[RIOS ERROR] Steam Deck - LOGOUT.hu Hozzászólások [RIOS ERROR]

Steam Deck - Notebookok fórum

üzenetek

[RIOS ERROR] [RIOS ERROR]

hozzászólások

[RIOS ERROR]

tl-x
(őstag)
[RIOS ERROR]

Szia. Magyarítást lehet a játékokra tenni, bár attól függ milyen a magyarítás telepítője, simám csak be kell másolni vagy exe mert akkor is megoldható csak bonyolultabb. Én bluetooth egeret és billentyűzetet használok hozzá desktop módban. 64 GB tárhelyeset néztem én is anno és végül 512-es ( OLED) lett és vettem még bele 512 SD-t (Samsung pro plus) Majdnem betelt már mindkét tárhely :). Jobb játékok 40 - 120 Gb között is lehetnek.

[ Szerkesztve ]


ooooobi
(senior tag)
[RIOS ERROR]

Ha ugyis van fölös nagyobb sd kártyád akkor a 64es is simán jó. Én is azt vettem egy éve kb, kicsit lassabban indul pár játék mint ssdről, de abszolút élhető. Azóta már lecseréltem a belsőt is egy 1tb-s ssdre. Ha valaha szedtél már szét bármi elektronikai kütyüt akkor gyerekjáték. Ha nincs kihasználatlan sd kartyad és venni akarsz akkor viszont ssdt vegyél, nem nagy különbség van árban. Magyaritást eddig kb mindennel sikerült megoldani. Vagy deckről telepítve, vagy pcre és aztán onnan áthúzva deckre. Én erre winscp-t használok és wifin másolom. Olyankor lehet szívás, a magyarítás, ha a deck nem a strames hanem linuxos verziót teszi fel magára. Most épp a firewatchel kinlódok. Teljesen másmilyen a deckes verzio könyvtára, aztán felraktam a pcs verziot, de a magyar nyelv csak nem akar megjelenni. De mondom egy év alatt ez az első game amit nem sikerült elsőre megoldani.

[ Szerkesztve ]


Diopapa
(addikt)
[RIOS ERROR]

Vicces hogy írod, tavaly felraktam Deckre a Firewatch magyarítást, teljesen jól ment, azóta történt valami, mert visszaváltott angolra és nem tudom újra megoldani. :)


myl0
(csendes tag)
[RIOS ERROR]

Sziasztok. Éppen egy magyarítással kínlódok (Tegnap 3 órám ráment sajnos eredménytelenül) és gondoltam leírom hátha tudtok segíteni:
A játék a TES IV: Oblivion (nem mai darab), ehhez a játékhoz a Morrohun csapa csinált még 2011 körül egy telepítős magyarítást amit az oldalukról le is lehet szedni. A magyarítást csak abba a könyvtárba lehet telepíteni, ahol maga a játék is van (egyéb helyre külön telepíteni és utána a módosítottal felül írni a játékot nem lehet sajnos). A telepítőt Decken elindítani nem lehet (többféle protonnal is próbáltam). A legutolsó próbálkozásom az volt, hogy PC-n feltettem a magyarítást és egy az egyben átmásoltam külső HDD-re onnan a Decken lévő összes file-t felülírtam. Utána látszott a launcher elindítása után (a Data Files-ban, ahol a modok vannak), hogy a magyarítás szerepel, de kipipálni nem lehetett. A játék elindítása után az intró magyar lett, viszont minden más angol :W . Azt megjegyezném, hogy PC-n is problémás a magyarítás a Steam verzióval, 2X kell feltenni, utána meg az Oblivion.ini-ben sorokat átírkálni (ami PC-n a mygames/Oblivion mappában van, de Decken ki tudja hol :) ). Van esetleg valaki aki sikerrel járt ezzel a játékkal Decken (vagy egyáltalán próbálkozott)? Ha van esetleg valakinek építő jellegű ötlete szívesen várom (nem, a tanulj meg angolul nem építő jellegű :) ) Viszonylag kezdő Deckes vagyok, de azért általában sikerül megoldani mindent (némi utána olvasással/yt-al/stb.

