóval mivel a GTA SA-t nem kell megvenni így most kb annyiba kerülne beszerezni a játékok eredeti verzióját, mint a Definitive-et. De mivel a Definitive-ről sok jót nem olvasok, lehet inkább meglépem azt hogy megveszem az eredetiket.


bepken
(veterán)
Blog

lesz az még ingyen is Epic-en vagy pl Amazon Prime-on....én kivárom szépen :DDD

[ Szerkesztve ]


Cucuska2
(őstag)
Blog

A GTA remasterek nagyon szarok voltak, amikor kijöttek, vagy azóta fejlődtek valammenyit?


30z.Samu
(félisten)

Elvileg igen, gyakorlatilag videók alapján még mindig elég szarul van optimalizálva, tekintve hogy egyik játéknál sincs meg a fix 60fps. A GTAV pedig lényegesen fejlettebb minden téren és mégis jobban muzsikál. Steam-en most is vegyesek az értékelések.


30z.Samu
(félisten)

Na most egy érdekes jelenségre lettem figyelmes. A gép nem ismeri fel USB-n keresztül a meghajtókat. Írják több helyen hogy át kell állítani XHCI-re a BIOS-ban. De az sem segít, a gép a töltést veszi ill. az USB hub működik és a meghajtó is, amivel használnám. Egyszer már használtam a dokkolót ezzel a géppel és ment, szóval nem értem hogy most mi lehet a gond. :F


30z.Samu
(félisten)

Rájöttem, a meghajtón kívül fel kell dugni a töltőt is a hub-ba, kihúzod, visszadugod és így azonnal felismeri. Érdekes.

[ Szerkesztve ]


agaron
(tag)

Nekem billentyuzettel is csinalta mar ezt, Laikuskent nem kapott eleg powert, vagy valami ilyesmi. De a tolto valoban megoldja a legtobb problemat.


30z.Samu
(félisten)

Számomra ez azért fura, mert az LCD-nél ment töltő nélkül is. Összedugtam és simán ment, mindegy, végül is nem nagy kunszt. Csak akkor így külsős eszközről nem fogom tudni elindítani a Windows-t, hanem akkor a belső meghajtóra kell feltenni.

[ Szerkesztve ]


tl-x
(őstag)

Nehéz felrakni Deck-re?

üzenetek