Szürke zóna - Logoszféra fórum

üzenetek

hozzászólások


bim
(veterán)

Jó reggelt.

Tegnap reggel közösen elvittük a gyerekeket suliba és hazafelé bementem megvenni a kerékcsapágyat. Erre az oldalra Moog.-ot vettem. Másik oldalon talán Febi van. :F Megreggeliztem és utána mentem csak szétszedni az elejét. Nem kell mondanom hogy vért izzadtam minden egyes csavarral. Az állványcsonk összefogató csavar ami a másik oldalon elszakadt az most kijött de az állapota durva volt. [kép] Természetesen máshová fókuszált a telefon.
A szerszámok egy része amit vettem jól használható. Vettem gömbfejkinyomót: [kép] Ez szuper volt.
Vettem egy szétfeszítőt tanulva abból hogy az előző szerelésnél vért izzadva tudtam csak leszedni a csonkállványt a lengéscsillapítóról. [kép] Ez is ragyogóan működött.
A műhelyprés is kiválló volt pedig itt azért voltak kétségeim. [kép]
[kép] Most egybe kijött a csapágy és ez volt az állapota.
És ami szar volt. Vettem direkt menetes perselyt amivel a legyalázott menetet lehet felújítani a csonkállványban ami tartja a féknyerget. Nyilván VAG. csoportosat vettem amiben van menetfúró is és 10db. persely. Kiderült hogy nem 9x1,25-ös menet van bennük ami a hosszúkás csavaron és a menetfúrón is hanem vagy 9x0,75 vagy 9x1,5-ös. A könnyeim potyogtak mire átfúrtam a meneteket azzal az óriási melléfogásommal amit vettem. Ilyen gyalázatos menetmetsző készletet még nem fogtam a kezemben. A fúró menetvágó bordája elkezdett lekopni miközben próbáltam menetet varázsolni a perselybe. Majd attól eltörött a hajtószár hogy megpróbáltam megfeszíteni. Azért sikerült megoldanom nagy nehezen. [kép]
Ráment az egész napom erre az apró szerelésre. Megrángattam a lengéscsillapítót és a lengőkart is de semmi mozgást nem éreztem a szilentnél és a toronycsapágynál. Leszedtem a dob belső borítását is hogy megnézzem az állófűtés kályháját de az is fixen áll. Nem tudom a kotyogó hang honnan jöhet mert elvileg minden rendben van. :F
[kép] A végeredmény.
Ma a másik oldala jön. Itt szerencsémre csak a perselyezés van és a fékbetét és tárcsacsere. Igyekeznem kell mert el kell szaladnom az unokatestvéremhez felmérni a lambériázást és odarendezni az anyagot hogy tudjam holnap kezdeni. A tetőfelújításból nem lesz semmi mert megy a keverés.
Szép napot mindenkinek.

[ Szerkesztve ]

üzenetek