Táp ventilátor csere - Hűtés, házak, tápok, modding fórum

üzenetek

hozzászólások


csubuka
(addikt)

Sziasztok!

Ahogy látom más is el van átkozva az FSP Hydro Pro (nekem 500w van.. más ahogy látom nagyobbakkal ugyanide jutott) gyári ventikkel :D Szégyen, mert amúgy a táp simán vállalható lenne ahogy nézem a review-kat, hiába C-tier :D (Király a zárlatvédelme, élőben, gyakorlatban teszteltem egy hibás GPU-val, minden túlélte, a bekapcs led egy tizermásodpercre se villant fel, utána tiltott... :D )

A C-tier mivolta eszerint ilyesmibe nyilvánul meg, hogy nagyon gatya a gyári venti.

Konkrétan a szokásos Yate Loon szutyok D12SH-12 van benne gyárilag, idegesítóen csapágyan pár év után, nagyon zavaró repetitív katt-katt hang, a szokásos csapágy a végét járja kategória...

Topikból idézve:

Yate Loon D12SH-12 (120x120x25)
2200 RPM, 88 CFM, 40 dBA, 0,3A, indítási fesz: 6,5V, statikus nyomás: 2,6 mm-H2O, 30.000 MTBF, Sleeve Bearing

Ha jól gondolom ezt az indítási fezsültséget amúgy lehozza nagyon sok venti...

Ahogy néztem a reflex ajánlat Arctic P12 3-pines, semmi extra, nem slim, semmilyen a jó ide is... most ez nem volt közelben.

No de új megközelítésben inkább egy régi évekre félrerakott ((így inkább már nem indítanék be vele semmi értékeset...)) Seasonic tápból guberáltam egy ADDA AD1212LB-A73GL példányt. Ez persze golyóscsapágy, örök élet, cserébe van minimális alaphangja.


Indulási feszültségről nincs adat, de okés, mert azonnal felpörög a gép indulásokar. Úgyis tápban volt, oda használják, így tuti jó... a Yate Loon 6,5V-ját tuti tudja ez is.

2,42mmH2o nyomás, pipa
20 százalékkal kisebb légszállítás, okés foguk rá

Kicsit kisebb légszállítás, mint a Yate Loonnál, de annyi baj legyen, sosem fog így sem maxon menni ha jól gondolom.

[ Szerkesztve ]

üzenetek