Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek - Lokál fórum

üzenetek

hozzászólások


echterion
(nagyúr)
Blog

Elektroszmog.


kraftxld
(nagyúr)
Blog

Szerencsére engem nem zavar a védőfelszerelés miatt :D


echterion
(nagyúr)
Blog

Mindenkinek jogában áll oda költözni, ahová akar és tud és azt elviselni, amit csak akar és tud. :))


sh4d0w
(félisten)
Blog

"Az elektroszmogot elektromos térerősségben fejezik ki, mely egy vektormennyiség, és Volt per méterben (V/m) van kifejezve. Az unió által meghatározott határérték 28 V/m, amelyet hazánk is követ. A jó hír, hogy a 10 éve zajló mérések óta az NMHH még nem találkozott olyan esettel, amikor lakossági területen a sugárzás átlépte volna ezt az értéket."

forras

[ Szerkesztve ]


echterion
(nagyúr)
Blog

Ezt én is olvastam. Meg mást is ezzel a témával kapcsolatban. Sok minden le van írva az interneten. Amint fentebb is írtam, mindenki azt gondol és hisz el, amit akar. Én is, te is, más is.


hzsolee
(őstag)

Én is? :D


hcl
(félisten)
Blog

Szerintem felesleges fizikával terhelni ezt hitet :D (Ahogyan azzal sem, hogy a távolsággal négyzetesen csökken az elektromos térerő :D )


sh4d0w
(félisten)
Blog

Pedig meg meg akartam emliteni, hogy a Fold magneses mezeje a sokszorosa egy ilyen trafoallomasnak, hogy a Naperol mar ne is beszeljek...


echterion
(nagyúr)
Blog

Szerencsére tudod, hogy elektromágneses hullám és elektromágneses hullám között bizony akadnak különbségek.

[ Szerkesztve ]


hcl
(félisten)
Blog

:K


Dare2Live
(nagyúr)
Blog

Ez a város is olyan mint a többi. A paneles területeken távfűtés van így nincs olyan mint öreghegy, maroshegy... vonalon hogy télen rendszeresen vágni lehet a füstöt. Csak egy háznál fűtsenek fával, szénnel, papírral, levéllel szerencsétlen esetben szeméttel. A paneles vonal átka szerintem a panel meg a kissebbség. Ebből a szempontból palota/tóváros vonalon erősen vannak gondok. Van két munkatársam akik ott laknak olyan storykat meséltek napi szinten, hogy keresztbe állt a szemem a röhögéstől. Ők nem voltak ilyen vidámak ellenben kialvatlanok. De én is laktam ott és tudom, hogy a más életritmussal, Csóré Bélával vagy avval, hogy egy 55nmes panelben lakik 7-10+fő akinek a fele min gyerek avval azt tudod tenni, hogy elköltözöl.

A sarló panelrengeteget részben ismerem az saját tapasztalat alapján ebből a szempontból legalábbis tóváros, palotavároshoz képest kifejezetten élhető. De szarba ott is biztos bele lehet nyúlni.

Elektroszmog, ionizáló nem ionizáló sugárzás témakörbe nem mennék bele elvileg semmi gond de ekkora transzformátorállomást nem legyen a lakásom 50méteres közelébe. :DDD

[ Szerkesztve ]


Napfénysüti
(nagyúr)
Blog

Mi itt lakunk a Budain az Obival majdnem szembe, ez még egész válalható környék.
Bár eléggé elszaporodtak a bármikor sörözni képes ukránok, aminek max a mellettünk lévő ázsiai vegyesboltban örülnek. :U
Néha akad pár idióta de nagyobb gond nincs szerencsére.

[ Szerkesztve ]


szebe
(őstag)

Szerintem ez inkább általánosan panelre mondható (konkrét lakótelep nélkül), hogy szerencse kérdése. Bárhol, még a legjobb környéken is, belefuthat az ember olyan szomszédba (de sokszor még közvetlen szomszédnak se kell lennie), aki miatt pokol lesz a dolog, és a költözés marad az egyetlen opció.
Mondanám, hogy az újabb építésűek ezért jobbak, de egyrészt sok helyen a kivitelezési minőség miatt pl hangszigetelés nem sokkal jobb, másrészt attól hogy valakinek van pénze, nem lesz kevésbé gyökér.


Dare2Live
(nagyúr)
Blog

Úgy mondanám, hogy saját, munkatársak tapasztalatai alapján az arányok másak. Nagyon másak.

Amibe lakom új építésű a hangszigetelés ki merem jelenteni, hogy érdemben jobb mint egy panelé. Három kisgyerekes család lakik felettünk 74nmen, panel esetén már tuti költöztem volna. Alsó szomszédot kérdeztem mit hallanak az én kettőmből annyit mondtak, hogy a szék huzogatáson kívül semmit. Ez erősen meglepett... raktam szék aljára való szivacsmatricát széklábakra. Oldalra szarabb a hangszigetelés de úgy csak egy szomszédunk van.

Viszont a kivitelezés más részeivel erőssen vannak gondjaim. A garanciához való hozzáállásuk is finom a mai napig nem sikerült garanciába javítaniuk a festési hibákat pedig időben be lett jelentve, többször szólva. btw hamár szóba került pl az ott dolgozók... gosipja alapján a Huszár 5 minőségben alulmúlja a 3at.

@Napfénysüti Sarkó, Budai, József A vonal átlagban talán a legjobb. Kigyónál már vannak gondok, továros, palotaváros egyes részei meg őőő erősen contained. De nem reprezentatív a felmérésem. :)


tzimash
(őstag)

"aki miatt pokol lesz a dolog, és a költözés marad az egyetlen opció."

Én egyszer voltam ilyen szomszéd :) valami nyavaját elkaptam úgy 2012-3 környékén és vagy 3-4 hónapig köhögtem. A szomszédomat rohadtul idegesítette, volt hogy átkopogott a falon, meg átkiabált, de olyan is hogy egy cetlit tűzött az ajtónkra, hogy kezdjek valamit a köhögéssel.
Végül elköltözött :D


hcl
(félisten)
Blog

Hát miért nem fullaldtál meg?! :D


tzimash
(őstag)

Miután elköltözött elmúlt a köhögésem, lehet allergiás voltam rá :D


gyenge47
(tag)

Hát nekem pont az ellenkező véleményem. Nemrégen költöztünk be a Palotavárosba, bár mondjuk a tavakhoz közel, de meglepően nyugodtnak találom. Sarlón lakik haverom, az a rész sokkal zsúfoltabbnak tűnik, több feszkóval, de valóban nem élhetetlen. Panel vonalán talán az Ősz utca környéke ami Mordor. Tóvárosról meg vagy nagyon jót vagy nagyon rosszat hallok.
Ez a Csóré Bélázás pedig inkább az adott lépcsőháztól függ én nem mondanám palotavárosi vonalnak. Laktunk egy ideig a Deák Ferenc - Béke tér vonalában, nah az tényleg nem annyira vidám a konstans csöves tivornyák miatt.

Ami még ilyen hidden gem az a Munkácsy Mihály utca környéke. Gyerekként ottlaktam, 4 emeletes téglalakások vannak, melyeket azóta le is szigeteltek. Belváros 5 perc, zsákutca kevés forgalommal. Az egyetlen hátrány az a parkolók hiánya. 2000-ben, amikor elköltöztünk, már akkor sem volt nagyon hely.


hcl
(félisten)
Blog

"Panel vonalán talán az Ősz utca környéke ami Mordor. "
WTF miért? :D

üzenetek