Steam Deck - Notebookok fórum

üzenetek

hozzászólások


Cucuska2
(őstag)
Blog

A kérdés az, hogy lesz-e egyedi chip megint, vagy sem. Mert ugye a Decknek (részben) azért nagyon jó a fogyasztása, mert nem laptop chip van benne, hanem egyedi chip, 3 wattos minimum TDP-vel és kevés CPU maggal.

A Zen 5 chipek majd nyáron jönnek, RDNA 4 GPU architektúra ősszel. Kérdés, hogy egy 4, vagy esetleg 6 magos CPU a legfrissebb GPU chipekkel mennyire versenyképes, főleg, ha ismét nyomott áron adják, mert a Deck még mindig a legolcsóbb handheld.


paulka
(tag)

Ha nem is alkalmatlan a Windows, de sokkal jobb a saját fejlesztett (Steam)OS. Sokkal olcsóbb nekik egy windowst feltúrni, mint évekig fejleszteni egy saját OS-t. Meg lehet nézni a ROG Ally fórumokat, milyen kínlódások mennek néha a Windows miatt.

(Persze ezt viszont mindenki eldönti magának, mennyire negatívum.)


consono
(nagyúr)

Hát, maradjunk abban, hogy nem értünk egyet :) A SteamDecknél is játékról játékra változik az, hogy a Windows vagy a Linux a gyorsabb, meg hogy mennyivel.
Arról nem is beszélve, hogy a PC-s játékokat Windowsra fejlesztik, nem SteamOS-re. A Steam kínálatának is kis része fut natívan Linuxon, a többi emulációt használ. Nincs ezzel baj, nagyon jó munkát is végeztek.


-=V3rthil=-
(őstag)

Szerintem a hangsúly nem elsősorban a teljesítményen van, azzal szerintem kevesen vitatkoznak, hogy pl az Ally erősebb, mint a SD. A lényeg, hogy a windows egyáltalán nincs handheldre optimalizálva, nehézkes használni billentyűzet és egér nélkül, nincs meg a konzol-élmény out of the box, néha mókolni kell, az ujjaddal böködni a pici ikonokat, drivereket frissítgetni, stbstb. Szóval nem a játékok teljesítményével van a gond, hanem magával a windows-zal és azzal, hogy nem ilyen gépekre tervezték a UI-t.


consono
(nagyúr)

DE ehhez csak annyi kell, hogy beteszi az ember a Steam klienst big picture módban, vagy a Playnite-ot, hogy induljon el a Windows indulásakor... Ha valaki erre nem képes, ott nem a Windows a probléma, hanem a user. Jó, nem out of box ilyen (bár az Xbox app mindig ott van a Windowson)...


-=V3rthil=-
(őstag)

És pl ugyanúgy működik a suspend - resume windows alatt? Milyen az akkuidő? Nem azt mondom, hogy lehetetlen windowson játszani, csak azt, hogy a SteamOS valószínűleg mindig kényelmesebb lesz, mert gyakorlatilag célhardverre optimalizálják. Aki kicsit is ért hozzá, mindent meg tud vele csinálni, az nem kérdés, többet is, mint SteamOS-szel, de ahogy én látom, egyedül a Steam Deck tud konzol-szerű élményt felmutatni a jelenlegi kínálatból. És nyilván az sem hátrány, hogy a Valve teljes mellszélességgel kiáll mellette, teszteli a játékokat és esetenként optimalizálnak is rá a játékfejlesztők. De mégegyszer mondom, simán elhiszem, hogy van, akinek jobb a windows, mert tudja használni ilyen körülmények között is és nagyobb teljesítményre vágyik.


consono
(nagyúr)

Ezt nem is vitattam, nem is vitatom, egyértelmű, hogy a SteamDeck jó konzolszerű élményt ad.


Elrood
(őstag)
Blog

A windows támogatást szerintem a handheld konkurencia miatt engedték el. Aki windowst szeretne, az vesz magának inkább egy windows-os handheld-et, mint hogy felrakja a deckjére.


koncsik
(MODERÁTOR)
Blog

A Steam PC-s felületén a shop-ban ki lehet választani valahogy, hogy melyik játék kapott "Great on Deck" minősítést? (Vagy ez csak a Deck-en látszik a Shop-ban?) Köszi előre is.


cami][us
(senior tag)
Blog

Peaceliker
(őstag)

Már ha steam könyvtárból akár játszani az ember ;]


-=V3rthil=-
(őstag)

Jogos ;]


consono
(nagyúr)

Hát ha nem, akkor itt is hegeszteni kell :)


koncsik
(MODERÁTOR)
Blog

Szuper, köszi chrome boltban is találtam :R


chris0000
(őstag)

letöltés közben Ti szoktatok játszani vmivel addig, amíg befejezi a letöltést?
érdemes megvárni, vagy már nincs ilyen itt 2024-ben, h gondot okozna a hardvernek a multitask?
Fallout next-gent 4-et szedi pont.. thx

[ Szerkesztve ]


nepszter1
(addikt)
Blog

Amúgy valaki össze tudja foglalni hogy kinek való a Steam deck kinek ajánlható?


Cucuska2
(őstag)
Blog

Ha a játék csak letölt és nem telepít, akkor nem érzed a különbséget.

De ha jobban megnézed, amikor játékot töltesz le, kiírja például, hogy 2.3 GB-ot tölt le és 3.9 GB a teljes méret. Ilyenkor a CPU-nak dolgoznia kell a kitömörítésen, nem is keveset, addig érezhetsz a játékodon teljesítménycsökkenést.

[ Szerkesztve ]


30z.Samu
(félisten)

-Bárkinek, aki szeret játszani és nem RTX4070 teljesítményt vár el tőle hanem a helyén tudja kezelni hogy ez egy kézi konzol.
-PC mellé is teljesen jó, hiszen ki tudja egészíteni a Steam Deck, mint mondjuk a PS-t a Portal. Játszol otthon, valami dolgod van, útközben előkapod a Steam Deck-et, ott folytatod, ahol otthon abbahagytad.
-Konzol mellé is teljesen jó választás, mert lehetőség van vele Remote Play-re, így ha foglalt a TV, akkor simán tudsz játszani a lakás bármely pontján.


chris0000
(őstag)

portable
indie fanoknak kiváló (mint én), de ha nem zavar a nagyobb játékoknál az fps downgrade, akkor is jó lehet
sok kontrollert igénylő játék van, amit itt megkapsz egyben azonnal
a max kivitel jelenleg 679€ oled!, bár ennyiért vehetsz pc-t is, vagy laptopot,de az se lesz csúcskategória
remoteplay
nem foglal sok helyet, az biztos
védőtok, nem porolódik, nem karcolódik + rkhatsz rá fóliát, tokot, az ultimate defender védelemig :D

[ Szerkesztve ]


tl-x
(őstag)

Csak nem elcsábultál te is?

üzenetek