[ Szerkesztve ]


Cucuska2
(őstag)
Blog
[RIOS ERROR]

Két dolog:

A Decken miért felülírtad, miért nem törölted és másoltad a tartalmat?

Az ini fájlok és hasonlók a specifikus Protonhoz tartozó compatdata mappában vannak a Steam könyvtáron belül, módosítsd ott a fájlokat, ahogy a gépeden is tetted.

Ha jobban érdekel a téma és elszánt vagy, akkor azt érdemes ilyen esetekben csinálni, hogy:

- Desktop módban terminálból elindítod a telepítőt ugyanabból a Protonból, mint amiben a játék van (hogy ezt hogyan csinálod, abban egy kis Google keresés segít)
- A terminál meg fogja mondani, hogy hol hasal el a telepítő (illetve ha a telepítő nem exe, hanem msi, akkor más paranccsal kell telepíteni)
- A telepítő hibájára rákeresel, opcionálisan az egészet átmozgatod egy régebbi - vagy egy újabb - Proton Glorious Eggrollba.

[ Szerkesztve ]


Bazsi1987
(őstag)
[RIOS ERROR]

Van olyan aki nyomja decken az overwatch-ot? Azt szeretném kérdezni pc vagy konzol csoportba sorol mecs keresés közbe? :)


30z.Samu
(félisten)
[RIOS ERROR]

Szerintem PC.


Bazsi1987
(őstag)
[RIOS ERROR]

Nagy hátránba kerülök decken pc-sek ellen cod4 és halo3 óta nyomom a multit controllerel azzal nincs ow-kba 1000 óra körül vagyok :)


Cucuska2
(őstag)
Blog
[RIOS ERROR]

A Deck egy PC, szóval hacsak nincsen detektálás, hogy kontrollerrel játszol-e, mindig a PC-vel leszel.


Bazsi1987
(őstag)
[RIOS ERROR]

512 led felujitott gep 380 euro lehet rá megyek :)


Shade45
(senior tag)
[RIOS ERROR]

"led" alatt OLED-re gondolsz?

LCD verzió lesz az, ha a hivatalos oldalt nézed. ;)


Bazsi1987
(őstag)
[RIOS ERROR]

Bocsi jaja lcd csak elírtam :) menyire lehetnek esztétikai hibások ezek?


chris0000
(őstag)
[RIOS ERROR]

kis érdekesség, bár nem feltétlen akartam tesztelni.
lekapcsoltam pihenőre a bekapcsoló gombbal a deckket, aztán el is felejtettem, h nem kapcsoltam ki, de így legalább kiderült, h 5 napot kibír mire lemereülne teljesen.. :)


Peaceliker
(addikt)
[RIOS ERROR]

Itthon nem 1x van 100-110be 512 es használt , én akkor már inkább azt venném :)) :R


berzebub
(aktív tag)
Blog
[RIOS ERROR]

Nekem 256-os van, egy karc nem volt rajta. Az egyetlen lényeges különbség, a hazai használttal szemben a 2 év gari.


tl-x
(őstag)
[RIOS ERROR]

Sziasztok! Milyen dokkolót érdemes venni? Elsősorban olyan kellene amin van UTP csatlakozó a letöltések miatt. Skull & Co tokom van tehát nem tenném bele csak elé ha nem fér bele.


cami][us
(senior tag)
Blog
[RIOS ERROR]

A Jsaux dokkoló nem rossz.


gyugyo79
(addikt)
[RIOS ERROR]

Nézz utána, hogy amilyen TV/k -hez veszed azokkal mennyire lehet anomália azzal amit kinéztél.
Pld. a sajátjukra pár hete néztem rá és a Samsung TV -vel már megint
Steam Deck Dock Samsung TV Troubles tehát nem a legkényelmesebb a használat. Míg pld a Jsaux -nál ami szintén zavarhat ha még fent áll és ilyen típusú a TV amit használsz.

[ Szerkesztve ]


tl-x
(őstag)
[RIOS ERROR]

Sony Bravia TV-m van de monitorra (HP) akarom kötni első körben.

üzenetek

[RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR]