Steam Deck - Notebookok fórum

üzenetek

hozzászólások


Voltam
(csendes tag)

Üdv!
A saints row 4 re-elected decken az első küldetés után ledob a térképre de nem indul el a következő küldetés.Csak szaladgálhatok a városban.Járt már így valaki?
Köszönöm.


yodee_
(őstag)

Egy gyors kérdés! Nem emlékszem már pontosan hogy mi volt a megoldás vagy volt e egyeltalán. Ma délelőtt elindítottam a God of War-t és nagyjából 20 perc játék után befagyott az egész masina. Csak a kikapcs segített. Utána ugyan úgy, majd állítottam TDP limitet és úgy nem volt gond. Ez hardver vagy szoftver hiba? Az tuti hogy nem a játék a ludas, mert Dead Space-nél is csinálta.

[ Szerkesztve ]


nincsnév007
(őstag)

Be van állítva a jatekokkénti profil de nem menti el. Nektek jó ?


30z.Samu
(félisten)

Lapozófájlt kell megnövelni a Cyro utilities-el.


Šolaire
(veterán)

Kicsit bővebben kifejtenéd? Köszi. :R


yodee_
(őstag)

Nem hardver hiba? Közben találtam célozgatásokat hogy alaplap hiba.


30z.Samu
(félisten)

Felteszed Asztali módban a Cyro Utilities nevű alkalmazást és ott lehet bővíteni a lapozófájlt meg több minden mást is. De a God of War-nak alapvetően ez a fő baja Steam Deck-en. Én még LCD-n vittem végig amikor kijött a magyar szinkron. Ezzel ugyan nem szűnt meg teljesen a kifagyás, de annyiban javult a helyzet hogy kb 20mp után folytatódott normálisan a játék és kb két óránként egyszer jött elő a jelenség.

(#9846) yodee_ : Nem alaplap hibás, vagy legalábbis erősen kétlem. Kevés a lapozófájl, amit jelez is a beállításokban alul pirosan, a fent említett módon megnöveled és akkor ha nem is szűnik meg teljesen a jelenség, de legalább játszható(bb) lesz. Aztán azóta lehet hogy van rá tutibb megoldás hogy ne fagyjon be egyáltalán, nem tudom. Én tavaly az LCD-n így játszottam végig.

[ Szerkesztve ]


yodee_
(őstag)

A lapozó fájl miatt totál ki tud fagyi a gép? TDP korlát esetén akkor miért nem? Ettől függetlenül ki fogom próbálni, de furcsa mindenesetre


30z.Samu
(félisten)

Én a TPD-s megoldásról nem tudtam. :B


Šolaire
(veterán)

Köszi akkor majd ránézek. Nálam ugyanez a jelenség fordult elő párszor mint nálad.


30z.Samu
(félisten)

Kíváncsiságból felnéztem a Steam oldalára mi a helyzet az OLED Windows támogatásával, de semmi változás november óta. Szerintem ezt elengedték.


Cucuska2
(őstag)
Blog

Remélem az ok az, hogy dolgoznak a Steam Deck 2-n, és nem az, hogy elengedték a termékkategóriát, mint a Steam Controllernél, vagy akár a Valve Indexnél.


zombei
(aktív tag)
Blog

Szerintem csak szimplán a Windows támogatást engedték el. LCD-re se jött frissebb driver, csak mókolással megy rá másik APU-é.


yodee_
(őstag)

Én nem is erőltetném ... a Windows alkalmatlan ilyenre ... 0 optimalizálás van.


nepszter1
(addikt)
Blog

Van bármi infó morzsa a Steam deck 2 ről?


consono
(nagyúr)

Annyira alkalmatlan, hogy sorra jönnek ki a nagyobb gyártók Windowsos handheldekkel...


yodee_
(őstag)

PC-k is windowsra vannak készítve. Csak ott a nyers erő miatt nem kell semmit optimalizálni. Mivel itt azért nem annyira combos a vas, nem árt egy kicsit okoskodni :) Ezt a SteamOS esetén van aki csinálja. A microsoftnál senki nem fog foglalkozni vele.


30z.Samu
(félisten)

Lehet, hogy ebben van valami. LCD-n játszottam anno végig a Death Stranding-et, amíg bent volt GamePass-ben. Stabil 40fps megvolt, szóval szerintem nem futott rosszul. Később ugye Karácsonykor az Epic nekünk adta a játékot ingyé és így megnéztem most az OLED-en SteamOS alatt is. Vagy optimalizáltak rajta azóta vagy az OLED állítólagos 10%-os többlete miatt, de 50-60fps-sel megy a játék. Vagy eleve SteamOS alatt jobban fut, bár én néztem videókat annak idején és Steam-es verzió is 40fps-sel futott a Valve rendszere alatt. Nekem egyébként csak a CS miatt kellene a Windows, mert SteamOS alatt külső kijelzőre kötve random újraindul a gép.

[ Szerkesztve ]


ripla
(őstag)

Azt mondták, hogy Deck 2 majd akkor lesz ha a hardver fejlettségi szint elér egy újabb mérföldkövet, nagyobb grafikai igény és kevesebb, vagy a jelenlegihez hasonló szintű aksi fogyasztás mellett. Amíg a technológia nem áll rá készen, addig nem erőltetik.


yodee_
(őstag)

Közben nyomtam pár órát a Far Cry 6-tal. Kizárom a hardver hibát, mert semmi gond nem volt.

üzenetek