Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek - Lokál fórum

üzenetek

hozzászólások


garga01
(őstag)
Blog

Én nem jártam, de nemrég olvastam egy cikket: [link]


r0by
(addikt)

Én sem jártam még ott, de index-en is volt egy videó róla.


4ron
(senior tag)

Gyakran járunk Szabadkára (kb. havonta), de ez a Svetofor nekünk nem tűnt úgy, hogy túlságosan magas minőséget képviselne, így nem tudok erről nyilatkozni.

Magyar/német termékeket olcsóbban a szabadkai piacon érdemes megvenni, pl. kapszulás kávét, borotvapengét, naptejet, mosószert megéri onnan beszerezni. Viszont a nyári vendégmunkás áradat miatt nem biztos, hogy megéri hétvégén a határon ücsörögni, így nekünk speciel eszünkbe sem jut bevásárlókörutat tartani ilyenkor.


lorcsi
(veterán)

egy ismerősöm vett ilyen piacos pengét...úgy nyúzta a bőrét, h inkább kidobta az egészet ..full hamis volt :(

[ Szerkesztve ]


ShadowX
(őstag)

Elárulná valaki mi értelme város- és országszerte annak a jelenségnek, hogy leaszfaltoznak egy régóta rossz állapotban lévő út- vagy járdaszakaszt, azt két hónapig használják a parasztok, majd megjelenik a víz- vagy gázmű és széttúrják az egészet, dolgoznak valamit és visszafoltozzák azt a részt ahol dolgoztak, majd persze 20 évig hozzá sem nyúlnak újból és elkezd az egész szakasz tönkremenni? :DDD Nem tudok rájönni miért van ez így, de szándékos szivatást sejtek a dolog mögött. Tucatnyi helyen látom ezt a városban...


veze
(őstag)

itt nem az észszerűség a lényeg, (ahogy sok más dolog esetében sem) hanem a haverok cégeinek folyamatosan legyen munka lehetőleg jo sokért kiszámlázva :D


4ron
(senior tag)

Évek óta ugyanannál a fickónál veszem a Gillette pengét a szabadkai piacon, illetve a Philips OneBlade-t is, német import cuccokat árul, nem hamisat.
Azt nem tudom, hogy más mit árul, bele lehet szaladni hamisba.


csoszogi
(tag)

nem akarok politizálni, de egyszer ezzel kapcsolatban pont Szegeden volt egy példa:
meg volt tervezve, hogy milyen ütemben és hogy lesz a felújítás(útburkolat több helyen), aztán, hogy hogy nem a közbeszerzési hatóság úgy kavarta meg a lapokat (gondolom nem véletlen), hogy összecsúszott minden. Nagy dugó Szegeden, pár éve volt. Vagy minden egy időre essen,vagy pont nem tudják előre megcsinálni a föld a víz/gáz dolgot, mert máshol van határidős munka. Ugye vannak határidők azokat meg kell tartani, különben kötbér. Szörnyű a közbeszerzés... Ez az egyik, a másik meg a magyar ember bakelit keménységű rugalmassága, az se pozitív példa...

[ Szerkesztve ]


lorcsi
(veterán)

Ok, ha van bejaratott forras az a legjobb :)

A borotva penges es a kapszulas kavet /DG,nespresso/ kint mennyiert merik ?
kb…


lorcsi
(veterán)

Napvitorlaval van valakinek tapasztalata a topikbol ?
ajanlott ?
jo aron .. ?


attilav2
(őstag)

Vonattal vajon rövidebb lehet a határátlépés ? Ott van egy kényszer hogy gyorsan végezzenek az ellenőrzéssel hogy ne foglalja sokáig a vágányt a vonat.
Gondolom a magyar oldali ki/beléptetés röszke állomáson lehet, a szerbek melyik állomáson végzik a be/kiléptetést ? Szabadkai helyi járatos busszal az állomástól átszállás nélkül el lehet jutni a piac környékére ?
Voltunk múlt hétvégén buszos kiránduláson szabadkán, idegenvezetéssel, ebéddel, borkostolással, piacozás is belefért az időbe. Vettem adidas és audi logós baseball sapkákat 2000ft/db-ért, 3000-ért nike logós fürdőnadrágot, megszólalásig hasonlítanak az eredeti megfelelőikre :DD A határátlépés oda is vissza is volt kb másfél óra tompánál, mindig volt előttünk 1-2 vendégmunkás busz, az autós sor sem haladt gyorsan ahogy láttam. Vonattal viszont érzésem szerint gyorsabbnak kell lennie a határátlépésnek, mert a vágányt korlátlan ideig nem foglalhatja, ezért egy vonatos bevásárláson gondolkodok.


stopperos
(senior tag)
Blog

Vonaton az utolsó és az első vasúti állomáson van ellenőrzés. Akármeddig foglalhatja, mert az állomáson több vágány van.

