Óra topik - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


dzsi23
(addikt)
Blog

Jogos. :D De a gyatra órák a gyengéim. ;]


Veron
(őstag)

Font és euró is tehermentes EU vásárlók számára , de fontot állíts be! Mindig azt teszem és garantáltan nem jön rá extra költség.
Trust me, I'm an engineer.

#2700605-ös kezelő: :DDD

[ Szerkesztve ]


@mriya@
(őstag)

A majdnem félmilliós áron kívül? :F


Tsebacsi
(nagyúr)

Jó a benne lévő szerkezet.


Caldera
(aktív tag)

Ezt hol láttad? (nem vagyok benne érdekelt, de elég egyértelműen le van írva)
"Személyesen Miskolcon egyéb esetben előre utalást követően GLS futárral tudom küldeni."


fagyalllo
(őstag)

PL. a GMT jelentősen olcsóbb, mint egy Presage, vagy Propex 6R54 GMT, miközben a szerkezete jobb, pontosabb. Milyen hasonló színvonalú óra kerül ennél kevesebbe?


dzsi23
(addikt)
Blog

Köszi! :R

fagyalllo #270066:
Ismerős helyzet (csak most nem kvarcóráról van szó). [link] :)


Dr. Oid
(aktív tag)
Blog

hello mindenki,

sok év okosórázás után újra hagyományos órára váltottam. egyből meg is valósítottam pár régi tervemet és kipróbáltam, amit eddig nem tudtam, vettem pár G-Shockot, de nem jöttek be igazán.
most valami normálisabb kvarcot keresek, sima analóg, semm fakszni, csak legyen világítós mutató meg index benne és legyen acél tok és szíj.
nem akarok 80-nál többet költeni és szeretem a nagyobb órákat, régen pl nagy kedvencem volt a Fossil Nate, na meg a G-Shockból se kicsit vettem :)

párat kilistáztam, a Casio nyilván olyan, amilyen, a Festina érdemben jobb?

CASIO EDIFICE PREMIUM EFR-573D-2A
CASIO EDIFICE EFR-574D-1A
FESTINA THE ORIGINALS F20663/1

persze ha ezeken kívül van ötlet, tipp, hálás leszek. legyen legalább 45mm átmérő és világítson a mutató mrg az index :)


Tsebacsi
(nagyúr)

Hazabeszélek de nekem a Festina stíusa jön be a legjobban (diver).


dzsi23
(addikt)
Blog

A Festina mellett szól a zafír üveg és a 200m vízállóság (már ha szempont a vízállóság), ellene pedig a csúnyán hajtogatott fémszíj, + "integrált" szíjas, nem rakhatsz rá akármit.


Dr. Oid
(aktív tag)
Blog

köszi mindkettőtöknek!

mit jelent a "csúnyán" hajtogatott? az integrált, gondolom, annyit tesz, hogy a tok ívéhez illeszkedik a szíj/strap?


mqm
(senior tag)
Blog

Bocsi félreérthetően fogalmaztam. Csak személyes átvétellel vegye meg az órát, semmiképpen ne utaljon előre. :R


5-ös kezelő
(senior tag)

Ha fontos a világítós mutató, 42 mm-es acéltokos zafíros kvarcot tudnék ajánlani. Akcióban 50 körül volt, most olyan hatvanezer. De másik topikos. Yelang H3 csöves, ha bejön neked esetleg. Vigyázat, Alis link! [link]


Dr. Oid
(aktív tag)
Blog

Á, ez tríciumos, ha jól látom, Majd utána olvasok a másik topikban, köszi!


dzsi23
(addikt)
Blog

"mit jelent a "csúnyán" hajtogatott?"

Oldalról láthatók a lemezdarabok, mint egy olcsó retró Casion. Az Edifice-eknél ez elegánsabban van megoldva, de még jobb, ha tömör szemes a szíj. Talán az egyik linkelt Edifice (EFR-574D-1A) tömör, de a nyakamat nem tenném rá. Persze, a hajtogatottnak is megvan az előnye: könnyebb.

Integrált szíjasnak általában azokat az órákat nevezzük, amiknek nincsenek hagyományos (vagy rejtett) tokfülei, vagyis nem lehet akármilyen (bőr, gumi, nato, stb.) szíjat rárakni, hanem csak direkt az adott órához készülteket, amiknek speciális csatlakozásuk van.

[ Szerkesztve ]


Memmaao
(addikt)

Nagyon tetszik ez a Timex Snoopy.ora, de ez a Miyota 8205 az eddigi legpontatlanabb automata órám. Az omegám metas pontosságú, a Tudor cosc pontosságú, mindkettő napi 1mo belül van, sőt, a Tudor kb 0.5mp késik kijelzővel felfelé, koronával felfelé meg ugyanennyit siet, így este lerakva reggelre pontos. Ez a Timex viszont napi 25mp szed össze. A gyári adat -20/+40mp. Szóval tűréshatáron belül van. De azért ez nem kevés. Érdemes emiatt beszabályozni? Vagy macerás lehet?

[ Szerkesztve ]


petipetya
(nagyúr)
Blog

Nekem soknak tűnik. A másik topicban tanultam, hogy a leggyakoribb pozíciókban érdemes mérni, ami nálam kijelzővel felfelé (irodai asztalnál a kezemen), 3-al lefelé (séta közben). És persze a többiben is, hogy éjszakára miként érdemes letenni. Ha összességében mindenhol siet, akkor az beszédes.

[ Szerkesztve ]


zoarden
(tag)

ha téged zavar akkor érdemes. Úgyis járkálsz óráshoz, de ha van időd, némi szerszám meg figyelem akkor magad is megoldhatod iteratív többszöri próbálkozással lejjebb vinni.
Eddig azt hittem 8205-öt nem ad már a Timex...se
ez biztos trivia neked is, de a Tudor meg Omega metas, cosc pontossághoz nem érdemes hasonlítani semmiképp sem egy 8205-öt

[ Szerkesztve ]


Memmaao
(addikt)

Más liga persze, de azért még a Seiko 5 óráim is ennél jóval pontosabbak. Mondjuk nem fogom gyakran hordani, így lehet nem érdemes rajta állítani.

[ Szerkesztve ]


fagyalllo
(őstag)

Hány darab van most?

üzenetek