[ Szerkesztve ]


lorcsi
(veterán)

Nekem valsmi nagyon azt sugja, h a vonat akkora szivas hogy… :W
elcsabul az ember… de aztan sok keresessel ra lehet jonni mi a buktato / vagy rosszabb esetben sajat tapssztalattal, h nem kellett volna/
ugyanez a horvat tengerre vonattal
lehet olvasni milyen fasza volt.. de azt is, h bedoglott a klima…
vagy a balatonra / esetleg heviz/ leutazni.. mondjuk szezon elott, h ne a tomegbe kelljen
aham…egy elmeny a 2 atszallas.. meg vissza a 3 atszallas.. :Y
szoval vonatnak nagyon komolysn utána kell nezni
es akkor a vsm ellenorzest.. nem is szamoltuk

[ Szerkesztve ]


csoszogi
(tag)

Vonat Balaton: anyukám többször volt közvetlen oda közvetlen vissza vonattal, csobbanás, hazajövetel, közben csacsogás, nyugdíjas ráér. Egy nap.

Horvátország: vannak éjszakai vonatok, ott este indulsz reggel ott vagy, igaz ez Rijeka.

Ez a MÁV honlapjáról:
"A Splitbe közlekedő Adria IC mellett a ’80-as évek hangulatát idéző Retró Istria expressz is remek alternatívát kínál a horvát, illetve szlovén tengerparti üdüléshez, amennyiben a kedvező ár és a stresszmentes utazás a döntő szempont az utazás megtervezésénél. "

Tehát: kerek perec leírják RETRÓ!!! vagyis amivel zötykölődtél Pestre a 80-90-2000-es években, az most RETRÓ, légkondi? USB? Konnektor....hol élsz te.. :D :D :D Hisz RETRÓ... :D :D

[ Szerkesztve ]


tisn
(addikt)

mi nemreg mentunk vonattal a balatonra csaladdal.
ket autoval akartunk, de asszonyet egy hettel elotte osszetortek.
ok lementek 4-en vonattal, egy atszalllas volt
en meg autoval levittem a csomagokat


lorcsi
(veterán)

Mondjuk kulon csomaggal is tok mas

es hazafele ?
asszem nekem valami 3 atszallast mutatott..
ha nincs csuszas majd’ 5 ora hossza
ha meg nem erem el 6…ora
Autopalyan 2,5 ora az egesz muvelet

csoszogi:
szezonban kozvetlennel meg ok is, 4 oran belul van asszem
kedvezmennyel meg ertheto is

hat amennyire a zsufolt vonaton izzadni stresszmentes.. meg ha emeljuk a tetet 1-2-3 gyerekkel..


tisn
(addikt)

szegedrol nem palyan szoktam menni, m0, m7 lutri.


macilaci78
(nagyúr)

Szezonban az M7 nem lutri. :N


attilav2
(őstag)

Déli partra szezonban szokott lenni Szegedről Aranyhíd expressz, de az csak a déli partra megy, ha az északi partra mennél akkor kelenföldön át kell szállni.
A menetrendből kisilabizálva a szeged szabadka vonaton valószínűleg röszkén és horgoson van ellenőrzés, kis ház ikonnal van jelölve. A vendégmunkások inkább autóval, busszal mennek, szóval a vonaton kevesebb idő alatt lemegy az ellenőrzés -szerintem- Egyszer mindenképp ki szeretném próbálni a szeged - szabadka vonatot, még a vonal felújítás előtt utaztam rajta úgy 2006-7 körül, azóta nem.


lorcsi
(veterán)

Szezonos vonatozas megvan, aztal talan nincs gond
de mar majustol jo az ido..

ha kiprobalod szabadkara lecci mindenkepp dobd be ide a tapasztalataid :)

MáS:
szunyoghalot honnan erdemes venni?
az is jo ha nekem kell osszeszerelni
sok es nagy nyilasokra kellene..
ezert keresek valami jo koltseghatekony megoldast

[ Szerkesztve ]

üzenetek